Είμαι καινούριος στο forum.Θα ήθελα τη γνώμη σας. Βασανίζομαι κατά καιρούς από ιδεοψυχαν. σκέψεις. Στο παρελθόν, μετά από ένα χρόνο ψυχοθεραπείας, είχα σημαντικότατη βελτίωση.Για ένα με ενάμιση χρόνο τα συμπτώματα είχαν υφεθεί σχεδόν εντελώς.
Εδώ και περίπου 3 μήνες έχουν επιστρέψει πάλι, ίσως λόγω στρες,στην αρχή σε πιο ήπιες μορφές και τώρα τελευταία πιο έντονα. Έχω πάθει και κανα δυο κρίσεις πανικού τα βράδια.Τελευταία μού έχει κολλήσει η ιδέα ότι είμαι τρελός ή ότι θα τρελαθώ, και όσο διαβάζω ή ψάχνω στο διαδίκτυο για να ενημερωθώ για την κατάστασή μου, τόσο αγχώνομαι και προκαλώ η ίδια μου συμπτώματα χωρίς λόγο.
Μάλιστα είμαι σε μια διαρκή υπερένταση αρκετές ώρες της μέρας και θέλω συνέχεια να ασχολούμαι με κάτι.Έχω πιάσει τον εαυτό μου να κάνει υπερβολικές αγορές μέσω internet και παλιά είχα αυτό το ψώνιο αλλά τώρα τελευταία το έχω παρακάνει.
Ένα άλλο σύμπτωμα: κολλάω σε διάφορα αντικείμενα μέσα στο σπίτι και μετά τα σκέφτομαι συνέχεια ή κάνω περίεργους συνειρμούς, πχ ότι μέσα από ένα σκεύος μπορεί να εμφανιστεί κάτι ως δια μαγείας, καταλαβαίνω το παράλογο του θέματος , απορώ με τον εαυτό μου που σκέφτεται έτσι, αλλά δεν μπορώ να πολεμήσω την παράλογη σκέψη. Λέτε να έχω τρελαθεί;