Originally Posted by
stroke
γεια σας
ειμαι 26 χρονων και φετος το καλοκαιρι περασα το πρωτο μου ψυχοτικο επεισοδιο.Νοσηλευτικα και στο δρομοκαιτιο για 1 μηνα.Νομιζα οτι ημουν νεκροσ και οτι θα κριθει η ψυχη μου για το αν θα παω στην κολαση ή στον παραδεισο(αυτο ηταν το κυριως πιατο,ειχα και αλλεσ σκεψεις).Στν αρχη της ψυχωσης ημουν πολυ χαρουμενος και ειχα ψυυδαισθησεις μεγαλειου(νομιζα οτι εχω βρει την πιο γαματη θεωρια για το τι φταει σημερα στον κοσμο)αλλα μετα απο μερικες βδομαδεσ αυτο εφυγε και ειχα τυψεις κααι ενοχες οτι ειμαι ο πιο αμαρτωλος ανθρωπος στο κοσμο και οτι εχω πεθανει και θα κριθει η ψυχη μου.μεχρι και αποπειρα αυτοκτονιας εκανα κατω απο αυτες τις σκεψεις,νομιζα οτι μονο ετσι θα γλιτωσω.
Αυτη τη στιγμη που μιλαω ολα πανε καλα και αισθανομαι back to nnormal.οθτε ψευδαισθησεις ,παραισθησεις,ιδεοροες κ.α.
Παιρνω 6 μγ ρισπελεν(αφου επαρινα 8 για 5 μηνες)για ψυχοσικο συνδρομο.
Απο τα φαρμακα πιστευω μου εχει δημιουργηθει μια αλλαγη της προσωπικοτητας μου.Εκει ποθ πριν ημουν ολο πολθ ομιλιτικος,ετοιμολογος και γενικα πιο στη τσιτα..εχω γινει ενας ανθρωπος που στις παρεεσ εξω δε μιλαει(δυσκολευομαι παρα πολυ στην ομιλια,ειναι σαν να μην ερχεται ποτε τιποτα να πω,παρα μονο γιατην ψυχωση που περασα),και γενικα δε μπορω να εκφρααστω οπως παλιοτερα..(πριν απο μερικους μηνες σδλδ)μιλαω υπερβολικα λιγοτερο ..εχει κανεις αλλοσ απο σας αυτην την παρενεργεια?να δυσκολευτετε στην ομιλια?εχω βρει διαφοους στον ιντερνετ,που αντιμετωπιζουν παρομοιο προβλημα.Επισης δεν εχω διαθεση για πολλα πραματα που εκανα πριν και με γεμιζαν χαρα..οπως πχ το ποδοσφαιρο..
Αυτοι που σκεφτομαι ειναι να κοψω τα φαρμακα πανω στον χρονο,οτι και να πει ο γιατρος γιατι δε ξερω κατα ποσο βοηθανε ή οχι την κατασταση.ΚΑτα κυριο λογο πιστευω αυτα φταινε.Εχω διαβασει και δοαφορα αρθρα στο ιντερνετ που λένε για την υποθεση της ντομαπιμης οτι δεν ισχυει και οτι γινεται για το κερδος των φαρμακευτικων εταιρων και οτι τα αντιψυχωτικα γενικα κανουν περισσοτερο κακο απο οτι καλο.