η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει...
... ή τουλάχιστον έτσι νομίζω εγώ...
Γεια σας... είμαι 18 χρονών, έδωσα πέρυσι πανελλήνιες και αποφάσισα να ξαναδώσω φέτος, να κυνηγίσω το όνειρό μου... σήμερα, όπως και πολλές άλλες μέρες, έχω μετανιώσει αφάνταστα που αποφάσισα να μείνω άλλον ένα χρόνο με την οικογένειά μου, αντί να συμβιβαστώ με το αποτέλεσμα και να φύγω Θεσσαλονίκη να ηρεμίσω...
Να πάρω όμως τα πράγματα απο την αρχή...
εδώ κι δυόμιση χρόνια περίπου έχω παρατηρήσει ότι οι γονείς μου τσακώνονται πάρα πολύ συχνά... στην αρχή δεν έδινα ιδιαίτερη σημασία γιατί μετά από πέντε λεπτά τους περνούσε... με τον καιρό παρατήρησα ότι οι καυγάδες ήταν πλέον απλή καθημερινότητα, κρατούσαν πολύ περισσότερο, και άρχισαν να λέγονται πιο βαριές κουβέντες... επίσης μάλωναν για ηλίθια θέματα, όπως το γεγονός ότι η μητέρα μου έβηχε έντονα λόγω αλεργίας, κι ο πατέρας μου δεν μπορούσε να την ακούει...
το συζήτησα, ξεχωριστά με την μάνα μου και με τον μπαμπά μου... η μάνα μου είπε ότι μου φαίνεται λόγω άγχους και κούρασης (σχολείο, φροντηστήριο, διάβασμα κι όλα τα συναφή)... ο μπαμπάς μου θύμωσε και μου είπε ότι λέω βλακείες...
αργότερα άρχισε να γυρνάει και σε μένα... όταν σταμάτησα να πηγαίνω σχολείο για να κάνω επανάληψη, καναδυο βδομάδες πριν τις πανελλήνιες, γυρνούσανε σπίτι απο την δουλειά και με ρωτούσανε με ύφος ‘ γιατί δεν έπλυνες τα πιάτα;’ ‘γιατί δεν σκούπισες;’ ‘γιατί δεν ζέστανες το φαγητό;’... εγώ απαντούσα ότι είχα πολύ διάβασμα κι έπρεπε να τελειώσω μέχρι να πάω στο φροντηστήριο, κάτι λογικό νομίζω για μαθήτρια τρίτης λυκείου 2 βδομάδες πριν τις εξετάσεις... αλλά αφού δεν τους βόλευε, και κυρίως τον πατέρα μου, ήταν φτηνές δικαιολογίες...
αρπάζονται με το παραμικρό, γιατί ο ένας νομίζει πως ο άλλος ρίχνει συνέχεια μπηχτές, γιατί ξεχάσαμε να πάρουμε λεμόνια, γιατί ανάψαμε κλιματιστικό και η πόρτα της κρεβατοκάμαρας ήταν κλειστή...
συνήθως τις φωνές τις βάζει πρώτα ο μπαμπάς μου, αλλά λάδι στην φωτιά ρίχνει η μάνα μου... όχι ότι δεν γίνεται το αντίστροφο...
εγώ πολλές φορές κάνω την πάπια γιατί με έχουν κουράσει... ούτε μπορώ να ακούω τον πατέρα μου να μου γκρινιάζει για την μάνα μου, και το αντίστροφο, ούτε μπορώ να ακούω τα πάντα που τους ενοχλούν πάνω μου γιατί εκείνη τη στιγμή έχουν νεύρα και θέλουν κάτι να φταίει...
έχω φτάσει σε σημείο να έρθει η μέρα που κάθομαι 7 ώρες στο φροντηστήριο για να μην είμαι σπίτι και τους ακούω...
νομίζω πως η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει και πως οι δικοί μου χρειάζονται βοήθεια... δηλαδή πως πρέπει να δουν ψυχολόγο πριν καταστρέψουν έναν γάμο 28 χρόνων γιατί μας τελείωσε το χαρτί υγείας... αλλά όσες φορές προσπάθησα να τους το πω αυτό θύμωσαν μαζί μου κι άρχισαν την επίθεση με υπερβολές (μήπως να πάμε και ψυχίατρο; να κλειστούμε σε καμιά κλινική; να αρχίσουμε τα ψυχοφάρμακα;)
(χωρίς να θέλω να θίξω ανθρώπους που έχουν κάνει τα παραπάνω, προς Θεού)
δεν θέλω να διαλυθεί η οικογένειά μου, αλλά αρκετές φορές ευχήθηκα, ακούγοντάς τους, αυτή να είναι η τελευταία φορά που θα μαλώσουν, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να χωρίσουν...
θέλω να τους βοηθήσω, και για την δική τους αλλά και για την δική μου ψυχική ηρεμία, αλλά δεν ξέρω πως...
καμια ιδέα;
ευχαριστώ...