-
ζητω απλα τη γνωμη σας
Γεια σας.ειμαι 25 χρονων, εχω σπουδασει οικονομικα στην αθηνα(ΑΣΟΕΕ) κατι το οποιο μ αρεσει αλλα μετα οι δικοι μου θεωρουσαν σωστο πως επρεπε να παω και σε αλλη σχολη..ισως επειδη το εκανε και η αδελφη μου.εδωσα κατακτηριες περασα αλλα η αληθεια ειναι πως δεν την ηθελα ποτε αυτη τη σχολη.τους το ειπα μετα απο ενα χρονο κα εγινε ενας ψιλοχαμος...βεβαια παντα με συνεκριναν με την αδελφη μου,η οποια κατα τη γνωμη τους τα εκανε ολα σωστα...την αγαπαω πολυ και δεν εχει να κανει με αυτην, αλλα με τους δικους μου.τους ειπα λοιπον πως δεν θελω να το κανω αυτο αλλα να βρω μια δουλεια και να δουλεψω.επισης εδω και 6 χρονια τα εχω με ενα παιδι και περναμε πολυ καλα.Δεν ειμαστε απο αθηνα οποτε το σπιτι εδω ειναι με ενοικιο και μενω μαζι με το φιλο μου με τον οποιο μοιραζομαστε και τα εξοδα.οι δικοι μου με εχουν πρηξει ομως πως αν δεν θελω να συνεχισω τις σπουδες λενε πως πρεπει να φυγω και δεν εχω λογο να μενω εδω και φυσικα παντα εκβιαζουν για τα λεφτα πως δε θα μου στελνουν και τετοια...Λογος υπαρχει, αλλα αυτοι δεν το καταλαβαινουν και δεν ξερω γιατι.δεν τους καταλαβαινω...και συνεχως το ριχνουν στα λεφτα..πως δεν εχουν. και δεν πειναμε ρε παιδια, ειμαστε μια κανονικη οικογενεια ως προς τα χρηματα τουλαχιστον.τοσα χρονια ολο τα ιδια ακουω αλλα η αδελφη μου σπουδαζε 10 χρονια..για αυτην εχουν για εμενα δεν εχουν..τελος παντων.τους ειπα πως δεν τους εχω αναγκη πια.αυτοι εκαναν τη ζωη τους οπως ηθελαν και εγω θα κανω τη δικη μου οπως θελω εγω.και αν τους αρεσει.τωρα τι να πω;δεν εχουν καταλαβει οτι εχω μεγαλωσει;δε ξερω..εσεις πως το βλεπετε;και αδικο πειτε το μου απλα γνωμες θελω να ακουσω..
-
Γεια! Ετσι όπως διαβάζω την ιστορία σου, νομίζω πως το δίκιο βρίσκεται κάπου στη μέση, πώς έχετε και οι δυο πλευρές δίκιο. Ο,τι και αν κάνεις, ο,τι και αν αποφασίσεις, γνώμη μου είναι να συνεχίσεις τις σπουδές σου . Εγώ σε τέτοιους τομείς, όποτε δεν άκουσα τους δικούς μου, το μετάνιωσα μετά απο μερικά χρόνια, ΠΟΛΥ. Και τα μεγαλύτερα λάθη τα έκανα εκεί κοντά στη δική σου ηλικία. Καταλαβαίνω ότι είναι φορτικοί, καταλαβαίνω πώς και εσύ θέλεις να κάνεις τις επιλογές σου, αλλά θα σου έλεγα να βρεις μια χρυσή τομή.
Αυτή τη στιγμή πάντως οι κάποτε χαρακτηριζόμενες μέσες οικογένειες, κανονικές όπως είπες, βρίσκονται στα πρόθυρα πανικού λόγω των οικονομικών δυσκολιών.Αλλά οι γονείς είναι αποφασισμένοι να στερηθούν πολλά/ Σαφώς οι γονείς σου μπορουν να σε βοηθούν, απλώς δεν θέλουν να το κάνουν χωρίς κάποιο λόγο, γι'αυτους οι σπουδές είναι ο σημαντικότερος λόγος. Και τα χρήματα, ο μόνος τρόπος για να μην σε "χάσουν"/Θα τους καταλάβαινα βέβαια περισσότερο αν δεν είχες ήδη ένα πτυχίο. Μηπως η τωρινή σου δουλειά δεν θεωρείται από αυτούς καλή; Τελοσπάντων, προσπάθησε να βρεις τις ισορροπίες όσο μπορείς, και βέβαια να κάνεις και τη δική σου τη ζωή. Εννοείται.
-
Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση.εχεις δικιο και εσυ αλλα το θεμα ειναι και πως εχω ενα πτυχιο ηδη και πως αυτο που κανω τωρα δε μ αρεσει καθολου.νομιζω πως δεν υπαρχει λογος να πιεζομαι τοσο για κατι το οποιο δεν προκειται να κανω.δε μ αρεσει και δε ξερω πως να τους κανω να το καταλαβουν.ισως να ειναι και αυτο με τη δουλεια που λες αλλα εγω ειμαι ευχαριστημενη και ικανοποιημενη και φυσικα ευτυχισμενη.αν κανω παλι οτι θελουν δεν θα ειμαι τιποτα απο αυτα..
-
Δεν την ψάχνεις για κάποιο μεταπτυχιακό;;; ΠΟυ να σου αρέσει; Κάτι τέτοιο θεωρώ μέση λύση. Όπως και να ΄χει, σαφώς και να κάνεις αυτό που θέλεις. Αν μπορείς χωρίς συγκρούσεις, γιατί και συ θα στεναχωρηθείς.
-
στεναχωρηθηκα αρκετα οταν τους το ειπα.δε μπορω αλλο.πρεπει και αυτοι να το καταλαβουν πως δε θα κανω παντα οτι θελουν.τα εκανα και ελεγα παντα ναι σε ολα οταν ημουν μικρη αλλα οχι και τωρα.οπως λεω και πιο πανω αυτοι εξτιαξαν τη ζωη τους οπως ηθελαν και δε ρωτησαν και κανεναν.και στο κατω κατω αν ειναι να με θελουν και να μεαγαπουν μονο οταν κανω αυτα που θελουν δεν την θελω την αγαπη τους, τους ευχαριστω πολυ..
-
Οκ μετά. συνέχισε με αυτό που έχεις αποφασίσει. Αν εσυ είσαι καλά, αργά ή γρήγορα θα το συνειδητοποιήσουν. Ο φίλος σου, τι σου λέει;
-
Κοιτα και αυτος μου λεει να συνεχισω αλλα εγω δε μπορω και δε ξερω πως να τους δωσω να το καταλαβουν.ειλικρινα δε ξερω τι αλλο να πω..απο την αλλη επειδη ξερει και αυτος την πιεση γενικοτερα που μου ασκουν οι δικοι μου δε με πιεζει και αυτος απλα λεει τη γνωμη του.
-
Χμ...γιατί σου λέει να συνεχίσεις;;; Μήπως αυτό πρέπει να κάνεις; Και γιατί πρέπει να πιέζεσαι τόσο πολύ για να τελειώσεις μια σχολή; Πολλοί άνθρωποι από λάθος επιλογές ή επειδή δεν έχουν επιλογές, κάνουν δουλειά για ολόκληρη ζωή που δεν την αγαπούν, και δεν τους αρέσει. Αλλά συνεχίζουν να ζουν. Δεν ξέρω, οι αποφάσεις είναι δικές σου. Απλώς σκέψου μήπως λόγω της αφόρητης πίεσης που δέχεσαι, καταλήγεις και σε λάθος επιλογές.
-
ισως να εχεις και δικιο.πρεπει να πιεζομαι τοσο γιατι παντα ετσι με ειχαν, στην πιεση..διαβαζα στο σχολειο και ημουν μαθητρια του 18-19 αλλα ηθελαν και αλλο δεν τους εφτανε.εχω πτυχια σε αγγλικα,γαλλικα,ρωσικα, ecdl αλλα και παλι δε φτανουν..τελειωσα τη σχολη μου στα 4 χρονια ακριβως αλλα ουτε τοτε ενα μπραβο δεν ακουσα.ποτε!!παντα θελουν και απαιτουν απο εμενα.δε μπορω αλλο.πρεπει να κανω και κατι αλλο περα απο το να τους ακουω απλα..
-
Κάνε ο,τι θέλεις, πέρα από το να τους ακούς μόνο. Απλώς μην χαθείς μόνο και μόνο για να φέρεις αντίρρηση σε κάτι που λένε.
Μπράβο για τα πτυχία!
-
Καλημερα.σε ευχαριστω πολυ για τα πτυχια.χαιρεσαι εσυ ξενος ανθρωπος και οχι οι δικοι μου..τελος παντων.εχω παρει την αποφαση μου,για τωρα τουλαχιστον.σε ευχαριστω και παλι που μπηκες στον κοπο να μου απαντησεις.
να εισαι παντα καλα.
-
Εισαι 25 χρονων και ενηλικη αλλα δεν εισαι οικονομικα ανεξαρτητη , αυτο ειναι το προβλημα. Προβλημα που στην Ελλαδα τουλαχιστον εχει γινει γολγοθας για τους περισσοτερους.
-
ναι και παντα οι γονεις εκει πατανε...τωρα ειμαι ομως γιατι δουλευω..
-
Gian έχεις πολλά προσόντα για την ηλικία σου και μπράβο! Κατά την γνώμη μου πρέπει να κάνεις αυτό που σου αρέσει γιατί αλλιώς θα καταλήξεις δυστυχισμένη. Αφού ήδη δουλεύεις και έχεις ανεξαρτητοποιηθεί κατά κάποιο τρόπο θα πρέπει κι αυτοί να πάρουν απόφαση επιτέλους ότι είσαι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα και δεν μπορούν να σου υπαγορεύουν το τι θα κάνεις! Δεν γίνεται ρε πουλάκι μου όπως και να το κάνουμε να δίνεις κατατακτήριες για μια σχολή που δεν σ' ενδιαφέρει καθόλου! Και γω θέλω να δώσω κατατακτήριες αλλά θεωρώ ότι για να μπεις στην διαδικασία των σπουδών, εξεταστικών, πίεσης άγχους κ.τ.λ για 2η φορά θα πρέπει να είσαι αποφασισμένη. Δεν είναι παίξε γέλασε αυτά τα πράγματα!
Αλήθεια γιατί σε πίεσαν; Μήπως επειδή αυτή η σχολή έχει καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές; Η πρώτη σου σχολή σ' άρεζε; Θα συμφωνήσω με Deep Purple και θα σου προτείνω να κάνεις μεταπτυχιακό. Είναι πολύ καλύτερα έτσι. Τα ρωσικα πως σου προέκυψαν; Έχει σχέση με το αντικείμενο των σπουδών σου;
Διακρίνω και κάποιον ανταγωνισμό με την αδερφή σου ή είναι η ιδεα μου; Γιατί βλέπω ένα παραπονάκι ν' αχνοφέγγει... :)
-
Καλημερα.gypsy cello σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια.το ξερω πως δε γινεται αλλα και εδωσα και περασα και το προσπαθησα αλλα δε μπορω αλλο.δε μου βγαινει κουραστηκα και φανταζομαι πως οταν δε σ αρεσει κατι δε μπορεις να το κανεις και καλα.η σχολη μου (οικονομικα) μου αρεσε και αυτο ηθελα να κανω.οσον αφορα το μεταπτυχιακο το εχω σκεφτει αλλα βρε παιδια με εχει κουρασει τοσο πολυ ολη αυτη η κατασταση που δε μπορω παλι διαβασματα και τετοια.θελω ενα διαλειμα το δικαιουμαι πιστευω.τα ρωσικα βασικα να σου πω την αληθεια δεν ξερω πως προεκυψαν..απλα ηθελα να μαθω και αλλη μια ξενη γλωσσα και εχω ακουσει πως εχουν μεγαλη ζητηση οποτε ειπα να το κανω και αυτο.Με την αδελφη μου τωρα καθολου ανταγωνισμος ισα ισα την αγαπαω και πολυ.παραπονο για τους δικους μου που δεν καταλαβαινουν καποια πραγματα και οχι για αυτην.