Ειμαι καποιο καιρο εδω μεσα και ποτε δεν εχω μιλησει για εμενα,μονο ακουω τους αλλους. Σημερα ομως νιωθω την αναγκη να το κανω... Για πρωτη φορα.. Πλησιαζουν τα γενεθλια μου και τρελαινομαι στην κυριολεξια...
Πριν τα 20 σκεφτομουν ολα αυτα τα ασχημα που ειχα ζησει και τα εβλεπα σαν "αποσκευες" για το μελλον,ενα πολυτιμο φορτιο που με εκανε καλυτερο ανθρωπο και μοναδικο. Ημουν απιστευτα δυνατη,ειχα γινει δηλαδη. Τιποτα δεν ηταν εμποδιο για εμενα και αυτο προσπαθουσα να το περναω και στους αλλους. Μαλιστα πολλοι μου ελεγαν οτι ειμαι προτυπο για αυτους,κατι το οποιο σημερα το σκεφτομαι και με πιανουν γελια και κλαμματα μαζι. Στα 20 μου που ηρθα στην Αθηνα ξεπηδησε η σαπιλα απο μεσα μου και καλυψε τα παντα! Ακομα και την προσωπικοτητα μου,τα χομπυ μου,τον εαυτο μου ολοκληρο! Αυτο το μηνα θα κλεισω τα 24 και νιωθω 44... Γυναικα δεν υπαρχει πια μεσα μου,εξολοθρευτηκε με σκληρο τροπο χωρις να το καταλαβω. Εχει μεινει μονο ενα κοριτσακι φοβισμενο που κλαιει με το παραμικρο και αυτο ειμαι τωρα... Ενα κοριτσακι μικρο. Στα 24... (προφερω τον αριθμο 24 και ουτε καν μπορω να το συνηδητοποιησω.)
Εχω τραβηξει πολλα και σε ηλικειες που δεν θα επρεπε. Το μονο που με εσωσε ειναι η ζωγραφικη και τα βιβλια μου. Αυτα με μεγαλωσαν,αυτα ηταν οι γονεις μου οταν θα επρεπε να ηταν αλλοι.. Αυτα με διαπαιδαγωγησαν και με προετοιμασαν για την κοινωνια. Σκατα διαπαιδαγωγηση δηλαδη.. Ενα παιδι που δακρυζει οταν διαβαζει ενα βιβλιο η οταν ακουει ενα ωραιο τραγουδι δεν εχει καμια ελπιδα εκει εξω..
Και τωρα ειμαι γυμνη τελειως,χωρις καμια ασπιδα. Ετοιμη να πεθανω καθε φορα που πεθαινει καποιος,ετοιμη να κλαψω καθε φορα που κλαιει καποιος. Προθυμη να ριξω το κορμι μου στα σκυλια με την πρωτη ευκαιρια... Πολλες φορες αισθανομαι το κορμι μου γδαρμενο και βλεποντας μπροστα τον δρομο στρωμενο με πετρες και χαλικια αναρωτιεμαι πως θα βρω την δυναμη να περπατησω πανω του.. Παντα την βρισκω ομως,ακομα και ετσι μεσα στα αιματα που ειμαι,παντα κατι γινεται και παω λιγο πιο μπροστα ακομα...
Δεν ξερω τι θα γινει μετα. Δεν φοβαμαι το μελλον. Δε φοβαμαι τιποτα πια. Περασαν οι εποχες του φοβου... Δεν ελπιζω σε τιποτα,δεν κανω ονειρα και δεν περιμενω την επομενη μερα. Δεχομαι την ζωη οπως θα ερθει. Το μονο που μπορω να κανω ειναι να ειμαι εγω,εστω και θρυματισμενη και γδαρμενη,και να παω ως εκει που αντεχω... Και να αγαπω το καθε τι που αναπνεει με ολο μου το ειναι,ειναι το μονο που μου δινει μια ανασα ζωης.. Ολα για την στιγμη δηλαδη,κι ας παγωσουν ολα αυτοματα οταν η στιγμη θα φυγει..
Καλη δυναμη να εχετε ολοι. Δεν μπορω να σας λυσω το προβλημα σας. Ουτε μπορω να σας σβησω τις αναμνησεις σας. Μακαρι να μπορουσα.. Το μονο που μπορω να κανω ειναι να σας αγκαλιασω ολους σφιχτα και να σας δωσω ενα φιλι στα μαλλια. Να αντεξετε λιγο ακομα,ε? Να, εγω εφτασα ηδη εδω :)