Quote:
Originally Posted by
HaMLeT-MachiNe
Καλησπέρα κι από μένα.
Είμαι γυναίκα 32 χρονών και από τα 18 μου διαπιστώθηκα με διπολική διαταραχή τύπου Β (υπομανία).Πέρασα από αρκετά καταθλιπτικά επεισόδια έως τώρα ακόμα και όταν υπεβλήθη σε συντηρητική αγωγή με λίθιο.
Το 2011 υπήρξε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για μενα. Μου συνέβησαν πολλά τα οποία πιστεύω ότι υποσυνείδητα με συμάδεψαν. Καταρχήν μετακόμισα σε δικό μου σπίτι,κάτι το οποίο το περίμενα και το ήθελα πολύ καιρό αλλά που τελικά αποδείχθηκε γολγοθάς μιας και δυσκολεύομαι απίστευτα να μένω μόνη μου.Αισθάνομαι πολύ μοναξιά, το μυαλό μου πέρνει περίεργες στροφές και τον τελευταίο καιρό επισκέπτομαι και πάλι το πατρικό μου και μένω εκεί.
Δώσε εσύ αυτη τη φορά πίστωση χρόνου στον εαυτό σου, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι ψυχαναγκαστικά.Λογικό αυτήν την περίδο που περνας καταθλιπτικό επεισόδια, να μην νιώθεις καλά μόνη σου...Δεν χρειάζεται να αισθάνεσαι άσχημα, συμβαίναι συχνά.Tα super-girls ειναι για τα κομικς....
Quote:
Επίσης αρχές της άνοιξης τσακώθηκα άσχημα με την καλύτερη μου φίλη.Την αφορμή σίγουρα την έδωσα εγώ,βρισκόμασταν και οι δύο σε μια πολύ περίεργη φάση ζωής και ποτέ δεν μου συγχώρεσε μια πίστωση χρόνου που της ζήτησα για να βάλω λίγο τη ζωή μου σε τάξη χωρίς αυτό να επηρρεάσει τη σχέση μας.Από τότε έκανα αρκετες προσπάθειες να την πλησιάσω χωρίς κανένα αποτέλεσμα.Είναι κάτι που με έχει στενοχωρήσει πολύ γιατι την θεωρούσα αδερφή μου,αλλά παρόλα αυτά θεωρώ οτι προσπάθησα όσο μπορούσα και πάνω απ'όλα έχω τη συνείδησή μου ήσυχη.
Τώρα εδώ τι να πω....Αν της ζήτησες πίστωση χρόνου και στη διάρκεια αυτής, η φίλη σου σε χρειάστηκε για καποιο λόγο κι εσύ δεν ήσουν εκεί, ίσως πληγώθηκε....Αυτό ίσως θελει λίγη κουβεντα...
Quote:
Αυτό που με προβλημάτισε,με εξίταρε και εντέλει με κατέβαλε κατα τη διάρκεια της χρονιάς ήταν η έλξη που ένιωσα για μια ομοφυλή μου. Στην αρχή το θεώρησα παιχνίδι,ήξερα ότι δεν θα γίνει ποτέ κάτι μεταξύ μας και περιοριζόμουν σε απλά και ευχάριστα παιχνιδάκια του μυαλού.Την συναντούσα σε κάποια καλλιτεχνική ομάδα που συμμετείχαμε και οι δύο και σε μια συνάντησή μας μου ανέφερε στο άσχετο ότι είμαι το άλλο της μισό.Από τότε κόλλησα και όλη μου η χρονιά και η σκέψη μου περιστρεφόταν γύρω της.Ερωτεύθηκα,όσο δεν έχω ερωτευθεί εδώ και πολλά χρόνια.Η κοπέλα κάποια στιγμή έφυγε απο την ομάδα και προσπάθησα με διάφορες προφάσεις και την έπαιρνα τηλ. τα οποία συνήθως δεν απαντούσε.Ποτέ δεν ήμουν διαχυτική απέναντί της, ισα-ισα θαύμαζε την ικανότητα μου να κρατάω σε απόσταση τους άλλους.
Η χρονιά προχωρούσε κι εμένα δεν μου έφευγε από το μυαλό.Όποια μέρα κι αν περνούσε ήταν εκεί,έκανα σενάρια πως συναντιόμαστε,πως της τα λέω όλα κτλ.
Κάποια στιγμή μετά από αρκετους μήνες την συνάντησα στη συγκέντρωση της ομάδας.Το ήξερα ότι θα έρθει αλλά παρόλα αυτά δεν ένιωσα τίποτα μόλις την είδα.Συνειδητοποίησα οτι δεν μου αρέσει πια και αισθάνθηκα πολύ ευτυχισμένη και απενοχοποιημένη γι'αυτό.
Γιατί "ευτυχισμενη και απενοχοποιημενη";Επειδή τελικλα δεν είσαι ομοφυλόφιλη;
Quote:
Και από εδώ ξεκινάει όλη η ιστορία:από αρχές Αυγούστου πέφτω σε κατάθλιψη.Πέρασα μαύρες διακοπές.Δεν ήθελα να βγαίνω.Έκλαιγα με το παραμικρό και με βασάνιζε συνεχώς η σκέψη του σεξουαλικού μου προσανατολισμού. Και έχοντας πει όλα αυτά, δεν θα ντραπώ να σας πω και το εξής:είμαι σεξουαλικά ανενεργή 3 χρόνια.Σ'αυτο το διάστημα λίγοι άντρες με έχουν πλησιάσει,οι περισσότεροι για ένα fuck date και τίποτε περισσότερο και μέσα στις φαντασιώσεις μου υπήρχαν γυναίκες.Αλλά ως εκεί.Πότε δεν σκέφτηκα σοβαρά να κάνω σχέση με γυναίκα εκτός από φέτος που το ήθελα σαν τρελή γιατί νόμιζα ότι είχαμε πολλά κοινά με το συγκεκριμένο άτομο και με τραβούσε πολύ σεξουαλικά.
Το συζήτησα με την ψυχολόγο μου και μου είπε μήπως πρέπει να σκεφτώ το γεγονός ότι είμαι αμφιφυλόφιλη και να το ψάξω πιο προσεκτικά.Να πάω δηλαδή σε μέρη που συχνάζουν ομοφυλόφιλες γυναίκες για να δει πώς θα νιώσω.
Θεωρώ ότι αυτό δεν θα με βοηθήσει.Νομίζω ότι οποιαδήποτε γυναίκα μπορεί να θεωρήσει όμορφη ή και τρυφερή μια εικόνα δυο γυναικών να φιλιούνται.αλλά αυτό δεν την κάνει ομοφυλόφιλη.Πώς θα θεωρήσω λοιπόν εγώ ότι είμαι?Δεν θα με μπερδέψει ακόμα χειρότερα?
Εμένα καλή ιδέα μου ακούγεται, γιατί να μην το κάνεις;Άντρας, γυναίκα, εξωγήινος, τι σημασία έχει;Δες το σαν πείραμα,σαν παιχνίδι....τι έχεις να χασεις;
Quote:
Προσωπικά βρίσκομαι σε μια φάση που νιώθω ότι είμαι στη ζωή μου θεατής.Πάντα υπήρξα δραστήριο άτομο και φέτος δεν μπορώ να πάρω μια απόφαση στο τι θα κάνω τον ελευθερο χρόνο μου παρόλο που ξέρω πάνω κάτω τι μου αρέσει.Σεμινάρια θεάτρου,κινηματογράφου όλα τα έχω ψάξει και σε όλα βρίσκω κάποιον ανασταλτικό παράγοντα για να μην πάω.Και νιώθω περίεργα ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους,πραγματικά σαν να ανεβάζω τείχη κι ας αποζητώ ενδόμυχα σαν τρελή την ανθρώπινη επικοινωνία.
Δεν αντέχω το βάρος που κουβαλάω μέσα μου κάθε μέρα σχετικά με τον προσανατολισμό μου.Έχω φτάσει σε σημείο να κοιτάζω κάθε άντρα και κάθε γυναίκα που περνάει από δίπλα μου και προσπαθώ να καταλάβω τι νιώθω ή ποιος από τους δύο με ελκύει και τρελαίνομαι.
Καμιά φορά, προσπαθουμε να καλύψουμε καποια κενά με υποκατάστατα, αλλά δεν μας κάθεται καλά...Δεν φταιμε εμεις, αλλά τα υποκατάστατα....
Quote:
Η μεγαλύτερή μου φοβία είναι εδώ:θα μείνω ασεξουαλική για πάντα.
Ξέρω ότι ακόμα βρίσκομαι σε φάση κατάθλιψης η οποία διαρκεί βασανιστηκά πολύ καιρό και μπορεί όλα αυτά να πέρνουν μια υπερβολική διάσταση στο μυαλό μου.Περνάω πολύ άσχημες κρίσεις,κυρίως μες στο σπίτι μου που κλαίω ακατάπαυστα και μιλάω μόνη μου στον Θεό ζητώντας να με βοηθήσει.Φυσικά και με παρακολουθεί γιατρός,ο οποίος μου έδωσε εδώ και 15 μέρες λίγο πιο ενισχυμένη αγωγή και τρέμω για το ραντεβού που έχω μεθαύριο μαζί του.
Ναι, η καταθλιψη ειναι μια bitch που δε λέει να ξεκουμπιστεί...Αλλά θέλει υπομονή....Γιατί τρεμεις το ραντεβου με το γιατρό;
Quote:
Θυμώνω με τον εαυτό μου γιατί πια έχω μεγαλώσει και θέλω να αντιμετωπίζω κάποιες καταστάσεις μόνη μου κι όχι πάντα σαν μικρό παιδί να το βάζω κάτω.Αισθάνομαι απίστευτα κουρασμένη απ'όλα.
Συγγνώμη για την κούραση..
Μια γνώμη θα ήταν παραπάνω από επιθυμητή
Δεν το βάζεις κάτω....Απλά ανιτδρας διαφορετικά απο αυτό που περιμενεις/απαιτεις απο τον εαυτό σου...Μήπως να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα;
Είσαι λιγάκι αυστηρή με τον εαυτό σου;;;:)