Λοιπόν, η θρησκεία μας λέει πως είναι αμαρτία να αυτοκτονήσει κάποιος. Καλά βέβαια στις ταυτότητες μας δεν γράφεται το θρήσκευμα πλέον. Σύμφωνα με τον χριστιανισμό μόνο ο Θεός έχει το δικαίωμα να πάρει μια ζωή. Και βέβαια αυτό γεννάει πολλά ερωτήματα. Ποιά είναι η ιδέα του ανθρώπου για τον Θεο, για παράδειγμα. Οι θρησκείες είναι φτιαγμένες από τους ανθρώπους, άρα αυτό δείχνει την απομάκρυνση μας από τους ανθρώπους, κι αν αυτό είναι κακό; Το περίεργο είναι πως γίνονται περίεργα πράγματα και ας δεχτώ ότι έχω κάποιο πρόβλημα κοινωνική απόκλισης. Κι αν τα μάτια μας ηταν τετράγωνα πως θα βλέπαμε; Κι αν τα μάτια μας ήταν τετράγωνα θα βλέπαμε αφηρημένη τέχνη, έτσι δεν είναι (καλή προσπάθεια φιλοσοφίας). άρα η πραγματικότητα περιορίζεται σε ότι είναι δυνατό να δούμε, να ακούσουμε, η σε πιο γενική μορφή να συμφωνήσουμε.Έτσι λοιπόν για κάποιον που έχει τετράγωνο αυτί θα μπορούσε να ακούει περισσότερα από κάποιον με στρογγυλό αυτί η να ακούει παραμορφωμένους ήχους (συνέχισε). Είχα ποστάρει ένα άρθρο παλαιότερα για έναν άνθρωπο που αυτοκτόνησε και πριν το κάνει αυτό άφησε πίσω του ένα κείμενο με τίτλο "Θεός είναι η τεχνολογία". Δεν μπορώ να το βρώ τώρα, μιλάω για έκθεση ολόκληρη 10.000 λέξεις (αν το βρεί κάπιος όπως ο ΠΕΤΡΑΝ ας ποστάρει παρακαλώ). Αισθάνομαι πως χωρίς να νιώθουμε κοντά σε άλλους, η αγάπη, η παρατημένοι είμαστε πιο αδύναμοι, λιγότερο ασφαλείς και φυσιολογικά με αίσθημα κατάθλιψης η σε ακραίες περιπτώσεις να λειτουργούμε διαφορετικά. Έχω ρίξει αρκετό διάβασμα αυτό το καιρό. Η πραγματικότητα σύμφωνα με τους παλαιούς φιλόσοφους, θαμμένα, είναι υποκειμενική, περιορίζεται στις δυνατότητες μας, είναι μια κατασκευή κοινωνική όπως θα έλεγαν και στο πανεπηστίμιο χωρίς πολύ ανάλυση. Και σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε τώρα, στο να αμφιβάλλουμε το τι είναι άλήθεια το τι ψέματα. Η ειλικρίνια πάντως φαίνεται. Η αλήθεια δεν είναι το ίδιο με την ειλικρίνια. Η ερώτηση "αν είχαμε τετράγωνα μάτια" ετέθει τουλάχιστον εκατό χρόνια πρίν. Μιας και έχω πολύ ελεύθερο χρόνο άρα και πολύ χρόνο για σκέψη και δίάβασμα και καμία δυνατότητα έρευνας με τεχνολογικά μέσα που να μην περιορίζονται στο διάβασμα σκέφτομαι πόσο λίγα μπορεί να ξέρουμε. Η ψυχρή λογική μου λέει πως η θρησκεία είναι μια παρηγοριά για όλο αυτό το δυσάρεστο θέαμα, και την κατάντια πολλών από εμάς. Τα πράματα θα ήταν καλύτερα αν ακούγαμε όσους φώναζαν βοήθεια και δεν βγάζαμε την κακία μας. Να λέγαμε πάρε να φας κι εσύ κι εσύ, πάρε να ντυθείς κι εσύ κι εσύ αλλά να γινόταν η προσφορά με δίκαια κριτήρια όπως είπε και ο απόστολος Ιάκωβος, να δινόντουσαν τα απαραίτητα.
Πως αισθάνεστε; Έχω αρχίσει να το μετανιώνω που μεγαλώνω. Τι είναι λογική λοιπόν και τι άνθρωπος; Τι φεύγει και τι μένει, δεν έχω καταλάβει.
Ευχαριστώ όσες και όσους διάβασαν τις ελάχιστες φορές που γράφω τις άπαράδεκτες για την ηλικία μου υπαρξιακές ανησυχίες. Κάποια πράματα πιστεύω να τα αναλύσουμε αν έχετε διάθεση, σαν άνθρωποι.