10 μηνες μετα και ειμαι ξανα στα συναισθηματα της πρωτης μερας
Χρονια πολλα και καλη χρονια σε ολους.
Χαθηκα τοσους μηνες, ετρεχα να τα βγαλω περα, μετακομισα, αλλαξα δουλεια, η καθε μερα ηταν τοσο εντονη που για καμποσο επαξα να σκεφτομαι και να νιωθω.
Πριν 20 μερες εκοψα το αντικαταθλιπτικο.
Νομιζα οτι ηταν πια καιρος να σταθω μονη μου στα ποδια μου και να μετρηθω με τα αισθηματα μου που ενιωθα οτι τα ειχα βαλει σε μια ταξη.
Δυστυχως εγω ..... νομιζα.... αλλα δεν ηταν ετσι.
Τα Χριστουγεννα ηταν πολυ δυσκολο περιοδος για να δοκιμασω τον πονο μου και να ερθω αντιμετωπη με την πραγματικοτητα.
Οικογενειακη γιορτη, ολοι στα σπιτια τους με τις οικογενειες τους.
Λαχταρουσα και εγω να σταματησω λιγες μερες τη δουλεια και να παω σπιτι μου να μεινω με το αγορακι μου.
Ομως βαζοντας το κλειδι στην πορτα ολα γυρισαν αναποδα.
Ο Μπουμπουρινος δεν ειναι πια εδω μαζι μου. Τι μου εχει απομεινει απο οικογενεια? το παιδακι μας που παλι αρχισε (ειχε σταματησει να με ρωταει) αντε μαμα ποτε πια θα γυρισει ο μπαμπας απο τον ουρανο!
Στολισα το δεντρο. 13 χρονια δεν το ειχα στολισει ποτε! Παντα γυρνουσα σπιτι και εβλεπα τον Τακουλη τυλιγμενο με τις γιρλαντες να χαμογελαει και να περηφανευεται για τον στολισμο του. Ο Τακης ΗΤΑΝ τα Χριστουγεννα απο μονος του!
Και μετα να σε ρωτουν τι θα κανεις τα Χριστουγεννα και που θα εισαι την Πρωτοχρονια!
Πουθενα δεν θα ειμαι
Μονη μου θα περιμενω να περασουν οι ρημαδες οι Γιορτες και να ξαναγυρισω στην καθημερινοτητα που με απορροφαει και που με κανει να μην σκεφτομαι.
Ανημερα την Πρωτοχρονια πηγα στον ταφο. Τελευταια φορα ειχα παει τον Σεπτεμβριο. Δεν ηθελα να πηγαινω εκει
Και ημουν μονο εγω σε ολο το νεκροταφειο.
Κρυο τσουχτερο
και εκει γονατιστη να φωναζω για πρωτη φορα
Τι σου ζητησα ρε Τακη,
Μονο να ζησω μαζι σου ηθελα.
Τιποτα αλλο δεν σου ζητησα μωρο μου
Ποτε δεν σου ειπα οχι σε τιποτα, δεν σου χαλασα χατηρι αγαπη μου
Γιατι τωρα πρεπει να ζησω μονη μου?
Γιατι να μου δωσεις τοση αγαπη αν ηταν μια μερα να μου την ανταλλαξεις με τοσο πονο?
Φωναζα και εκλαιγα δυνατα. Πρωτη φορα μετα τα Σαραντα
εκοψα το χαπι και ειμαι παλι στην εκκινηση
στην πρωτη μερα
παλι να προσπαθω να καταλαβω
παλι να προσπαθω να ξεχασω
παλι μονη μου
παλι χωρις αγαπη
Και ακομα μεχρι αποψε δεν μπορω να σταματησω τα δακρυα
δεν ξερω πως να τα σταματησω