ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΙΑΚΗ ????????
Καλησπερα, για πρωτη (η μαλλον δευτερη) φορα στη ζωη μου αποφασισα να επισκεφτω ψυχολογο, περα απο ψυχιατρο, για παραλληλη συμβουλευτικη κ υποστηριξη.. ειχα κανει στα 17 ενα διαστημα ψυχοθεραπεια, αλλα καθε αλλο παρα αυτο ηταν, μιας κ με ρωτουσε ωρες ωρες ασχετα πραγματα, ακομα κ τι εφαγα η αν πηγα διακοπες κ που, αν ψησαμε αρνι το πασχα(σοβαρα μιλαω) κ αλλα τετοια που τα θεωρω μπουρδες.. ειχα χτες ραντεβου λοιπον με μια ψυχολογο η οποια ητανε "συστημενη", δλδ ειχα ακουσει απο αλλους πολυ καλα λογια γι αυτην, κ πηγα με σκοπο να με βοηθησει.. απ ο,τι μου ειπαν κ μου ειπε κ η ιδια κανει γνωσιακη-συμπεριφορικη ψυχοθεραπεια.. απο τα λιγα που ξερω γι αυτο το ειδος ψυχοθεραπειας ειναι οτι εστιαζει στο τωρα περισσοτερο κ βοηθαει στις νευρωσεις, ιψδ κτλ.. για ψυχωσεις δεν ξερω αμα κανει, οποτε μπορει να πηγαινω κ τζαμπα.. τεσπα, αλλου θελω να επικεντρωθω..λοιπον αφου με επρηξε στις ερωτησεις κ μου μιλουσε με γριφους κ με μπερδεψε
δεν με αφηνε να εκθεσω τους προβληματισμους μου
αλλα συνεχως μιλουσε αυτη ενω ηθελα να πω αυτα μου με απασχολουν μου λεει σε καποια φαση οτι "τους ορους τους βαζω εγω, δν θα μου πεις εσυ τη δουλεια μου, κ δεν θα παιξω το παιχνιδι σου κ αυτα που ηξερες ξεχνα τα"
επισης μου λεει "δεν εγγυωμαι οτι θα σε βοηθησω, μπορει η συνεργασια να αποτυχει" επισης χαρακτηρισε τις "τακτικες" μου κακομαθημενες κ χειριστικες ενω εγω δεν εδειξα ουτε να παω να την χειριστω ουτε τιποτα
ετσι ειναι το μοντελο της γνωσιακης??
μου ειπε οτι κανει γνωσιακη
δλδ στην αρχη σε "λουζουν" κ μετα σε βοηθανε?
δεν ξερω εχω μπερδευτει μηπως ειναι αρχικα η ψυχρολουσια κ μετα με βοηθησει??
το θεμα ειναι τι κανω?? σταματαω? συνεχιζω? πηγαινω αλλες 1-2 φορες να μου φυγει η ιδεα κ οπου βγαλει?
πραγματικα ενιωσα χειροτερα που πηγα, ασε κ το αλλο που μου μιλουσε στον πληθυντικο κ με εκανε να νιωθω αμηχανα..
ετσι λειτουργουν οι ψυχοθεραπευτες γενικα? υπαρχει στανταρ μοτιβο στη γνωσιακη? η ο καθενας ισχυριζεται ο,τι θελει?
πραγματικα δεν ξερω τι να κανω, δεν περιμενα αυτη την εξελιξη..