Originally Posted by
RainAndWind
Εννοείς μάλλον ότι κρατάς στη ζωή σου άτομα που διαπιστώνεις και μία και δύο και τρεις φορές ότι σε πατάνε? Αν ναι, θα σου πω ότι πλέον έχω γίνει αυστηρότερη στο ποιους και ποιες θέλω να περιλαμβάνει η καθημερινότητά μου. Αν δεν μου κάνουν, και δεν είμαι "υποχρεωμένη" να συνυπάρξω μαζί τους, πχ σε ένα εργασιακό περιβάλλον, δεν τους κρατώ ως σκιάχτρο ή σουβενίρ παρωχημένο, εφόσον αυτό δεν καθρεφτίζει την <τωρινή> μου θέληση. Τονίζω το τωρινή, γιατί και οι συνθήκες και οι άνθρωποι αλλάζουν το ίδιο οι άλλοι και μεις. Αν με περιποιούνται ευχαρίστως να περιποιηθώ, αν δεν, έχω το δικαίωμα πιστεύω να μην πάω κόντρα σε ό,τι η πραγματικότητα κάθε σχέσης μου λέει, ή το τι αισθάνομαι πως κουβαλάει το κάθε άτομο ως κουλτούρα, νοοτροπία, κοσμοθεωρία αλλά και προσωπικότητα. Σε καθένα απ' αυτά ζυγίζεις διαφορετικά, πχ με ένα άτομο μπορεί μεν οι κοσμοθεωρίες σας να είναι διαφορετικές, αλλά να έχετε κοινούς τόπους σε χαρακτηριστικά προσωπικά, ώστε να μπορέσετε να συμβαδίσετε. Τότε κάνεις και κάποιες εκπτώσεις. Οι πολλές εκπτώσεις όμως είναι ξεπούλημα στην τελική. Η λεγόμενη εκποίηση, οπότε και η σχέση παραδίνεται στη φθορά ούτως ή άλλως.