Απογοητευμενη απο τη ζωή μου
Γεια σας. Μόλις γράφτηκα στο φορουμ σας οπότε συγχωρείστε με αν το θέμα μου δεν είναι απόλυτα κατάλληλο για αυτήν την ενότητα. Νομίζω πως πιάνει ένα γενικότερο φάσμα οικογενειακών και ερωτικών καταστάσεων. Και μπαίνω στο κυρίως.
Έχω φτάσει σε μια ηλικία όπου υποτίθεται έχεις βάλει τις βάσεις για να ξεκινήσεις την ζωή σου. Δηλαδή έχεις ένα πτυχίο (ή και μεταπτυχιακό), μια καλή σχέση με την οποία μπορείς να κάνεις σχέδια για το μέλλον και τους γονείς σου ξένοιαστους από εσένα και από τις υποχρεώσεις τους προς εσένα. Αντίθετα εγώ παλεύω ακόμα να τελειώσω μια ψωροσχολή στην Πάτρα και αυτό γιατί δεν υπήρχε η δυνατότητα εξαρχής να νοικιάσω εκεί οπότε πηγαινω κυρίως για τις εξεταστικές από Αθήνα. Μέσα σε όλα αυτά έχω δει όλους μου τους φίλους να παίρνουν τα πτυχία τους και τα μεταπτυχιακά τους, έχοντας ευχαριστηθεί τις σπουδές τους και ξεκινώντας όσοι ήταν αρκετά τυχεροί να δουλεύουν. Εγώ έχω στείλει άπειρα βιογραφικά, όχι μόνο σε αγγελίες αλλά και με δική μου πρωτοβουλία αλλά δεν με προσλαμβάνει κανείς. Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά όσο ασφυκτικά μικρά είναι και τα οικονομικά των γονιών μου. Οι δουλειές τους πάνε πολύ άσχημα (ιδιωτικοί υπάλληλοι με συνεχείς μειώσεις στους μισθούς τους) και φοβόμαστε πολύ για το αύριο. Και εκεί που λες ότι έχω τουλάχιστον κάτι όμορφο να με ξενοιάζει όπως μια σχέση, μέρα με την μέρα ανακαλύπτω ότι ο σύντροφος μου είναι απαθής, υπερβολικά κλειστός και δεν με κάνει να νιώθω σιγουριά δίπλα του. Ξέρω ότι με θέλει και τα λοιπά, αλλά δεν μου το εκφράζει, είναι ακόμα πιο ανασφαλής από ότι είμαι εγώ και προτιμάει να μου δείχνει μηδέν συναισθήματα από το να μου τα δείξει και να τα εκμεταλευτώ ή να φανεί ευάλωτος (είμαι σίγουρη ότι έτσι σκέφτεται.) Θέλω να τον ξεκουνίσω, να τον κάνω να νιώσει ότι έτσι όπως πάει θα με χάσει, να ξυπνήσει επιτέλους!!! Και μετά δειλιάζω γιατί έχει και αυτός τα προβλήματα του. Γενικώς νιώθω ότι η ζωη μου είναι σ**τά. Δεν έχω από που να πιαστώ, το μέλλον μου φαντάζει μαύρο. Νιώθω στο κενό και έχω κουραστεί υπερβολικά πολύ. Ήμουν τόσο αισιόδοξος άνθρωπος και τώρα νιώθω πως δεν μπορώ να κάνω θετικές σκέψεις, ούτε για πλάκα. Συνεχώς λέω στον εαυτό μου να μην είμαι αχάριστη γιατί τουλάχιστον έχουμε την υγεία μας, αλλά για πόσο ακόμα θα νιώθω τόσο στάσιμη και τόσο παγιδευμένη;
Ώρες ώρες νιώθω τόσο πολύ την ανάγκη να γυρίσω πίσω την ζωή μου και να την ξαναφτιάξω από την αρχή και τρελαίνομαι που δεν μπορώ. Επίσης δεν ξέρω αν θα σας φανεί χρήσιμο αλλά κατά την ενηλικίωση μου είχα περάσει από ένα πολύ δυσάρεστο στάδιο, είχα δυσθυμία και κρίσεις πανικού τα οποία ξεπέρασα μόνη μου. Πάλεψα με τις τότε φοβίες μου και στον ένα χρόνο ήμουν καλά, ήρεμη και ξένοιαστη. Δεν θα έλεγα πως και τώρα έχω κάτι ανάλογο, σε καμία περίπτωση, γιατί και όρεξη να ζήσω έχω και να δημιουργήσω και να προχωρήσω αλλά νιώθω παγιδευμένη από τις καταστάσεις γύρω μας. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα αλλά πραγματικά έχω την ανάγκη να μιλήσω και να ακουστώ και δεν θέλω να βαρύνω τους δικούς μου ακόμη παραπάνω. Οποιαδήποτε συμβουλή θα την εκτιμούσα απεριόριστα.