ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΜΜΟΝΗ Κ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Hello τι μου κανετε ?? Εγω δεν ειμαι κ στα καλυτερα μου..
Σκεφτομουν τι τιτλο να βαλω κ κατεληξα σ αυτον γιατι ειναι δυο τα θεματα που θελω να θιξω, αλλα συνδεονται μεταξυ τους, μιας κ προκειται για την σχεση μου με το φαγητο....
Το πρωτο ειναι οτι πλεον εχω φτασει στο σημειο να αναρωτιεμαι τελικα με το φαγητο τι σχεση εχω, αγαπης?, μισους?, εξαρτησης? αποστροφης? αυτα σε συνδυασμο ? δεν ξερω, ειναι αναλογως κ τις φασεις..
Τις τελευταιες 3 βδομαδες με εχει πιασει ανεξελεγκτη εμμονη με το σωμα μου σε σημειο να μου χει γινει αυτοσκοπος... Ειχα φτασει 55 κ πλεον μετα απο στερησεις κ αυτοσυγκρατηση εφτασα 50... μου αρεσει που ειμαι τοσα, κ πλεον με κολαν φαινονται ανετα τα κοκκαλα μου στα πλαινα κ μου αρεσει πολυ το οτι φαινονται, αλλα νιωθω πως πρεπει να χασω κι αλλα κ φοβαμαι η χαρα μου αυτη μηπως κρατησει λιγο κ αγχωνομαι... Να σημειωσω οτι τις 4 πρωτες μερες δεν εφαγα απολυτως ΤΙΠΟΤΑ κ την εβγαζα με νερο κ αγχολυτικα σε μεγαλες ποσοτητες για να κοιμαμαι κ να μην εχω αισθηση της πεινας... Την 5η μερα ειχα τεραστια διαφορα εμφανισιακα, εκανε μπαμ στο σωμα μου οτι εχασα..
Στη συνεχεια συνεχισα τρωγοντας ενα κουλουρι το πρωι κ την υπολοιπη ημερα μονο φρουτα, κ ενιωθα πολυ ενεργεια με τα φρουτα... Αυτη τη διατροφη ακολουθω μεχρι κ σημερα κ μου χει γινει καπως σαν εμμονη αυτο με τα φρουτα, δεν τρωω τιποτ αλλο, ακομα κ γιαουρτι να φαω σκεφτομαι οτι προερχεται απ το γαλα το οποιο εχει λιπαρα κ βουτυρο κ φρικαρω....
Σκεφτομαι μηπως εχω παθει νευρικη ορθορεξια.. για οσους δεν ξερουν, προκειται για την εμμονη καποιου σχετικα με την υγιεινη διατροφη κ την υπερβολικη ασκηση σε βαθμο ομως παθολογικο... δεν εχει σχεση με την νευρικη ανορεξια...
Το αλλο μου θεμα εχει να κανει με τη διαχειριση του διατροφικου ελεγχου σε κοινωνικες εκδηλωσεις..κ θα εξηγησω τι εννοω... επανασυνδεθηκα με τη σχολη κ βγαινουμε πλεον καθημερινα για καφε... φοβαμαι να πιω καφε ειδικα καπουτσινο γιατι εχει θερμιδες κ παιρνω πορτοκαλαδα θαρρεις κ ειμαι 12χρονο... κ με κοιτανε οι υπολοιποι περιεργα...
Χτες πηγαμε βραδυ για φαγητο σε ταβερνα κ επηρεαστηκα απ τους αλλους που παραγγελανε πολλα ορεκτικα κτλ κ ολη την ωρα ετρωγα... το κλιμα κ η παρεα ηταν πολυ θετικο κ ευχαριστο κ δεν ελεγε να σηκωθω να φυγω η να μην παω καν... τελοςπαντων τα φαγα ολα αυτα κ σημερα ως αντισταθμισμα δεν εφαγα απολυτως τιποτα μονο νερο συνεχεια για να φευγει το φαγητο.. επισης 1μιση ωρα γυμναστικη....
Αυτο εχει τυχει αλλες 2 φορες να βγω εξω με παρεα κτλ να φαω κ την επομενη μερα τιποτα.... Ετσι το χω συνδυασει.... Εντωμεταξυ το Σαββατο ειναι να παω σε βαφτισια κ μετα εχει τραπεζι.. την επομενη βδομαδα εχει η μια κολλητη μου απ τη σχολη γενεθλια... εχω φλιπαρει, δεν ξερω τι θα κανω... Σκεφτομαι ειλικρινα να κλειστω σπιτι κ να μην ξαναπαω πουθενα, αλλα δν λεει να επηραστουν οι κοινωνικες μου συναναστροφες απο αυτο το θεμα... αλλα πρεπει να βρω μια χρυση τομη γαμωτο....
Εσεις πως διαχειριζεστε τετοιες καταστασεις ?? Οποιαδηποτε συμβουλη κ βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη, ειμαι σε τελμα............. :(