Ιδιαιτερότητα - Διαφορετικότητα ή κατάθλιψη;
Αναρωτιέμαι αν αυτό που έχω είναι κατάθλιψη ή αν απλά είμαι διαφορετική. Δεν έχω πάει σε κάποιον γιατρό για να μου κάνει διάγνωση γιατί πιστεύω πως δεν έχω κάτι, όσο είμαι μόνη, ήρεμη και κάνω αυτά που μου αρέσουν... δεν πιστεύω πως έχω κάποιο πρόβλημα. Όταν έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους τότε σκέφτομαι πως είμαι πολύ διαφορετική, μερικές φορές δεν τους αντέχω... (σχεδόν πάντα δηλαδή - ιδιαίτερα άν είναι πολύ χαρούμενοι και γελούν συνέχεια) και αυτό με κάνει να πέφτω σε βαριά θλίψη.
Εκεί μπερδεύομαι γιατί δεν ξέρω αν αυτή η θλίψη είναι πρόβλημα που το χω μέσα μου ή το αποκτώ επειδή μπλέκω με καταστάσεις που δεν μου ταιριάζουν.
Τελευταία είναι "όλα" τόσο όμορφα.. τόσο "καλά", τίποτα δεν πάει στραβά εκτός από τα οικονομικά μου, και αυτό με κάνει να αισθάνομαι μεγάλη θλίψη. Γιατί πρέπει να είμαι χαρούμενη, χαμογελαστή και ίδια.(αν δεν έχω την συμπεριφορά που ο κόσμος θέλει και θεωρεί φυσιολογική θα αναγκαστώ να ακούσω συμβουλες και θα με κοιτάνε παράξενα) Ποτέ δεν ήμουν έτσι. Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει πως είμαι δυσάρεστος άνθρωπος, το αντίθετο του ευχάριστου που είναι ο χαμογελαστός και ευτυχισμένος. Για μένα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Οι ευχάριστοι τύποι με κουράζουν. Οι δυσάρεστοι έχουν ενδιαφέρον και με αυτούς περνώ καλά.
Νιώθω μια μοναξιά την οποία τις περισσότερες φορές την επιζητώ, την αγαπώ και την αντέχω... νιώθω πως είμαι στον "σωστό δρόμο", πως κάνω κάτι καλό για μένα. Υπάρχουν μερικές φορές που δεν την αντέχω.. κάτι παθαίνω, ίσως κρίση πανικού, γιατί φοβάμαι πως δεν θα αντέξω. Δεν πάω και πολύ καλή η αλήθεια είναι.
Όμως άλλο ήθελα να πω και άλλο είπα.
Πως όλες αυτές οι 'ευχάριστες' παρέες με έριξαν σε κατάθλιψη. Σε συμπτώματα κατάθλιψης... Δεν θέλω να κάνω τίποτα, θέλω να κάτσω μέσα να θρυνήσω τον χαμένο μου εαυτό, την μοναξιά μου που δεν έζησα, την αλήθεια μου. Θέλω να κλάψω. Να ακούσω μελαγχολική μουσική. Να κλάψω και να πιω. Τότε θα κοιμηθώ ευχαριστημένη. Με ενοχλεί η χάρα, όχι όλες οι χαρές, μερικές.