Γεια χαρά σε όλους,
Είμαι ο Δημήτρης, ετών 32, και μόλις πριν 2 εβδομάδες ξεκίνησα συνεδρίες με έναν ψυχολόγο για κάποια θέματα που με απασχολούν χρόνια και τον τελευταίο καιρό με έχουν εξαντλήσει ψυχολογικά. Πιθανότατα να αναφερθώ σε αυτά σε κάποιο άλλο ποστ αφού πρώτα αισθανθώ πιο άνετα με το φόρουμ, μιας και είμαι καινούριος σε αυτό.
Ο λόγος που ανοίγω αυτό το θέμα είναι για να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τις συνεδρίες μιας και κάποιοι από εσάς έχετε ήδη επισκεφτεί ειδικούς και έχετε περισσότερη εμπειρία από μένα. Ο ψυχολόγος τον οποίο επισκέπτομαι εξ' αρχής μου έδωσε την εντύπωση ότι περισσότερο ενδιαφέρεται πως θα περάσει η ώρα και να πάρει τα λεφτά παρά να συγκεντρωθεί στη δουλειά του. Αυτό το λέω εφόσον από την μία ώρα της συνεδρίας αυτός μιλάει για τουλάχιστον 45 λεπτά αφήνοντας μου ελάχιστο χρόνο να εκφραστώ. Αναλώνεται συνεχώς στο να μου δίνει παραδείγματα ενώ ήδη έχω καταλάβει τι θα μου πει πριν καν ολοκληρώσει την πρόταση του. Πολλές φορές μάλιστα προσπαθώ να τον διακόψω για να μιλήσω αλλά δεν τα καταφέρνω μιας και συνεχίζει με περισσότερη ένταση. Άλλες φορές μάλιστα εκέι που μιλάω με διακόπτει και βγάζει συμπεράσματα στα οποία διαφωνώ αλλά άντε να του εξηγήσεις. Να μην μιλήσω για κάποιες περιπτώσεις που απλά καταλαβαίνει ότι θέλει προφανώς από την βιασύνη του να μιλήσει. Προφανώς η όλη κατάσταση με κουράζει και με βάζει σε σκέψεις για το αν είναι σωστός στη δουλειά του.
Απλά ηθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για το θέμα γιατί εμένα δεν μου φαίνεται σωστή αντιμετώπιση. Προφανώς σκέφτομαι να αλλάξω ψυχολόγο γιατί δεν θέλω να χάσω χρόνο (..και χρήμα) αλλά σκέφτομαι μήπως είμαι και εγώ κάπου λάθος.
Πάντως με έχει βοηθήσει αρκετά που ξεκίνησα τις συνεδρίες, βέβαια δεν ξέρω αν είναι από τον ενθουσιασμό μου ότι επιτέλους κάνω κάτι για να αντιμέτωπίσω τα προβλήματα μου. Σίγουρα έχω κινητοποιηθεί περισσότερο.
Αυτά προς το παρόν. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!
Δημήτρης