Γεια σας...
Ποια η διαφορα μεταξυ ενος ψυχιατρου και ενος νευρολογου;Ειναι το ιδιο;
Ευχαριστω
Printable View
Γεια σας...
Ποια η διαφορα μεταξυ ενος ψυχιατρου και ενος νευρολογου;Ειναι το ιδιο;
Ευχαριστω
Εχουν σχεση , την οποια δεν την ξερω ακριβως , αλλα ειναι διαφορετικο το αντικειμενο τους . αλλο τα νευρα σαν οργανα του σωματος και αλλο η ψυχολογικη κατασταση καθενος.
αυτη ειναι μια πρωτη ιδεα απο οτι εχω καταλαβει και ετσι τα ξεχωριζω.
Η ψυχιατρική και η νευρολογία είναι δύο διαφορετικές ειδικότητες. Απλά οι νευρολόγοι κάνουν κ δύο χρόνια ψυχιατρική και οι ψυχίατροι δύο χρόνια νευρολογία :P
"Χοντρικά", αν έχεις κάποιο πρόβλημα που σχετίζεται με τα νεύρα (π.χ. κάποια παράλυση) θα σε εξετάσει Νευρολόγος. Αν έχεις κάποιο ψυχικό νόσημα θα σε εξετάσει Ψυχίατρος. Η ειδικότητα χωρίστηκε πριν πολλά χρόνια (κάπου το '80) αλλά υπάρχουν γιατροί που έχουν και τις δύο ειδικότητες και σήμερα.
Απ' όσο γνωρίζω σ' αρκετές περιπτώσεις ο νευρολόγος μπορεί νάναι ταυτόχρονα και ψυχίατρος. Όμως, οι διαταραχές που αντιμετωπίζει ο νευρολόγος π.χ. σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσος του Πάρκινσον, επιληψία, διαφέρουν από τις διαταραχές που αντιμετωπίζει ο ψυχίατρος π.χ. κατάθλιψη, ψυχώσεις, διαταραχή προσωπικότητας κ.λπ.
ευχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις σας.Ξερετε περιπου ποσα παιρνει την ωρα ενας ψυχιατρος?και γενικα πως γινεται ολη η διαδικασια?
ευχαριστω...
Γιατί ρωτάς; Τι πρόβλημα υπάρχει να βοηθήσουμε αν κ οι απαντήσεις είναι πολύ σωστές επάνω
Η δική μου ψυχίατρος 50 ευρώ κ ΜΟΥ έκανε 2 'ωρες περίπου ψυχοθεραπεία αλλά νομίζω εξαρτάται για την ώρα κ από το τι ψάχνει