Ανασφάλιστος και πρόσβαση σε ψυχιατρικές υπηρεσίες
Καλή σας χρονιά και συγχαρητήρια για την εξαιρετική αυτή κοινότητα.
Έχω αντιμετωπίσει πριν απο 7-10 χρονια διατ. πανικού. Έχω πλέον πατήσει τα 30αντα εχω μάθει πολλά από το παρελθόν, έχω αλλάξει επίσης πολλά στη ζωή μου, στην καθημερινότητα μου και νομίζω οτί είμαι αρκετά δυνατός ωστε να μη με απασχολήσει ξανά κατι τετοιο.
Ωστόσο υπάρχουν καποια κατάλοιπα αυτής της περιπέτειας, που μου εκδηλώνονται με την απόφυγή μου σε καποιες στρεσογόνες καταστάσεις, κακές αναμνήσεις του παρελθόντος. Εμφανίζω εκτοτε αποφευκτική συμπεριφορά σε ό,τι αφορά τις επισκεψεις σε καποιες συγκεκριμένες ιατρικες εξετασεις και πράξεις.
Συνέπεια αυτής της χρόνιας αποφυγής μου είναι να δημιουργηθεί από το τίποτα ενα πρόβλημα υγείας το οποιο θα μπορουσε ειχε να αντιμετωπιστεί ευκολα όταν επρεπε. Το πρόβλημα αυτό αν δεν θεωρείται σοβαρό ουτε απειλεί την ζωή μου, πρέπει να αντιμετωπιστεί το συντομότερο. Αν αφεθεί η θεραπεία του θα γινεται ακομη πιο ακριβή και επίπονη και ο φαύλος κύκλος του άγχους θα ενεργοποιηθεί.
Δεν θέλω απευθυνθώ σε ιδιώτη ιατρό, διοτι από την εμπειρία του παρελθόντος νομίζω οτι η 'οποια θεραπεία θα αποβεί πολυδάπανη και δε μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά
Έχω κάνει ενέργειες για εκδοση βιβλιαρίου Πρόνοιας (δεν το ήξερα ως τωρα οτι δικαιούμαι) , δεν το βλέπω όμως να εκδίδεται γρήγορα (λόγω γραφειοκρατίας)
Το ερώτημά μου είναι αν μπορώ να δώ κάπου σε ενα ευλογο χρονικό διαστημα εναν ιατρό-ψυχίατρο.
Δεν ξέρω καθόλου πώς λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία. Υπάρχει η δυνατότητα να κλεισω κάπου ένα ραντεβού με εναν ψυχίατρο ως ανασφάλιστος; Θα πάρει καιρό; Δεν με πειράζει αν χρειαστεί να πληρώσω κάποιο εισιτήριο ή τα φάρμακα αν μου χορηγηθούν. Σε 1-2 μήνες θα εχω ελπίζω το βιβλιάριο της Πρόνοιας
Ευχαριστώ για τις όποιες απαντησεις-προτάσεις σας.