Originally Posted by
betelgeuse
Μαρια, ειναι λογικο οι αποψεις μας να αλλαζουν με τον καιρο σε καποια θεματα.
Το προβλημα θα ηταν αν δεν αλλαζαν.
Το να αλλαζεις αποψεις ειναι κατι φυσιολογικο στην εξελιξη σου ως ανθρωπος.Δειχνει οτι εισαι ανθρωπος ζωντανος που συνεχως αναπτυσσει της δυνατοτητες του.
Για μενα οι ανθρωποι που εχουν σταθερες αποψεις,και δεν δεχονται καν να συζητησουν μια αλλη αποψη εχουν προβλημα.
Το να υπερασπιζεσαι την αποψη σου για μενα δεν ειναι κατι κακο.Το κακο ειναι οταν εισαι αδιαλλακτος ή οταν εμμενεις στις αποψεις σου ακομα και οταν εχει καταρρευσει καθε λογικο πλαισιο γυρω τους.
Εχεις αναρωτηθει γιατι σε ενοχλει και παθαινεις συγχυση οταν βλεπεις οτι υπαρχει αλλη γνωμη?
Κατα την γνωμη μου δεν θα επρεπε να σε ενοχλει οταν οι αλλοι εκφραζουν κατι αντιθετο απο εσενα(πλην καποιων ακραιων περιπτωσεων)
Περναω τωρα στο δευτερο σκελος του ποστ σου,
γιατι πρεπει να κανεις παρεα με ατομα που ταυτιζονται οι αποψεις σας?
Για εμενα αυτο δεν ειναι απαραιτητο.
Ενταξει δεν λεω, και εγω δεν θα μπορουσα να κανω παρεα με εναν φανατικο ακροδεξιο αλλα θα μπορουσα να συνυπαρξω με ατομα που δεν ταυτιζονται απολυτα με την δικη μου γνωμη.
Μηπως εσυ μεσα σου αμφισβητεις καποια πραγματα,και για αυτο δεν θελεις να σε αμφισβητουνε οι αλλοι?
Mηπως τελικα οι απαντηση που ψαχνεις κρυβεται στην τελευταια παραγραφο του ποστ σου?