Τη γνώμη σας για 2 ερωτήματα
1) Θα ήθελα να μάθω αν εσείς (με διαταραχή πανικού) πίνετε καφέ κι αν σας πειράζει, αν χειροτερεύει δηλαδή την κατάσταση. Εγώ απο τον Ιούνιο του 2009 σταμάτησα τον καφέ λόγω ομοιοπαθητικής. Τώρα έχω 3 μέρες που σταμάτησα τη θεραπεία, να δω πώς θα πάει. Θέλω να πιω καφέ γιατί μ' αρέσει πολύ και μου έχει λείψει πάρα πολύ. Θα βοηθούσε να ξεκινούσα σιγά σιγά; πχ να έφτιαχνα πρώτα στο σπίτι να τον έκανα ελαφρύ; Πριν το 2009 με πείραζε πάντως, αλλά μήπως έκανα και αυθυποβολή; Γιατί όταν έπινα πάντα πίστευα ότι θα με πείραζε. Τον Φεβρουάριο που είχα διακόψει προσωρινά τη θεραπεία, έφτιαχνα καφέ στο σπίτι και δεν με πείραζε καθόλου. Μια φορά ήπια έξω και φοβόμουν πολύ με κάθε γουλιά που έπινα. Τελικά άρχισα να νιώθω έναν ίλιγγο κι ότι μου ανέβηκε η πίεση. Παράτησα τον καφέ κι έφυγα αμέσως για το σπίτι. Η καφεΐνη είναι το πρόβλημα ή αυθυποβολή; Φοβάμαι ότι θα μου ανέβει η πίεση, θα έχω ταχυκαρδία, ίλιγγο κι ένα αίσθημα φόβου και στεναχώριας. Ο ντεκαφεϊνέ νομίζω είναι χειρότερος. Η κοκα κόλα δεν μου δημιουργεί τίποτα όσο και να πιω. Αυτή δεν τη φοβάμαι. Εσείς πίνετε καφέ; Σας πειράζει; Τι θα ήταν καλύτερο να κάνω;
2)Έχω ακούσει για τα φυτικά χάπια βαλεριάνας. Κάνουν τίποτα; Ξέρω ότι τα παίρνεις χωρίς συνταγή γιατρού. Απλά σκέφτομαι τώρα που διέκοψα την ομοιοπαθητική, μήπως μου χρειαστούν σε κάποια έκτακτη περίπτωση. Πόσα μπορείς να παίρνεις απ'αυτά και πόσα mg να πάρω;