Quote:
Originally posted by mikrh
ειμαι 14..μα8ητρια τς 3 γυμνασιου..ισως λιγο πιο ωριμη απο τα αλλα κοριτσια της ηλικιας μου,λ0γω των καταστασεων που εχω περασει
Και όμως δεν είσαι πιό ώριμη. Είσαι παιδί. Είσαι μικρή. Ταλαιπωριμένη βεβαίως πιό πολύ από άλλα παιδιά. Μη κάνεις όμως το λάθος (γιατί λάθος είναι) να πιστεύεις ότι μπορείς να τρέξεις αν πρώτα δεν μπουσουλήσεις. Να μεγάλωσεις αν πρώτα δεν παίξεις.
Απόλαυσε (όπου και όπως μπορείς) (ξέρω ήδη σκέφτεσαι \"τι μας λες τώρα μωρέ, έχεις διαβάσει τι έχω γράψει\") ότι είσαι ακόμα ΜΙΚΡΗ
..γνωριζω πως το οικογενειακο περιβαλλον ειναι το πιο σημαντικο για την ε3ελι3η του ατομου..οι γ0νεις ειναι τα πρωτα ατομα που 8α παι3ουν ρολο στην διαμορφωση του χαρακτηρα μας
Και όμως το οικογενειακό περιβάλλον σταματά να έχει τον πρωτεύοντα ρόλο στην επίδραση της εξέλιξης του καθενός μάς την στιγμή που ξεκινάνε οι παρέες μας. Πίστεψέ το. Η παρέα σου είναι αυτή που παίζει μεγαλύτερο ρόλο σήμερα στην διαμόρφωσή σου. Και η παρέα είναι μία ομάδα που πρέπει και να δίνεις και να παίρνεις. Αφέσου στην παρέα σου. Θα πάρεις και θα δώσεις πάρα πολλά.
τ0ν 8αυμαζω δι0τι αν ηταν αλλ0ς στην 8εση του παιζει και να την ειχε κλεισει στην φυλακη..ενω εκειν0ς εκανε 2 πραγματα.ΔΙΕΓΡΑΨΕ την μητερα μου και σιγα σιγα 3εχρεωνε
Είναι πολύ σκληρό κάποιος να μη νοιάζεται. Να ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ. Να μην λύνει ένα πρόβλημα. Αλλά να το διαιωνίζει με την συμπεριφορά του. Και είμαι σίγουρος εσύ δεν θα φτάσεις να κάνεις κάτι παρόμοιο. Γιατί εσύ νοιάζεσαι.
Κάποιος έχει πει ότι το να κάνεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να συγχωρείς τα λάθη του άλλου (αλλά και τα δικά σου λέω εγώ)είναι κάτι που έχει θεϊκή δύναμη (αλλά μπορούμε και εμείς οι άνθρωποι να το καταφέρουμε)
Quote:
..πολλες φ0ρες με δακρυα στα ματια εχω κοιτα3ει ψηλα στον ουρανο λεγοντας-8εε,τ0 βρισκεις δικαι0 αυτ0 τωρα?γτ να τ0 περναω εγω?δεν μου α3ιζει..δεν 3ερω αν ειμαι 8υμωμενη,αλλα η σταση μου απεναντι τους ειναι πλ αποτομη..χωρις λ0γ0,οταν πχ μου λεει η μανα μου κατι φωναζω,βριζω..δεν 8ελω να με φιλαει δεν 8ελω τπτ.με τ0ν πατερα μου δεν 8ελω να μιλαμε καν..γενικα δεν ειμαι κοντα στους γονεις μου...ΓΤ ΔΕΝ 8ΕΛΩ.
Δεν είναι κάτι που το αξίζει ή δεν το αξίζεις. Είναι κάτι που συμβαίνει. Δεν είναι κάτι που το προκαλείς εσύ αλλά κάτι που εσύ ζείς. Και φυσικό είναι να είσαι θυμωμένη. Και φυσικό είναι να είσαι απότομη (όχι γιατί το θέλεις ή γιατί το επιλέγεις αλλά γιατί σου βγαίνει)
Και όμως θέλεις και από τη μάνα σου και από τον πατέρα σου και από όλους κάτι. Να σε αγαπάνε. Και να ΣΟΥ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ. Αν δεν το καταλαβαίνουν ίσως μπορείς να τους το υπενθυμίζεις που και που.
0ταν με ρωτανε αν παντρευτω,η απαντηση μου ειναι 0ΧΙ.ενα ΑΠΟΛΥΤ0 ΟΧΙ.3ερω-3ερω πολλα παιδια τ0 λενε τωρα σε αυτη την ηλικια,αλλα εγω τ0 εννοω ,δεν 8ελω να γινουν τα ιδια
Κρίμα. Ξέρεις πάντως ότι για να γίνουν τα ίδια πρέπει να τα προκαλέσει κάποιος. Και δεν νομίζω ΕΣΥ να προκαλέσεις ή να δημιουργήσεις τα ίδια.
τι να το κανω το ακριβο σχ0λει0 που με στελνουν,και τ0 γεγονος οτι δεν μου λενε ποτε 0χι?
Να το εκμεταλευτείς και το σχολείο σου, και τους δασκάλους σου για σένα, Και το ότι δεν σου λένε ποτέ όχι πάλι να το εκμεταλευτείς για σένα. Αν δεν το ξέρεις πάντως ΜΙΚΡΗ (ναι ναι ναι το ξέρω ότι ίσως να τσατίζεσαι αλλά ακόμα και αν εσύ το έχεις ξεχάσει εγώ ξέρω ότι είσαι παιδί) είναι ωραίο να πραγματοποιούνται τα ΘΕΛΩ μας. ΔΕΝ είναι κάτι κακό. ΔΕΝ είναι αμαρτία.
...0λα αυτα..δεν τ0 χω πει ΠΟΥ8ΕΝΑ..ειμαι συνεχεια με τ0 χαμ0γελ0 στα χειλη,πρ0εδρ0ς στ0 σχ0λει0 μου,μεσα σε 0λα..βλεποντας με καποιος ανετα πιστευει 0τι ειμαι καλα.αλλα ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ.
Και όμως είδες που έχεις την ανάγκη να τα πείς. Και τι ωραία που είναι που τα είπες έστω εδώ? Ε, άμα βρείς την δύναμη και ανοιχτείς και σε μία φίλη σου θα είναι ακόμα καλίτερα.
...περιμενω απλα ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ και να φυγω..μονη μου οριζοντας εγω τις καταστασεις στη ζωη μου.
Ας πω μόνο ότι εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ με την φυγή. Μόνο και μόνο γιατί δεν τελειώνει ποτέ. Και εμένα μου αρέσει κάποια στιγμή να βλέπω ένα τέλος. Είτε happy είτε sad
Quote:
.....πολλες φορες 8α 8ελα να μενα σε μια αλλη οικογενεια.μια οικογενεια,ηρεμη,που ο κα8ενας νοιαζετε μονο τα παιδια του και τον συντροφο του αντιστοιχα.δεν 3ερω αν φταιει το γεγονος οτι ειμαι μικρη,αλλα τους μεγαλους δν μπορω να τους κατανοησω.
Βασικά δεν έχεις καταλάβει ότι οι μεγάλοι (πρόσεξε δεν λέω ΚΑΙ οι μεγάλοι) κάνουν λάθη. Τραγικά λάθη. Και το τραγικότερο λάθος που κάνουν είναι να δικαιολογούν τις πράξεις τους με τον ισχυρισμό ότι \"το κάνω για σένα\"
..αυτο ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΛ ειναι αυτο το ΕΓΩ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΠΑΝΤΑ..
ΜΙΚΡΗ, αλήθεια σου λέω όσο και να θέλεις, όσο και να προσπαθείς, όσο και να πιστεύεις ότι μπορείς ΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ δεν θέλουν να αλλάξουν δεν αλλάζουν. ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑΥΤΟ
Κλείνοντας να σε ευχαριστήσω για πράγματα που μου υπενθύμισες. Για το ότι κατάφερες να με βάλεις να σκεφτώ. Για το ότι καθώς γράφω για τους μεγάλους συνειδιτοποιώ ότι και εγώ μεγάλος είμαι και θα έπρεπε να προσέχω περισσότερο.