Τραυματική εμπειρία στην εγκυμοσύνη...
Μου είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω γι'αυτό. Όμως πρέπει κάποτε να το αντιμετωπίσω.
Έχω την αίσθηση ότι, τόσα χρόνια που το κρατάω μέσα μου, που αρνούμαι τη σημαντικότητα της ΕΠΙΠΤΩΣΗΣ που είχε στην ψυχική μου υγεία, δεν με βοηθάω. Και πρέπει κάποτε να μάθω εάν αυτό το γεγονός ήταν (ή όχι) Η ΑΙΤΙΑ για την κατάθλιψη, τη νευρική ανορεξία, τη σεξουαλική μου νέκρωση και τη διάλυση του γάμου μου...
Πριν 7 χρόνια περίπου και καθώς διένυα τον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης μου, πήγα με τον άντρα μου ένα ταξίδι στην Ταϋλάνδη.
Είμασταν ερωτευμένοι, νιόπαντροι και πανευτυχείς...
Κάποιο βράδυ, ανήμερα της γιορτής μου, βγήκαμε έξω. Τα βήματά μας, μας οδήγησαν σε ένα μπαράκι με πανέμορφες κοπέλες, που όλες όμως ήταν transexual. Ήταν μια καταπληκτική βραδιά με υπέροχη μουσική, εξωτική ατμόσφαιρα. Μαγευτήκαμε.
Γυρνώντας στο ξενοδοχείο, ξέχασα για πρώτη (και τελευταία) φορά στη ζωή μου το ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟ που με διακρίνει. Ένιωθα περίεργα, όμορφα, αισθησιακά. Παρέσυρα τον άντρα μου σε έναν ξέφρενο έρωτα. Ξέχασα για λίγα λεπτά και αρχές και ενδοιασμούς... Ξέχασα τα πάντα. Ακόμη και το ότι ήμουν έγκυος... Δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον εαυτό μου για τούτη την παρεκτροπή.
Ακόμα αντηχεί στ'αυτιά μου η τρομαγμένη φωνή του, καθώς εγώ έπλεα (ντροπή μου) σε πελάγη σεξουαλικής ευδαιμονίας: "Κοπέλα μου, μάλλον χάσαμε το παιδί!!"
Πάγωσα. Κοίταξα προς τα πόδια μου. Το κρεβάτι είχε γεμίσει αίματα. Παντού αίματα. Αλλόφρων, έτρεξα κλαίγοντας στο μπάνιο να ξεπλύνω τη ντροπή μου.. Επρεπε να βρούμε νοσοκομείο, να προλάβουμε.. Είμασταν ξένοι μεταξύ ξένων. Τρομοκρατημένοι.
Μετά από αρκετή ώρα αγωνίας και απόγνωσης (που φαντάζει αιώνας ακόμα στη μνήμη μου) βρέθηκα στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Σε πλήρη ακινησία, κατ'εντολή του γυναικολόγου. Το υπερηχογράφημα έδειξε ότι το έμβρυο μάλλον δεν είχε πάθει ζημιά.
"Πιθανή αποκόλληση πλακούντα" είπε ο γιατρός κι όλα σκοτείνιασαν γύρω μου. Έκλαψα ασταμάτητα εκείνες τις 24 ώρες της νοσηλείας μου. Ασταμάτητα. Αλλά η κάθαρση δεν ήρθε. Η θέα του αίματος δεν έφευγε από μπροστά μου...
Αν εκείνο το βράδυ είχε πάθει κάτι το 7χρονο -σήμερα- αγγελούδι μου, θα είχα βάλει τέλος στη μίζερη ζωή μου. Τύψεις, ενοχή, ντροπή, αποτροπιασμός για τον ίδιο μου τον εαυτό. Το σιχαμένο εαυτό μου, που ξέχασε για λίγα λεπτά ΤΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ πλάσμα κουβαλούσε μέσα του κι επιδόθηκε ΣΑΝ ΖΩΟ στην ικανοποίηση της σεξουαλικής πείνας του. Ντροπή. Όνειδος...
Από εκείνο το βράδυ του 15αύγουστου, άλλαξαν τα πάντα για μένα, για εκείνον... Έγινα απόμακρη, έγινα μόνο ΜΗΤΕΡΑ. Έθαψα βαθιά τη γυναίκα και σύζυγο. Νεκρώθηκα. Η κατάθλιψη με κυρίευε μέρα με τη μέρα. Η ανηδονία το ίδιο. Ένα κενό σώμα. Η νευρική ανορεξία συμπλήρωσε το παζλ. Ακολούθησε πολύ σύντομα ο χωρισμός μας (πόσο ν'αντέξει κανείς δίπλα σε μια γυναίκα καταθλιπτική, ανορεξική, νευρική και σεξουαλικά νεκρή??? Πόσο???)
Ντρέπομαι που τα έγραψα όλα αυτά. Ντρέπομαι και μόνο που τα σκέφτομαι, πόσο μάλλον που μου συνέβησαν.. Ποτέ και σε κανέναν δεν είπαμε την αλήθεια, τι ΑΚΡΙΒΩΣ συνέβη και κινδυνεύσαμε να χάσουμε τότε το παιδί...
Ντρεπόμουν. Φοβόμουν το πόσο θα με κατέκριναν όλοι, εάν μάθαιναν ότι έθεσα σε κίνδυνο ένα έμβρυο, όχι γιατί κολύμπησα απρόσεκτα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα (τι δικαιολογία κι αυτή..) αλλά γιατί πρόταξα την ικανοποίηση του κορμιού μου. Ντροπή μου. Για πάντα.-