Νοσοφοβία?Εμμονή?Αγχος ή τελικά ασθένεια?
Προ 6ετιας μου ειχε κολλησει στο κεφαλι οτι ειχα Aids...Εκανα μεσα σε 9-10 μερες την εξεταση ηρεμησα και συνεχισα τη ζωη μου οπως πριν.
Το 2008 περασα μια παρατετεμενη περιοδο αγχους λογω ανεργιας 2 μηνων αλλα με το που βρηκα δουλεια συνηλθα στο καπακι παλι.
Βεβαια το οτι ειμαι αγχωδης σαν χαρακτηρας το εκρυβα απο τους παντες και το επνιγα μεσα μου χωρις να επισκεφτω καποιον ειδικο με αποτελεσμα αυτο να καλλιεργειται μεσα μου και να αγχωνομαι για το παραμικρο σε μεγαλο βαθμο.
Και εδω ξεκινανε ολα....
Ανεργος εδω και 8 μηνες,διαγνωση ενος προβληματος στη μεση και παμε.....
Googlaρισμα και Αγιος ο Θεος,φοβοι οτι θα παθω τα χειροτερα κτλ....
Ξεκουραση,ξαπλα,κλεισμενος σπιτι,νευρα,δεν ετρωγα καλα κτλ.
Αρχιζω και νοιωθω καψιματα στα δυο τελευταια δαχτυλα του δεξιου χεριου,αγχος και παλι....Πεταει εντονα το αριστερο μου ματι,Αγχος και παλι...Τι ειναι αυτο ρε π..... μου??
Μουδιασματα στο αριστερο ποδι(απο τη μεση μαλλον) και καποια αδυναμια του αριστερου χεριου και ερχεται η μερα(ή μαλλον νυχτα) που με ξετιναζει....
Μου μπαινει το μυαλο η ΣΚΠ λογω ενος γνωστου και μπαινω στο ιντερνετ και βλεπω τα συμπτωματα και τα εχω ολα....ΦΡΙΚΑΡΩ οσο δεν παει.
Αρχιζω και βλεπω ψιλοθολα τις επομενες μερες,μουδιαζει το προσωπο μου,τα χερια μου,το κεφαλι μου αλλοτε περιστασια αλλοτε μονιμα,βλεπω κατι σαν μυγακια οταν κοιταω το φως.
Παω νοσοκομειο και μου λενε για μαγνητικη εγκεφαλου,αυχενα,θωρακικης μοιρας αλλα αν δεν μπορω να τις κανω ολες λογω κοστους και κανω μονο του εγκεφαλου οντας η πιο σημαντικη.
Την κανω και βγαινει καθαρη.
Το αγχος και η εμμονη οτι το εχω επιμενουν.
Ξανα μανα googlaρισμα και ανακαλυπτω ολες τις νευρολογικες ασθενειες και φρικαρω,καθε μερα νομιζω οτι εχω απο μια.
Παω σε νευρολογο με την μαγνητικη,ολα καλα,κλινικος ελεγχος κομπλε...Αγχος μου λεει,προσπαθησε να ηρεμησεις ή αν δεν μπορεις πηγαινε σε ειδικο.
Παω σε οφθαλμιατρο για την θολουρα,ελαχιστη αυξηση μυωπιας,αποκολληση υαλλοειδους (εξ' ου και τα μυγακια μου εβλεπα) λογω αποτομης ανυψωσης βαρων.
Ηρεμω αλλα φρικαρω στο δυωρο πανω καθως εχω μαθει μετα απο το ατελιωτο ψαξιμο μου εχω κανει οτι μια ασθενεια ονοματι als(βλεπε Stephen Hawking) εχει τα ιδια συμπτωματα με την σκπ με αδυναμια-ατροφια ακρων ενω μου εχει κολλησει η ιδεα εδω και πολυ καιρο οτι οι μυς του χεριου και του αυχενα μου αριστερα ειναι πιο αδυνατοι απ'αυτους της δεξιας πλευρας.
Αφου ξαναμελεταω την als ανακαλυπτω οτι εχω και αυτα τα συμπτωματα...
ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΙ αλλα ειμαι αποφασισμενος να το καθαρισω ολο αυτο που βασανιζει εδω και δυο μερες...Κανονιζω να κανω ηλεκτρομυογραφημα την τριτη και να παω σε εναν κορυφαιο νευρολογο την Τεταρτη που μας ερχεται.
Είναι η χειρότερη περίοδος της ζωης μου οντας 29 χρονων.
Ειμαι σιγουρος οτι οταν ξεκαθαρισει το τοπιο θα ηρεμησω αλλα θελω και βοηθεια ειδικου σιγουρα.
Το σημαντικοτερο που παιζει μεγαλη σημασια στην κατασταση μου ειναι οτι οι ασθενειες αυτες ειναι δυσκολες στη διαγνωση τους και γι'αυτο ισως ειναι δυσκολο να ηρεμησω μετα απο καθε εξεταση.Δεν ειναι,κανεις μια εξεταση βγαινει αρνητικη,τελειωσες!
Ολα τα συμπτωματα που εχω π.χ ευκολη κοπωση,αισθημα παλμων,τρέμουλο,συσπάσεις και αδυναμια των μυών,κόμπο στο λαιμό,ζάλη,αστάθεια,μουδια� �μα των άκρων,ψευτικο αίσθημα ζέστης,φουσκωματα ειναι συμπτωματα και αγχους και σκπ και πολλες φορες γινεται μπερδεμα στη διαγνωση...Αυτο ακριβως με σκαλωνει!!!
Συγνωμη για το κατεβατο αλλα αισθανομαι καλυτερα οταν τα 'λεω' καπου.