ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ
Ο φίλος μου νομίζω ότι έχει διπολική διαταραχή. Από τα σημάδια αυτό έχω καταλάβει.Είμαστε λίγο καιρό μαζί και τον τελευταίο μήνα η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Είναι πολύ επιθετικός, με προσβάλλει,εκμηδενίζει με τα λόγια του την προσωπικότητα μου και με κατηγορεί για πράγματα που κατά κανόνα δεν ισχύουν,σπάει πράγματα και χτυπάει τον εαυτό του. Δεν είχα καταλάβει πραγματικά ότι ήταν άρρωστος(μερικές φορές ακόμα σκέφτομαι μήπως απλά κερδίζει κάτι με όλες αυτές τις κρίσεις) και έτσι όταν τσακωνόμασταν δεν ήμουν προσεκτική και ήμουν απλά ο εαυτός μου. Αυτό φαίνεται να έκανε ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Για να μην πολυλογώ αυτην την στιγμή με έχει διώξει από κοντά του και μάλιστα μου λέει κάποια παρανοικά πράγματα, ότι θέλω να του κάνω κακό και να τον καταστρέψω και ότι με φοβάται. Συμβαίνει αυτό στην διπολική διαταραχή?Δεν ξέρω πως να το χειριστώ. Ότι κι αν κάνω φαίνεται να επιδεινώνει τα πράγματα. Και η δικιά μου ψυχική υγεία έχει πέσει πάρα πολύ με όλα αυτά. Δεν έχω δικούς του ανθρώπους να ειδοποιήσω και κάποιες φορές που του πρότεινα να πάμε σε ψυχολόγο, δεν δέχτηκε και είπε πως το χειρίζεται μόνος του. Τι να κάνω. Μήπως είναι καλύτερα να μην συνεχίσω να επικοινωνώ τώρα που αυτός με έδιωξε? Όμως ξέρω πως με χρειάζεται πολύ και θέλω να του σταθώ. Αλλά πως να τον βοηθήσω και να προστατέψω και την δικιά μου ψυχολογία από αυτήν την κακοποίηση ?