Πως εκοψα τα χαπια και Ανθοιάματα η ομοιοπαθητικη η κατι εναλλακτικο πηρε κανεις?
Γεια σας. Είναι η πρωτη φορα που γραφω εδω αν και παρακολουθω καιρο τις συζητησεις σας. Πασχω και γω απο τις γνωστες σας κρισεις πανικου και φοβους εδω και 15 χρονια. Τα πρωτα χρονια δεν ηξερα καν τι ηταν αυτα τα τρελα που παθαινα και πηγαινα σε γιατρους για να βρω τι παθολογικο ειχα οπως νομιζα, οπως και εσεις. Καρδιολογο, παθολογογο μεχρι και ορθοπεδικο, μηπως εφταιγε το αυχενικο μου. Το περιεργο ηταν οτι κανεις απο αυτους τους γιατρους δεν ηξερε να μου πει οτι αυτα ηταν ψυχολογικα. Και σε νευρολογο που χα παει τοτε ουτε αυτος ηξερε και μαλιστα δε θα ξεχασω που με ρωτησε "γιατι τα παθαινω". Ολοι ασχετοι ηταν! Ιντερνετ δεν υπηρχε τοτε να ενημερωθω και κανεις γνωστος μου δεν βιωνε κατι παρομοιο. Νομιζα πραγματικα οτι μονο εγω υπεφερα απο κατι τετοιο. Το πιο τραγικο τοτε ηταν οι κρισεις που παθαινα μεσα στον υπνο. Ξυπνουσα αποτομα την νυχτα και βιωνα τα χειροτερα!! (ευτυχως εχω πολλα χρονια να το παθω) Καποια στιγμη μετα απο 9 χρονια, ημουν σε πολυ ασχημη κατασταση και πηγα ξανα σε νευρολογο. Αυτη τη φορα καποιος ηξερε να μου πει τι ηταν ολα αυτα που παθαινα τοσα χρονια. Μου εξηγησε οτι πρεπει να απευθυνθω σε ψυχιατρο και για αρχη μου εδωσε τα σεροξατ και λεξοτανιλ. Τα σεροξατ με βοηθησαν στην αρχη αλλα μου προσθεσαν 30 κιλα που ακομα δεν μπορω να ξεφορτωθω. Αλλαξα χαπια, γιατρους. Δε με βοηθησαν ουτε τα χαπια ουτε οι γιατροι ουτε οι υποτιθεμενες ψυχοθεραπειες σε κεντρο ψυχικης υγειας που εκανα (το να προλαβω να πω οσα με βασανιζουν μεσα σε μια ωρα μονο αγχος με γεμιζε και μαλλον δεν επεσα σε σωστο ανθρωπο γιατι μου προσθεσε και αλλους φοβους και σκεψεις απο το αναλυει τη σχεση με την μανα μου και να με ρωταει αν φοβαμαι τον θανατο). Τα τελευταια που πηρα ηταν τα ladose που του τρεις πρωτους μηνες μου προκαλεσαν πολλες και απανωτες κρισεις. Τελος παντων η ιστορια μου ειναι μεγαλη και τα προβληματα στη ζωη μου τοσα πολλα που δεν χωρανε σε λιγες γραμμες. Οπως και σεις εχω κουραστει και απελπιστει. Εχω να αισθανθω φυσιολογικα και να χω φυσιολογικη ζωη 15 χρονια. Καταλαβα, οπως πριν 7 χρονια μου χε πει εκεινη η νευρολογος που μου πρωτοεδωσε τα σεροξατ, οτι αυτο δεν θα περασει ποτε και θα το συντηρω με χαπια.
Ομως εγω δεν θελω αλλο αυτα τα χαπια που μου βαλαν τοσα κιλα και ουσιαστικα δε με βοηθησαν.
Ψαχνω εδω και καιρο για εναλλακτικες λυσεις. Εχω "φαει" το ιντερνετ και τα βιβλιοπωλεια να βρω κατι να λυσω ως ενα ικανοποιητικο βαθμο τουλαχιστον το προβλημα. Θα σας πω τι με εβγαλε εμενα εδω και εναμιση χρονο απο τα χαπια που τα εκοψα τελικα μονη μου, εκτος απο τα λεξοτανιλ που παιρνω μερικες φορες. Διαβασα ενα βιβλιο που επεσε στα χερια μου σε ενα βιβλιοπωλειο που εψαχνα παλι κατι για το θεμα πριν δυο χρονια. Το βιβλιο ειχε θεμα την καταθλιψη και στην αρχη δε το εδωσα πολυ σημασια γιατι εψαχνα βιβλια για κρισεις πανικου. Ομως το αγορασα γιατι μου κινησε λιγο την περιεργεια επειδη εγραφε το πως να νικησεις την καταθλιψη με ιχθυελαια. Σκεφτηκα οτι αν τα ιχθυελαια βοηθαν την καταθλιψη που ειναι προβλημα του εγκεφαλου, γιατι να μην βοηθησουν και τις κρισεις. Εξαλλου ολη αυτη η κατασταση στη ζωη μου λογικο ειναι οτι με ριχνει σε καταθλιψη. Λοιπον το διαβασα ολο. Ξεκινησα να παιρνω δυο γραμμαρια καθαρο Επα την ημερα. Συμφωνα με το βιβλιο αυτη ειναι η ουσια του ιχθυελαιου που χρειαζεται ο εγκεφαλος. (Καποιος πριν χρονια σε αυτο το φορουμ ειχε ανοιξει θεμα με αυτο, σε ενα ψαξιμο που εκανα οταν αγορασα το βιβλιο). Σε εξι μηνες η ζωη μου αλλαξε αρκετα, αν και το βιβλιο λεει οτι η καταθλιψη φευγει σε ενα δυο μηνες και στην αρχη ειχα απογοητευτει που δεν εβλεπα αλλαγες. Ομως συνεχισα να τα παιρνω. Εξαλλου δε θα με βλαπταν.Βοηθουν και στην καρδια και σε αλλα προβληματα του οργανισμου.Εκοψα σταδιακα τα χαπια απο μονη μου γιατι ενιωθα καλυτερα. Αρχισα να θελω να βγαινω, κατι που απεφευγα απο τον φοβο του πανικου και πριν δε μπορουσα να παω ουτε 100 μετρα απο το σπιτι, να χω καλυτερη διαθεση και οι κρισεις σταματησαν. Πραγματικα για μενα αυτο το βιβλιο ηταν σωτηριο. Τα συμληρωματα αυτα κοστιζουν αρκετα αλλα το κακο που κανουν τα χαπια ειναι χειροτερο. Εκανα βλακεια και μετα απο καιρο μειωσα την δοση επειδη ενιωθα καλα, με αποτελεσμα να αρχισω παλι να χω καποια προβληματακια και τωρα την ξανανεβασα. Διαβασα στο ιντερνετ και για το μαγννησιο οτι βοηθαει στην καταθλιψη και το αγχος γιατι λεει οι ανθρωποι που ειναι σε μονιμο αγχος, πεφτουν τα επιπεδα μαγνησιου και ενα μηνα τωρα παιρνω και απο αυτο μαζι με αλλες βιταμινες, Β , C. Αυτο που παρατηρησα με το μαγνησιο ειναι οτι κατι μπουκωματα και αισθημα στεναχωριας που ενιωθα στην αριστερη πλευρα και μου προκαλουσαν προβλημα ειδικα οταν ξαπλωνα για υπνο, σταματησαν. Βασικα ολα αυτα που κανω για τον εαυτο μου τα γραφω εδω γιατι ολοι εδω βοηθεια ψαχνουμε και ισως καποιος βοηθηθει απο αυτα που εψαξα και δοκιμαζω. Δεν λεω οτι οποιος παρει ιχθυελαια η βιταμινες θα βοηθηθει αλλα σε μενα επιασε αρκετα. Και ελπιζω να μην ξαναχρειαστω αντικαταθλιπτικα που δε μου προσφεραν εμενα προσωπικα καμμια βοηθεια παρα μονο προβληματα. Ουτε ειμαι τελειως καλα οπως οι περισσοτεροι ανθρωποι που μπορουν να εργαστουν και δε βιωνουν το φοβο του πανικου. Υπαρχει μεσα μου ο φοβος και γι αυτο δε λειπουν απο την τσαντα μου ποτε τα λεξοτανιλ. Γι αυτο και συνεχιζω και το ψαχνω.
Τωρα αρχισα να ψαχνω για τα ανθοιαματα και την ομοιοπαθητικη. Εχω κανει μεγαλη αναζητηση για τα ανθοιαματα και θα τα δοκιμασω.Ειχα ξαναπαρει παλια για λιγο καιρο αλλα ημουν με τις κρισεις απο το ladose και δεν με βοηθησαν. Ισως δεν ηταν τα σωστα για μενα η ημουν πολυ χαλια για να κανουν κατι. Απλα ηθελα να μαθω αν καποιος τα δοκιμασε και την εμπειρια του. Αναρωτιεμαι αν θα βοηθουσαν λιγο στους φοβους αν και ξερω οτι δεν ειναι αρκετα ισχυρα. Για την ομοιοπαθητικη το σκεφτομαι. Αυτο που με φοβηζει ειναι μην μου ξαναφερουν κρισεις, γιατι απο τι ξερω στην αρχη επαναφερουν το προβλημα σε εξαρση για να σε θεραπευσουν και δεν αντεχω να ξαναπαθω αλλες απανωτες κρισεις οπως παθαινα με τα ladose. Μιλησα με εναν ομοιοπαθητικο στο τηλεφωνο που με καταρακωσε γιατι μου πε οτι το προβλημα μου ειναι βαθυ και αυτο φαινεται επειδη δεν με βοηθησαν τα αντικαταθλιπτικα:confused::(, αρα τα ομοιοπαθητικα δεν θα μου κανουν τιποτα και δεν ηθελε να με αναλλαβει.!!
Αν καποιος εχει εμπειρια με ανθοιαματα η ομοιοπαθητικη η κατι αλλο εναλλακτικο που να τον βοηθησε, παρακαλω περιμενω γνωμες και να το συζητησουμε. Τα ψαχνω ολα:)
Και χρειαζομαι βοηθεια οπως και εσεις.
Συγνωμη αν σας κουρασα.