Οδηγούμαι στη παράνοια και το νιώθω
...αν δεν έχω οδηγηθεί ήδη.
Γεια σε όλους. Είμαι 20 χρονών και ζω στην επαρχεία. Είχα σκοπό εδώ και πάρα πολύ καιρό να απευθηνθώ σε ειδικούς για τα προβλήματά μου αλλά πριν φτάσω στο σημείο να επισκεφτώ τον ψυχίατρο, θα κάνω το βήμα να μοιραστώ με όποιον άγνωστο σε μένα άνθρωπο διαβάσει αυτό το κείμενο, το τι με απασχολεί. Ο μόνος λόγος που γράφω εδώ είναι επειδή θέλω να ακούσω κι'άλλες απόψεις πριν αποφασίσω να ζητήσω βοήθεια ή να αυτοκτονήσω πριν σκοτώσω πρώτα διψήφιο αριθμό ανθρώπων.
Προσοχή, ότι γράφω το καλοζυγίζω και δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω απο ότι σκέφτομαι καθημερινά, στο σπίτι, στη δουλειά, στο αυτοκίνητο. Σας παρακαλώ μη μου απαντήσει κανείς με εκείνο το στυλ "άσε τις κλάψες και απόλαυσε τη ζωή σου". Το πρόβλημα είναι βαθύτερο και έχω ακούσει αυτην την απάντηση χιλιάδες φορές.
Το πρόβλημά μου ξεκινά στην ηλικία των 15. Τότε που αποφάσισα ότι θέλω να γίνω σεναριογράφος και σκηνοθέτης κινηματογραφικών ταινιών. Έπαθα σοκ όταν έμαθα τι δουλειά κάνει ο σκηνοθέτης...μετά κοίταξα πίσω σε εμένα και είδα ότι το μόνο πράγμα που έκανα όλη μέρα (απο τότε) ήταν να βλέπω ταινίες και να γράφω μικρές ιστοριούλες τρόμου και περιπέτειας. Κατάλαβα εν τέλει ότι αν καταφέρω αυτό να το κάνω επάγγελμα, τελείωσαν όλα.
Οι γονείς μου βέβαια το απαγόρεψαν, αλλα δε γράφω εδώ για τους γονείς μου. Δεν θα με ένοιαζε τι λέγανε αν είχα το θάρρος και η κοινωνία τις ευκαιρίες, ώστε να φύγω ΤΩΡΑ και να κυνηγήσω το όνειρό μου. Το ότι έχω φτάσει όμως στα 20 και δουλεύω σε μια δουλειά που μισώ, με έναν πατέρα να επιμένει ότι η ζωή είναι ένα τεστ και ότι πρέπει να επιβιώσω και να ταίσω την υποτιθέμενη οικογένεια που θα κάνω δουλεύοντας σε μια δουλειά που θα σιχένομαι, αυτό είναι τραγικό. Αυτό απο μόνο του, το ότι δε μπορώ να κυνηγήσω τα όνειρά μου και είμαι εγκλωβισμένος σε μια άχαρη ανούσια ζωή, με έχει φέρει κάποτε στο κρεβάτι μου με ένα μικρό μαχαίρι, να χαιδεύω με τη λεπίδα του τον καρπό μου, ελπίζοντας και τρομάζοντας ταυτόχρονα ότι θα καταφέρω να βρω τη δύναμη να βάλω τέλος σε αυτό το πανυγήρι βλακείας που ονομάζουν οι γύρω μου "ζωή".
Ακόμα χειρότερα, στη δουλειά μου όλοι είναι άξεστοι, ηλίθιοι άνθρωποι που το μόνο που τους κρατάει ζωντανούς είναι ότι απο μικρούς τους λέγανε (ότι λέν και σε εμένα) "θα κάνεις οικογένεια". Κάνανε οικογένεια, τώρα δεν έχουν 4 ευρώ να πάρουν τσιγάρα για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και κάνουνε τον σταυρό τους κάθε φορά που διασχίζουν μια εκκλησία.
Δεν ένιωθα όμως πάντα τόσο χάλια. Σαν παιδί και εγώ, πέρασα στις 26 Απριλλίου του 2009 τον μεγαλύτερο πόνο της ζωής μου, μια ερωτική απογοήτευση. Μια κοπέλα που είχα στηρίξει όλο μου το εγώ πάνω της, όπως ήταν επόμενο, το έκανε κομμάτια και με παράτησε. Τότε την αδικούσα και την έβριζα. Τώρα ξέρω ότι και εγώ στη θέση της το ίδιο θα έκανα. Ο πόνος όμως που νιώθω είναι το ίδιο αβάσταχτος. Θα ήθελα να της μιλήσω για 1 ώρα μόνο, να της πω ότι ακόμα νοιάζομαι και ότι θέλω να είναι καλα. Τίποτα άλλο.
Αυτα τα λέω για να δικαιολογήσω το γιατί νιώθω τόσο σάπιος. Όλοι όσοι με ξέρουν λίγο με φωνάζουν τρελό. Μπορώ να σκεπτώ πράγματα που δε μπορούν αυτοί, γι'αυτό. Δε με νοιάζει όμως πως με φωνάζουν η τι γνώμη έχουν για μένα. Ο μόνος λόγος που δεν βουτάω στο γκρεμό με το αυτοκίνητό μου είναι για να μη στενοχωρήσω τους γονείς μου. Μόνο αυτός.
Μόνο αυτός, γιατί δεν ξέρω γιατί ζω. Θαύματα της φύσης είμαστε και η ζωή είναι ωραία και μπλα μπλα μπλα, αλλα γιατί ζω? Τι απολαμβάνω? Τι θα απολαμβάνω σε 20 χρόνια? Θα βρω γυναικα να με αγαπήσει όπως μπορώ να την αγαπήσω εγώ? Θα δουλεύω για να ζω, η θα ζω για να δουλεύω? Τι θα κάνω με τα όνειρά μου? Να τα κυνηγήσω όπως μου λένε οι μισοί, η να "προσγειωθώ στη πραγματικότητα" όπως μου λένε οι άλλοι μισοί? Τι νόημα έχει η ζωή για έναν άνθρωπο σαν και εμένα που δε μπορεί να απολαύσει ένα ποτό επειδή σιχένεται το αλκοολ? Που δε μπορει να κατσει ανετα σε μια παρεα με κοπελες επειδη τις βλεπει όλες ερωτικά? Που μισεί κάθε "όμορφο" συμμαθητή η φίλο του επειδή αυτός ποτέ δεν είχε πέραση μεγάλη στα κοριτσάκια?
Η ψυχανάλυση είναι εύκολη. Η λύση ίσως και αδυνατη. Γράφω εδώ γιατι δε ξέρω πια που αλλου να απευθινθώ. Η ημερομηνία λήξης των φίλων πέρασε. Κανείς δεν καταλαβαίνει έναν 20χρονο εργαζόμενο με ανάγκη να βρει σκοπο στη ζωή του. Απο την άλλη, όλοι επικροτούν έναν 20χρονο φοιτητή που ζει για να βγαινει, να πινει μεχρι τελικης πτωσεως και να καλοπερναει με ξενα χρηματα. Δε ξέρω πια τι είναι σωστό και τι λάθος, δε ξερω αν υπαρχουν πια τετοιες εννοιες. Ξερω μονο ότι πρέπει όλα να τα βαλω σε μια ταξη, αλλιως θα συμβούν άσχημα πράγματα. Με το ζόρι κρατιέμαι.
Σας ευχαριστώ εκ των προττέρων όσους ασχολιθείτε με ότι έγραψα και συγνώμη για τα ορθογραφικά, βιαζόμουν.