εδώ και 14 μήνες ζω την προσπάθειά μου να πάρω διαζύγιο..
είμαι 27 και έχω 2 παιδιά 7 και 3. Αν και μετανοιωσα απο τον πρώτο χρόνο το γάμο, δεν τολμούσα να σκεφτώ το διαζύγιο για λόγους θρησκευτικούς και συναισθηματικούς (ήμουν εξαρτημένη σα μωρό από τον άντρα μου, αλλά δεν τον ήθελα ερωτικά και εξαγόραζα με το σεξ την τρυφερότητά του). Όταν έφτασα να είμαι ένα βήμα πριν να πέσω από το μπαλκόνι, έκανα σπασμωδικές κινήσεις, μέσα σε όλα και εξωσυζυγική σχέση. Ολοκλήρωσα αυτή τη σχέση μόνο όταν μίλησα στο σύζυγο για το πως αισθάνομαι τελεσίδικα για το γάμο (το ήξερε και παλιότερα), μα εννοείται ότι θεωρήθηκε αιτία του χωρισμού. Αποτέλεσμα να στραφούν όλοι που θα μπορούσαν να με υποστηρίξουν ενατίον μου. Οι γονείς μου που ζουν στον΄πάνω όροφο και όλοι οι συγγενείς. το μόνο όφελος από το "τρίτο πρόσωπο" ήταν ότι έτυχα (;) να πεσω σε πολύ ανιδιοτελή άνθρωπο ο οποίος αποθάρρυνε κάθε προσπάθειά μου να αγγιστρωθώ πάνω του ενώ με ενθάρρυνε να σταθώ μόνη στα πόδια μου. τώρα πια κρατάμε μια πολύ καλή φιλική σχέση από μακρυά, έχω για πρώτη φορά δική μου δουλειά και φίλικό κύκλο, επιμένω ότι πρέπει να χωρίσω, μα δεν επαρκώ από μόνη μου οικονομικά ούτε για τη δικηγόρο μου! τώρα ζω σε σπίτι που άνηκε στον πατέρα μου και θα μου το έγραφε κάποτε. Όμως εκείνος έχει πάρει το μέρος του συζύγου και μου λένε όλοι: "αν θες, σήκω φύγε και άφησε και τα παιδιά". Παρόλα αυτα προχώρησα σε δικηγόρο , όπου νάναι θα στείλει την αγωγή στον συγκάτοικο σύζυγο και κάποια στιγμή, ακόμα και με αιματοχυσία, ελπίζω πως θα λυθεί αυτός ο γάμος.
Σημασία έχει ότι έχω τρελαθεί. Να τον βλέπω στον ίδιο χώρο. Να μην ορίζω τον χώρο μου και το πρόγραμμά μου. Να με βρίζουν οι δικοί μου και να με ταπεινώνουν συνέχεια. Να πρέπει συνεχώς να σκέφτομαι αν όντως ήθελα να χωρίσω ή αν μου έχουν κάνει μάγια (όπω λέει η μάνα μου). Να μην ξέρω τί θα γίνει την άλλη μέρα. Να ζούμε δήθεν για το καλό των παιδιών μια παράνοια που στην τελική την έχω συνηθίσει σαν τα ίδια μου τα σκ..ά! Δεν ξέρω ποιά είμαι, τί θέλω, αν αγαπώ, αν μισώ, αν μου αξίζει κάτι καλύτερο ή το χάος είναι μέσα μου και πάντοτε θα το κουβαλάω παντού. Βοήθεια...