Ειναι κοινωνικης φοβιας αυτα τα "σημαδια"?
{πιστευω εγω, απο πραγματα που διαβασα και συκγρινα με εμενα οτι εχω καποιο ειδος κοινωνικης φοβιας εδω και 1.5 χρονο περιπου και μετα απο ενα χωρισμο με μια κοπελα και μια περιοδο καποιων μηνων σχεδον μονος απο παρεα εδω λογω σπουδων επαρχιας κτλ. Και για να ειμαι πιο συγκεκριμενος νιωθω ενα περιεργο αισθημα στο κεφαλι σαν κρατημα προς τα πισω σαν πλακωμα και σε ολο το σωμα αυτο το πλακωμα καμια φορα και λες οτι παω να τρεμω εσωτερικα οταν ειμαι ακομα και με φιλους μου. (Να προσθεσω οτι αυτα οχι παντα αλλα συχνα). Σε κουβεντα νιωθω οτι δεν εχω τι να πω, οταν πω κατι μου φαινεται λες και το λεω πολυ μονο για να το πω, δε το νιωθω, οτι αυτο που ειπα δε με προσεξαν ολοι, δεν δωσαν σημασια, ηταν βαρετο η βλακεια. Δλδ. νιωθω καλυτερα μεσα μου οταν δε μιλαω καθλου αλλα απο την αλλη αυτο δε μαρεσει γιατι δε θελω να ειμαι ετσι. Δεν ημουν και δε θελω να ειμαι ετσι. Θελω να ειμαι ζωντανος μεσα στη παρεα, να εχω γελιο να να να οπως παλια. Επισης αναμεσα σε κοσμο νιωθω σαν αδυναμος, να το περιγραψω σαν οτι νιωθω κατωτερος, οτι οταν με κοιτανε το βλεπουν αυτο, αυτη την αδυναμια που νιωθω. Εχω το φοβο οταν καποιος με κοτιαει οτι με κρινει, οτι νιωθει οτι ειμαι κατωτερος κατι τετοιο. Ειδικα αυτο με τη παρεα δε το ειχα ποτε, να νιωθω οτι δεν εχω ορεξη να μιλησω να μην μπορω να κανω πλακα λες και εχω στερεψει απο φαντασια και λεξεις... Και ακομα στο να ανοιξω συζητηση αρκετες φορες νιωθω καπως, οτι τι να πω, αυτο θα ειναι βαρετο το αλλο ετσι το αλλο αλλιως κτλ. Και κατι τελευταιο, παλια οτι και να γινοταν ηθελα να το πω στους φιλους μου, περιμενα πως και πως να παμε για καφε κια ενιωθα μεσα μου τη χαρα να τους τα πω... Τωρα ισα ισα νιωθω οτι δεν εχω ορεξη να τους τα πω και αν τους πω δε τα λεω με τη ζωντανια που τα ελεγα και νομιζω αυτο φαινεται κιολας. Νιωθω λες και ειμα βαρετος στους αλλους,πως και να σταματησουν τη παρεα μαζι μου κανεις δε θα νοιαστει.. Αφηστε και καποια κομπλεξικα που ωρες ωρες δε θελω με τιπτοα να τα εχω γμτ αλλα απο την αλλη μου ερχονται, δλδ. φοβαμαι να γνωρισω τη κοπελα μου σε φιλους μου μην γουσταρει κανεναν και γενικα οταν γνωριζω καινουργιο ατομο νιωθω πως δε με "παει" που λενε.. Δε τα μπορω αλλο να ειμαι ετσι δε μπορω, δεν θελω, θελω να ειμαι οπως παλια, πολλες φορες φοβαμαι μηπως αυτο ειμαι και πρεπει να ζησω ετσι, μηπως τελικα ετσι ημουν εξαρχης και απλα τωρα το καταλαβαινω περισσοτερο...Αυτο δεν ειναι κοινωνικη φοβια? Τι γνωμη εχετε για οαλ αυτα? Συν απο Ιουλιο που εχω λογω καποιου προβληματος υγειας που ειχα και φοβομουν μηπως πεθανω κτλ. φοβια θανατου που εφερε μια ηπια καταθλιψη και εντονο αγχος που τωρα πια το νιωθω αλλιως και οχι σε τοση ενταση οπως Ιουλιο ως και Αυγουστο. Δηλ. καταλαβαινω οτι ακομα εχω αγχος μεσα μου απο διαφορες στιγμες που νιωθω σαν αποπροσωποιηση, εντονα νευρα και χωρις λογο και αισθημα οτι δε με χωραει το μερος σαν να σκαω μεσα μου,ταραχη, αισθημα φοβου χωρις αιτια,αισθημα σαν να πηγαινει για πανικο δλδ. "Ωχ βοηθεια τι μου συμβαινει".. }
Αυτο ειναι ενα μηνυμα που εστειλα σε ενα μαιλ ενος ψυχολογου που εχει σαιτ και μου ζητησε να του γραψω καποια πραγματα συνοπτικα πριν κλεισουμε ραντεβου επειδη με ειδε προβληματισμενο με τις αποριες μου. Τελος παντων αυτο που θελω να πω και γιαυτο δημιουργησα και το τοπικ ειναι περι κοινωνικης φοβιας. Δωστε σημασια σε αυτα που γραφω απο την αρχη ως σεδον στο τελος. Μετα τα υπολοιπα ειναι τα "γνωστα μου" απλα βαριομουν λιγο να ξαναδιατυπωνω μονο για περι κοινωνικης φοβιας. Ειναι σημαδια κοινωνικης φοβιας αυτα τα αισθηματα? Να προσθεσω κατι που πρεπει να γνωριζετε. Οτι αυτα τα εχω εδω και 1.5 χρονο αλλωτε πιο εντονα αλλωτε πιο ελαφρα, δλδ. πολυ πριν τον Ιουλιο που ξεκινησαν αγχος,στρες εντονο,καποιοι πανικοι και ηπια καταθλιψη... Και μπορω να εντοπισω και την αιτια. Αφηστε που ο ειδικος μου αφησε υπονουμενα τα οποια θα συζητησουμε την επομενη γιατι και αυτος δε μπορει ακομα αν εινα ισιγουρος, για επεισοδιακια ηπια, καταθλιψης, εδω και ολο αυτο τον 1.5 χρονο.. Και εγω ουτε που ψιλιαζομουν περι αυτα, ενιωθω ασχημα με ολα αυτα, ελεγα οτι δε περναω καλα κτλ. αλλα ουτε καν εβαλα με το μυαλο μου οτι εε συνελθε καπως ζητα βοηθεια δεν ειναι νορμαλ αυτο.. Σαν να ειχα συνηθισει να ζω με αυτα. Παρα μονο με τη μεγαλη καταιγιδα του Ιουλιου και διαβαζοντας,πηγαινοντας σε ειδικο και νιωθωντας ολα αυτα ειπα πρεπει να γυρισω στα κανονικα τα παλια δε μπορω ετσι δεν αντεχω.. Μηπως τελικα κοινωνικη φοβια προκαλειται απο τη καταθλιψη η το αντιστροφο? Για ολα αυτα περι κοινωνικης φοβιας δε μιλησα στον ειδικο ακομα γιατι απλα τωρα πριν λιγες μερες που διαβασα πως ειναι η κοινωνικη φοβια αρχισα να μυριζομαι..