Τους τελευταίους μήνες πέρασα μια δύσκολη κατάσταση, για μένα τουλάχιστον, που με έχει επηρεάσει αρκετά αν και δεν το περίμενα, τουλάχιστον όχι σε τέτοιο βαθμό.
Κάθε μέρα αισθανόμουν χάλια όχι μονο ψυχολογικά, αλλά και σωματικά, έχοντας όλα τα συμπτώματα του άγχους και απογοητευόμουν περισσότερο καθως δεν μπορούσα να τα ξεφορτωθώ και με εμπόδιζαν να λειτουργήσω κανονικά σε ό,τι έπρεπε να κάνω.
Αφού έκανα ό,τι μπορούσα από μόνη μου για να αρχίσω να αισθάνομαι καλύτερα, ασχολιόμουν με τις σπουδές μου, τη δουλειά μου (έστω τη λίγη αυτή που έχω), έβγαινα έξω με φίλους, πήγα ταξίδι κλπ, δεν είδα κανένα αποτέλεσμα, ούτε βελτίωση. Διάβασα βιβλία, άρθρα, τα οποία μόνο προσωρινά με έκαναν να αισθανθώ καλύτερα.
Τελικά, 2 μηνες μετα, έφτασα να χάσω μερικά κιλά, 1-2 ευκαιρίες για δουλειά γιατί δε με ενδιέφερε πλέον και να σκέφτομαι να παρατήσω το μεταπτυχιακό που κάνω.
Νομίζω ότι δε με ενδιαφέρει πια τίποτα, αν δεν είναι ανάγκη προσπαθώ να μη βγαίνω από το σπίτι και να μη μιλάω σε κανεναν.
Ένας φίλος μου που έχει αντιμετωπίσει προβλήματα στο παρελθον επέμενε να επισκεφτω καποιον γιατρό, μου συνέστησε κάποιον που τον βοήθησε. Το έκανα αυτη την εβδομάδα. Πήγα ούσα απολυτως αρνητική στο να ακολουθησω οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή, αλλά από ό,τι φάνηκε δε θα χρειαζόταν!
Απογοητευτηκα απο γιατρούς και ειδικους...
Ο γιατρος δεν εκανε καμία διάγνωση... :confused: κακώς... θα έπρεπε κάτι να έχω τουλάχιστον που να με κάνει να φαντάζομαι ότι δεν είμαι καλά.
Του είπα και για όλα αυτά που έχω πάρει από μόνη μου, τα χάπια βαλεριάνας, το 5ΗΤΡ που, μου είπε ότι αν βλέπω αποτέλεσμα να τα συνεχίσω, το 5ΗΤΡ, να το διπλασιάσω σταδιακά και μετα να το ξαναμειωσω. Μου ειπε λεπτομερειες και θα μου τα ξαναπει ετσι κι αλλιως... Μου σύστησε κι ένα άλλο σε συνδυασμό και να μην πίνω... Όλα αυτά τα ήξερα κι από μόνη μου...
Μίλησα με τον φίλο μου που μου τον σύστησε, μου είπε να μην τον αμφισβητώ, έκανε τις παρατηρησεις, τα τεστ και τις μετρήσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψης κι αν κατέληξε ότι δεν έχω και δε χρειάζομαι κάτι, ισχυει.
Αποφασισα να πάω και στον ψυχολόγο. Πάλι τίποτα που να μην το ξέρω. Σκέψεις και τρόποι να απαλλαγω απο το άγχος (ειπε οτι εχω ηπια γενικευμενη αγχωδης διαταραχη, αλλα πολυ ηπια) και ό,τι με κρατάει δεμένη στο παρελθόν, με θετική σκέψη και χωρίς αρνητικά συναισθήματα, η ευτυχία και η ολοκληρωση που νιωθουμε πρέπει να πηγάζει από μέσα μας και να μην εξαρτάται από τους άλλους κλπ... σε πόσα βιβλία και άρθρα τα έχω διαβάσει αυτά;... Θα ξαναπάω την επόμενη εβδομάδα (;)
Αρα τι κανω τώρα; Αφού είμαι μια χαρά λοιπόν;
Είχα μια ελπίδα ότι κάποιος θα με βοηθόυσε...