η ομορφια ειναι τελικα αντικειμενικη η υποκειμενικη???
μιλαω για την ομορφια του προσωπου καποιου ανθρωπου και οχι για το σωμα και οχι την γοητεια που μπορει να εκπεμπει καποιος ανεξαρτητα απο το τι προσωπο εχει...εχω διαβασει πολλα αρθρα για αυτο το θεμα και το εχω ψαξει πολυ, πιο παλια πιστευα οτι ειναι υποκειμενικη υποθεση η ομορφια στον ανθρωπο δηλαδη μπορει εγω να βρισκω ενα προσωπο πολυ ομορφο και ενας αλλος οχι ...ομως τι γινεται οταν πχ μια κοπελα εχει πολυυυ μεγαλα αυτια και πολυυυ μεγαλη μυτη και μεγαλη ασυμμετρια στο προσωπο της υπαρχει καποιος που θα πει οτι ειναι κουκλαρα και οτι ειναι ωραια αμα δει μια φωτογραφια της? πολυ δυσκολο μου φαινεται....για αυτο κατεληξα στο οτι υπαρχει αντικειμενικη ασχημια και αντικειμενικη ομορφια οπου απο κει και περα επεμβαινει το γουστο του καθενος, δηλαδη βλεπω πχ μια φωτογραφια καποιας κοπελας δεν μπορω να την πω ασχημη αλλα δεν μου αρεσει καθολου!!! αλλα ασχημη δεν μπορω να την πω... ενω την ιδια την βλεπει ενας φιλος μου και λεει οτι ειναι πολυ ωραια και την θεωρει ομορφη...Αν και αυτο το ερωτημα μπορει και να μην λυθει ποτε θα ηθελα να ακουσω αποψεις σε αυτο το θεμα και να δω πως το σκεφτεστε εσεις τι λετε για την θεωρια μου συμφωνειτε η διαφωνειτε?