"βρες τα με τον εαυτό σου"
τι ακριβως σημαινει αυτη η φραση;
τωρα τελευταια βλεπω πολλα ατομα ακομα και δυστυχισμενα και τσατισμενα που σε καθε λογομαχια που εχουμε μου λενε ενα "βρες τα με τον εαυτο σου και μετα ελα να μου μιλησεις". και ρωταω τι σημαινει τα βρισκω με τον εαυτο μου?
εχω την αισθηση οτι ειναι απο τις μεγαλυτερες χαζομαρες του αιωνα...
κοιταζω δλδ και την ψυχολογικη κατασταση αυτων που τα χουν βρει με τον εαυτο τους και δεν μπορω να πω οτι τους ζηλευω. αντιθετα.
νομιζω οτι αν δεν εχεις την αυτοπεποιθηση της ψυχικης σου ευρωστιας ο συνομιλητης σου καταφερνει να σε αποδυναμωσει και να σε στειλει λυπημενο να ψαχνεσαι με αυτην την φραση. γιατι προσπαθει να θεσει την ψυχικη σου ευρωστια σε ενα επιπεδο χαμηλοτερο του φυσιολογικου που στο μυαλο σου αυτο θα σημανει οτι εχεις εσυ το προβλημα και θα φυγεις ηττημενος και ο αλλος ανενοχλητος θα συνεχισει να φερεται οπως φερεται. γενικα δεν νομιζω οτι ειναι αυτη η φραση συνηθως αυτο που φαινεται να ειναι. δλδ μια προσπαθεια υποστηριξης.
ισως να εξαρταται ποτε προκυπτει αυτη η φραση. οταν προκυπτει σε λογομαχια νομιζω χρησιμοποιειται σαν οπλο. οταν προκυπτει σε μια φιλικη κουβεντα με ενδιαφερον μπορει να εχει καποιο εποικοδομητικο ρολο. αλλα σιγουρα το να στιγματιζεις καποιον ως κατωτερο ή προβληματικο μου φαινεται αντιθεραπευτικο. αυτα.. οι δικες σας σκεψεις επι του θεματος ποιες ειναι?