προβληματα ελεγχου βαρους
Γεια χαρά σε όλους. Είμαι νέο μέλος και ο λόγος που έκανα join στο συγκεκριμένο forum είναι το μόνιμο εδώ και 6 περίπου χρόνια πρόβλημά μου να ελέγξω το βάρος μου, με αποτέλεσμα να παχαίνω, συσσωρρευτικά έχω βάλει πάνω από 20 κιλά, από 55 έχω φτάσει τα 75+ με 'υψος 1,60. 'Εχω κάνει ατομική ψυχοθεραπεία για 1,5 χρονο κ ομαδική για άλλα 2, δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα, μιας και ποτέ κανένας ψυχοθεραπευτής δεν επικεντρωνόταν στο θέμα μου με τα κιλά. Θεωρώ πως η κατά τα άλλα επιτυχημένη και αισιόδοξη στάση που έχω απέναντι στη ζωή και ο τρόπος που πλασάρω τον εαυτό μου δεν κάνει εμφανή τη θλίψη και την έλλειψη αποφασιστικότητας που επιδεικνύω, σε .οτι αφορά αποκλειστικά και μόνο το θέμα της διαχείρισης και του ελεγχου του βάρους μου. Προφανώς νιώθω απαίσια, δε μου χωράει τίποτα και περνάω πολλές φάσεις κατάθλιψης, βγαίνω σπάνια έξω, έχω αρχίσει να έχω αγοραφοβία και ντρέπομαι να κάνω σεξ με τον φίλο μου, ο οποίος πλέον γκρινιάζει που έχει αλλάξει το σωμα μου. Τελευταία βιώνω μια ένταση σε μανιοκαταθλιπτικό βαθμό, θέλω μόνο να πηγαίνω στο μαρκετ και να αγοράζω υλικά για την παρασκευή...γλυκών, παρουσιάζοντας αυτή τη νέα μου μανία με μια επίφαση "γκουρμέ ενασχόλησης" . Δεν ξέρω τί μου συμβαίνει, ούτε και πώς να το αντιμετωπίσω. Επίσης, να σημειώσω πως δεν έχω δουλειά εδώ και 3 μήνες. Η τελευταία φορά που έχασα κιλά (7-8kg) ήταν το καλοκαίρι, κάνοντας άσκηση και αφαγία για σχεδόν 1 μήνα, όταν με είχε αφήσει ο φίλος μου για μια άλλη γκόμενα, πολύ πιο αδύνατη, πολύ αδύνατη γενικά (διατηρώ το κριτήριο μου στην αντικειμενικότητα, λόγω προτερου...αδύνατου βίου :-) ) Μετά επέστρεψε και ενώ διατηρούμουν για 1,5 μήνα, λίγο μετά τα πήρα όλα μαζεμένα από υπερφαγία και ...μαλακία? Πραγματικά δεν ξέρω ΠΟΥ να πάω και από ποιον να ζητήσω βοήθεια. Όσο για διαιτολόγους κτλ, ποτέ δεν ακολουθώ κανένα πρόγραμμα για πάνω από 5 μέρες...