Οι γονείς μας κι εμείς...
Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω στην παρέα σας και χαίρομαι πολύ γι' αυτό καθότι νέο μέλος... :)
Είναι πολλά αυτά που θέλω να συζητήσω μαζί σας και δεν ήξερα από που ν' αρχίσω... Διάβασα προηγούμενα ποστ και χάρηκα για το γεγονός ότι σέβεστε τις ανησυχίες και τα προβλήματα των μελών και δίνετε εμπεριστατωμένες γνώμες, πράγμα που δεν συναντάς συχνά στο δικτυακό χώρο...
Ας μπω στο θέμα λοιπόν...
Είμαι 32 και ανακάλυψα μετά από ενδοσκοπήσεις και ψυχολογικές εσωτερικές αναζητήσεις (όπως οι περισσότεροι φαντάζομαι...) ότι οι γονείς μου έχουν παίξει βασικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μου... Πολλά από τα απωθημένα και τις ανασφάλειες που κουβαλώ προέρχονται από λάθος χειρισμούς της οικογένειας μου που με εμπόδισαν να εξελιχθώ ως άνθρωπος...
Οκ μέχρι εδώ.. Πιστεύω πως αντιλαμβάνεστε όλοι τι εννοώ αφού μπορεί να έχετε καταλήξει και οι ίδιοι σ' αυτά τα συμπεράσματα...
Το πρόβλημα μου όπμως είναι το εξής: Εχω μία σχέση 2 χρόνια τώρα... Ο άνθρωπος μου είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και τολμώ να πω πως είναι ο άνθρωπος με τον οποίο θα ήθελα να περάσω την υπόλοιπη ζωή μου μαζί του... Δυστυχώς όμως, ο άνθρωπος αυτός έχει περάσει πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια... Μία μαμά που αδιαφορεί για τα παιδιά της... Ενας μπαμπάς που νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του... Συνολικά δύο γονείς που δεν έχουν καμία προσωπική ζωή, ούτε καν μεταξύ τους και που έχουν περάσει στα παιδιά τους ότι οι άνθρωποι γύρω τους είναι κακοί και θέλουν μόνο να τους εκμεταλλευτούν και κοιτάνε μόνο το δικό τους συμφέρον...
Ο άνθρωπος μου είναι γενικά πολύ μοναχικός... Μέχρι να φτάσουμε σε σημείο να μου ανοίξει την καρδιά του περάσαμε πάρα πολύ δύσκολες φάσεις... Τα καταφέραμε όμως γιατί υπάρχει πραγματική αγάπη ανάμεσα μας...
Το θέμα όμως είναι πως νιώθω να περπατώ πάνω σε νάρκες μερικές φορές... Κάτι που θα πω και θα παρερμηνευτεί, κάτι που δεν θα πω και θα παρεξηγηθεί και ξαφνικά επιστρέφει στο μυαλό του η φράση των γονιών του "Δεν υπάρχουν καλοί άνθρωποι, όλοι θέλουν το κακό σου και να σε εξαπατήσουν..."
Πως μπορώ να το αντιμετωπίσω αυτό; Σε συζητήσεις που έχουν γίνει ανάμεσα μας, μου έχει εκμυστηρευτεί ότι υπάρχει φόβος και ανασφάλεια... Αντιλαμβάνεται από που προέρχεται και προσπαθεί να το αντιμετωπίσει... Πολλές φορές όμως αυτό το χαρακτηριστικό δημιουργεί τρομερές εντάσεις στη σχέση μας...
Πείτε μου επομένως... Πως μπορώ εγώ να βοηθήσω έναν άνθρωπο 34 χρονών που τόσα χρόνια αντιμετωπίζει μία τέτοια στάση ζωής από τέτοιους γονείς ότι δεν πρόκειται να τον πληγώσω;
Πως να βοηθήσω έναν πληγωμένο άνθρωπο που από τη μία δέχεται αυτή την αδιάφορη και λάθος στάση των γονιών του σε σημείο που αρνείται οποιαδήποτε σχέση μαζί τους κι από την άλλη είναι βαθιά πληγωμένος;
Προσπαθώ να βρω τρόπους να κάνω τη σχέση μου καλύτερη αλλά μου είναι δύσκολο μερικές φορές...
Σας παρακαλώ πείτε μου την άποψη σας... Θα το εκτιμούσα βαθύτατα να μου προτείνατε και λύσεις...
Ευχαριστώ...