Γεια! μηπως εχει κανεις να προτεινει καποια ταινια απο γιαπωνεζικο κινηματογραφο που να προσεγγιζει το θεμα του θανατου της απωλειας κ της μοναξιας ? e-φχαριστω!
Printable View
Γεια! μηπως εχει κανεις να προτεινει καποια ταινια απο γιαπωνεζικο κινηματογραφο που να προσεγγιζει το θεμα του θανατου της απωλειας κ της μοναξιας ? e-φχαριστω!
MM με εχει απασχολησει το θεμα..εσυ τι θελεις ακριβως να ξεπερασεις το φοβο του θανατου και της μοναξιας?
εχω διαβασει διαφορα σχετικά με το θεμα ακρη δεν εχω βγαλει γτ δεν υπαρχει μαλλον ακρη απλα διαλεγεις εσυ τι θες να πιστευεις απολες τις θεωριες που υπαρχουν..
ο ιρβιν γιαλομ εβγαλε ενα καλο ''στον κηπο του επικουρου ξεπερνωντας τον τρομο του θανατου'' καλο ειναι αν κ τον φοβο δεν τον ξεπερασα..επισης διαφοροι φιλοσοφοι επεξεργαζονται το θεμα όπως ο schopenhauer αν θες να παθεις μια μειζωνα καταθλιψουλα, o νιτσε, ο κινικεγκορ..αρχαιοι οπως ο επικουρος, ο πλατωνας και κυρίως οσοι προσεγγιζουν το θεμα ιδεαλιστικά,ρομαντικά και υπαρξιακα..οι ιδεαλιστες θα σου δωσουν μια ελπιδα αποκρυφη, οι ρομαντικοι μια καταθλιψουλα και οι υπαρξιστες ζησε στο επακρο γτ χανομαστε κλπ..επισης εχω διαβασει εναν ψυχιατρο π λεγεται weiss εχω διαβασει πολλα βιβλια του γτ μ αρεσαν αυτα π ελεγε μαλλον..
Det sjunde inseglet (στα αγγλικα The Seventh Seal), του Ingmar Bergman, σουηδικη ταινια εποχης 1957, που εχει να κανει με τον θανατο.
απο ιαπωνια αν κι εχω δει τα κερατα μου, τα μονα που μου ερχονται τωρα ειναι το Marebito και Last Life in the Universe. τσεκαρε επισης και το Norwegian Wood με τον γνωστο Matsuyama Kenichi (μεταφορα απο βιβλιο πρεπει να ειναι).
Kokuhaku (confessions) παραγωγη περσινη προπερσινη δε θυμαμαι
ειναι ακριβως αυτο που ζητησες λες και εκανες παιχνιδι για να παρεις αυτη την απαντηση:P
ευχαριστω παρα πολυ! δεν αισιοδοξο να το ξεπερασω γιατι μου φαινεται απιθανο.. αλλα νομιζω οσο το προσεγγιζω πιο πολυ αυτο τοσο περισσοτερο καλο θα μου κανει γιατι πχ λογω αυτου του φοβου υπομενω ανθρωπους-καταστασεις που με στεναχωρουν . τωρα πως ακριβως συνδεεται η μοναξια με το θανατο ειναι αρκετα πολυπλοκο νομιζω. αλλα μηπως ο θανατος προσεγγιζεται μονο με καταστασεις που ζεις και οχι με το διαβασμα ή βλεποντας μια ταινια? δε θελω να περιμενω να συμβει κατι σε καποιον δικο μου . καλα δε συνεχιζω :-P