Σχεση με χωρισμενη μητερα....
Καταρχην οφειλω να χαιρετησω το φορουμ στο πρωτο μου αυτο μηνυμα και να δωσω πολλα συγχαρητηρια για την προσπαθεια αυτη! Ανακαλυψα αυτο τον ιστοτοπο, ψαχντοντας αποψεις και ισως και απαντησεις στο ''θεμα'' που με απασχολει και εχει ως εξης:
Πριν λιγους μηνες γνωρισα ''την γυναικα της ζωης μου''.Θα μου πειτε, μεγαλη κουβεντα αυτη-οντας ηδη παντρεμενος- αλλα αυτα ως γνωστον δεν τα προγραμματιζεις... Αυτο το ξεχωριστο ατομο λοιπον εκλεψε την καρδια μου πολυ γρηγορα και αυτο ηταν αμοιβαιο,κατα ομολογια της. Απο τις πρωτες συναντησεις διεκρινα μια ''περιεργη'' συμπεριφορα (τακτικος ελεγχος του κινητου, αυστηρο χρονοδιαγραμμα στα ραντεβου και μια αυρα μυστηριου γυρω απο την προσωπικη της ζωη,πλην του οτι μου ειχε νωρις πει οτι ειναι ελευθερη,χωρις καποια σχεση). Αυτη ολη η συμπεριφορα με εβαζε σε σκεψεις αλλα δεν πολυρωτουσα καθοτι και εγω δεν ειχα αφθονο χρονο και οι συναντησεις στα κλεφτα ηταν αναγκαιες. Βεβαια απο την πρωτη στιγμη της γνωριμιας ειχα κανει γνωστο οτι ημουν παντρεμενος και εκεινη το ειχε αποδεχτει αυτο. Μετα απο εναμιση μηνα περιπου σχεσης και αφου τα αισθηματα ειχαν ''φουντωσει'', αποφασισε να μου εκμυστηρευθει την αληθεια για την προσωπικη της ζωη.Οτι δηλαδη ειναι χωρισμενη εδω και καποια χρονια και οτι ειναι μητερα δυο παιδιων και μαλιστα στην εφηβεια. Αυτο δεν αλλαξε σε τιποτα τα αισθηματα μου για αυτη, ισα ισα που ενιωσα ακομα καλυτερα... Ολα κυλουσαν αρμονικα μεταξυ μας και μαλιστα και εκεινη ενιωθε πλεον πιο ανετα, μετα την ''εξομολογηση'' της. Λογω επαγγελματικων υποχρεωσεων μου, τους τελευταιους μηνες λειπω στο εξωτερικο και η επικοινωνια μας ειναι πλεον αποκλειστικα τηλεφωνικη. Η σχεση ομως παρολη την αποσταση εξελλισεται και το δεσιμο μας ειναι δυνατοτερο απο ποτε. Το προβλημα εντοπιζεται στο αυριο.
Εγω απο μερους μου, την εχω ενημερωσει πως εχω παρει αποφαση πλεον να παρω διαζυγιο μιας και επιθυμια μου ειναι να ειμαι αποκλειστικα και μονο μαζι της. Σε μια συζητηση μας ομως, μου ειπε πως αυτο εν μερει την προβληματιζει, γιατι φοβαται πως αυτη δεν μπορει να μου προσφερει αυτα που θα αποζητουσα ισως μελλοντικα... Φοβαται να αποκαλυψει στα παιδια της την σχεση μας γιατι,οπως μου εχει πει,μετα το διαζυγιο, η αποκλειστικη μεριμνα της ηταν τα παιδια και ετσι εκεινα σχηματισαν την εικονα πως η μητερα τους ειναι αφοσιωμενα αποκλειστικα σε αυτα και η προσωπικη της ζωη δεν μπορει να εχει καποια συνεχεια. Ετσι φοβαται και μονο στην σκεψη να τους μιλησει γιατι ''μαντευει'' πως η αντιδραση τους δεν θα ειναι θετικη και δεν θελει με τιποτα να τα πληγωσει ή να τα ''απομακρυνει''. Αυτο με αππογοητευσε αρκετα, αλλα συμφωνησαμε πως ακομα ειναι νωρις να κανουμε αυτη την συζητηση και πως καλυτερα θα ειναι να περιμενουμε τουλαχιστον να επιστρεψω. Βεβαια το γεγονος πως ουτε καν σκεφτεται -για την ωρα τουλαχιστον- να μιλησει με τα παιδια της, να τους δωσει να καταλαβουν οτι δεν ειναι εγκλημα το οτι ερωτευτηκε καποιον, με πληγωνει, ομως δεν θελω να φανω πιεστικος και απλα περιμενω το αυριο.... Σκεφτειτε ομως, δεν ειναι και η ευκολοτερη κατασταση- να μιλαμε στο τηλεφωνο στα κρυφα, ουσιαστικα να δινουμε ραντεβου για να μιλησουμε οταν εκεινη θα μπορει ανετα να μου εκφραστει, παντα οταν δεν παιδια δεν ειναι μαζι της. κανω υπομονη και θα κανω οση χρειαζεται. Αυτο που της εχω πει ειναι οτι ακομα και ''μιση ζωη'' μαζι της θα την δεχτω,απλα θα ηθελα οσο τιποτα να εξελιχθουν τα πραγματα οπως τα ονειρευομαι, να ειμαστε σαν κανονικο ζευγαρι και οχι να βρισκομαστε σαν τους κλεφτες... Προσπαθω να καταλαβω αυτη την ''φοβια'' της να μιλησει με τα παιδια, στην τελικη ποτε δεν θα επιθυμουσα να χαλασει η σχεση της μαζι τους. Και οσο δεν συζηταμε για αυτο το θεμα, δεν μπορω να κανω ή να πω κατι,τουλαχιστον να προσπαθησει να δει και τα πραγματα πιο αισιοδοξα. Αυτη η αναμονη και η αβεβαιοτητα με πληγωνει και δεν μπορω να το εκφρασω για να μην φανει οτι ασκω πιεση. Δεν ειναι και θεμα που το λυνεις τηλεφωνικα, οποτε αναγκαστικα μενω με την αγωνια...
Οποιεσδηποτε ιδεες, γνωμες, συμβουλες και προτασεις , ευπροσδεκτες.
Συγγνωμη και για το μακροσκελες κειμενο,αν κουρασε καποιους....