Originally Posted by
marina38
Κοίτα, το πρώτο σκέλος το κατανοώ. Τα πράγματα συχνά δεν είναι όπως παρουσιάζονται και αυτό ισχύει για όλους μας. Γι' αυτό αφενός οι 'συνταγές' και οι 'στρατηγικές' δεν αποδίδουν, αφετέρου δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε τις σχέσεις μας με αυτές των άλλων. Φυσικά εννοείται πως μπορούμε να μάθουμε και μέσα από την ανταλλαγή απόψεων κι εμπειριών, αλλά η 'επιτυχία' στη δική μας σχέση εξαρτάται από το τι είναι σημαντικό για εμάς, τι θέλουμε, πώς νιώθουμε.
Όχι μαρίνα, κάνεις λάθος. Στους φίλους μας, αν είναι πραγμαγτικοί φίλοι, δεν παρουσιάζουμε τα πράγματα έτσι ΟΠΩΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. Γιατί με το ίδιο σκεπτικό, εγώ και η Γου θα παρουσιάζαμε τις σχέσεις μας διαφορετικά και όχι στην πραγματική ανθρώπινη διάσταση τους. Φυσικά και δεν αποδίδουν οι στρατηγικές, αλλά όταν έχεις μια "φιλη" που την εμπιστευεσαι και σου λέει πως στ δική της περιπτωση απέδωσαν τι κάνεις?
Στο δεύτερο, το θέμα της 'αποκάλυψης', νομίζω πως δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν η Βου το ήξερε μέσα της ή δεν το ήξερε. Νομίζω γενικά πως καλό είναι να μην πάμε να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά και να αφήσουμε τους 3 εμπλεκόμενους να αποφασίσουν το ποιος θα αποκαλύψει τι και σε ποιον. Η Γου μίλησε σε μια φίλη. Αν ήθελε θα μπορούσε να κάνει η ίδια τα 'αποκαλυπτήρια' έτσι δεν είναι? Ως φίλη, ο ρόλος σου είναι η ακρόαση και η άποψη σου. Η 'αποκάλυψη' δεν είναι ούτε δική της ούτε δική σου πιστεύω υπόθεση. Ο φίλος της Βου τι σκοπεύει να κάνει και γενικά σαν ζευγάρι τι έχουν αποφασίσει?
Εδώ μπαίνει και το εγωιστικό και το ανθρώπινο: από τη μία καίγεσαι να την πεις σε αυτήν που τόσο καιρό διαφήμιζε και βαυκαλιζόταν για την επιτυχία στη σχέση της και από την άλλη σκέφτεσαι έναν άνθρωπο που παραμυθιάζεται θέλοντας η αγκοώντας το...