Όταν δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεββάτι σου...
Κατ 'αρχήν γειά σε όλους!
Χαίρομαι που βρήκα αυτό το φόρουμ, στο οποίο μπορεί να ρωτήσει κάποιος για κάτι που τον απασχολεί και να το συζητήσει ελεύθερα.
Είμαι άνδρας 29 ετών. Ζω μια μάλλον γεμάτη ζωή, μπορεί και φορτωμένη, εργασιακά και κοινωνικά. Κατά καιρούς μου συμβαίνει να μην μπορώ να σηκωθώ από το κρεββάτι μου, να μην έχω διάθεση να βγώ από το σπίτι ή να μιλήσω με οποιονδήποτε, ακόμα και σε πολύ κοντινά πρόσωπα (όπως λχ ο αδελφός μου ή η κοπέλλα μου). Η "διάθεση" αυτή κρατάει περίπου μια με δυο μέρες, αλλά επηρεάζει την καθημερινή μου ζωή για αρκετές μέρες. Πρώτον, διότι δημιουργούνται προβλήματα σε σχέση με τις καθημερινές μου υποχρεώσεις (διαταραχή ροής σε εργασία, προθεσμίες, ραντεβού) και δεύτερον, διαταράσσεται η διάθεσή μου, αγχώνομαι, νοιώθω ενοχές και έλλειψη συγκέντρωσης.
Αυτό που συμβαίνει όταν είμαι σ αυτήν την «κατάσταση» είναι ότι κοιμάμαι πολύ βαθειά και για πολλές ώρες, δεν ξυπνάω ούτε με θορύβους ούτε με τίποτα, είτε κατά διαστήματα ξυπνάω από μόνος μου και δεν έχω δύναμη να ξυπνήσω τελείως και να σηκωθώ από το κρεββάτι, χωρίς να είμαι κουρασμένος τόσο ώστε να το δικαιολογεί. Απλά θέλω να ξανακοιμηθώ ώστε να μη νοιώθω τίποτα από αυτά που συμβαίνουν γύρω.
Όταν τελικά σηκωθώ, είμαι σε μια κατάσταση ας πούμε απάθειας, χωρίς διάθεση για επικοινωνία ή άλλη δραστηριότητα.
Αυτό μου συμβαίνει τρεις με τέσσερις φορές το χρόνο.
Σας λέει κάτι αυτό?