Στα 26 προβλήματα με γονείς...
Καλησπερα,σκεφτομουν πολλες ημερες μεχρι να παρω αποφαση ν'αναφερω το προβλημα μου.Ο γραπτος λογος δεν ειναι το δυνατο μου σημειο,ελπιζω να παραθεσω επαρκως και σωστα το θεμα,χωρις να πλατιασω και πραγματικα θα ηθελα να ακουσω καποιες γνωμες.Παραθετω παρακατω καποια βασικα και απαραιτητα στοιχεια της σχεσης μου με τους γονεις μου.
Παιδικα και εφηβικα χρονια
Μεγαλωσα στην επαρχια σε ενα πολυ καλο και ''φαινομενικα'' ισορροπημενο οικογενειακο περιβαλλον.Με μεγαλωσαν με πολυ ενδιαφερον και προσοχη,καλ(κ)ομαθημενα θα ελεγα,αλλα και με αρκετη ελευθερια.Μου παρειχαν πολλα υλικα αγαθα,σχεδον περισσοτερα απ'οσο αντεχαν.Κατι για το οποιο φυσικα τωρα με κατηγορουν,λες και το επελεξα η' το ορισα εγω.
Οι γονεις μου ειναι τελειομανεις και απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου,μου εκαναν κανονικη πλυση εγκεφαλου οτι πρεπει να γινονται ολα τελεια.Και κυριως για την μορφωση,αποθημενο δικο τους.Και ξεκινησε μια τρελη κουρσα με μπαλετα,πιανα,10αρια,19αρια και πολλα αλλα.Ποτε δεν ημουν αρκετη,ποτε δεν εφτανε η προσπαθεια.Κριτικη για τα παντα,απο τον τροπο που καθομαι,μεχρι το βγαλσιμο των φρυδιων και κυριως γιατι 19 και οχι 20.Και δωσ'του να μου ριχνουν τυψεις γιατι δινουν τα παντα για μενα και εγω τους απογοητευω.Ολοι να με επαινουν και εγω να στενοχωριεμαι,ενα μπραβο δεν ακουσα ποτε απο τα χειλια τους.Και δωσ'του συγκριση με τον αδερφο μου και δωσ΄του να με μειωνουν στους συγγενεις και μετα αγκαλιες και φιλια και αγαπες για να προσπαθησω λιγο ακομη (να γινω αυτο που θελουν).Σφαξιμο με το βαμβακι,ακριβως αυτο.Μονιμως να προσπαθω να φανω ανταξια των προσδοκιων τους,ουτε καν μου περασε ποτε απο το μυαλο μεχρι τα 18 να παρεκλεινω απο αυτο.
Φοιτητικα χρονια
Και φτανω 18 και αριστευω και περναω απο επιλογη με υποτροφια μαθηματικο.Ναι μεν μου εδωσαν ελεθευρια επιλογης σχολης,αλλα απο την αλλη τα μουτρα στο πατωμα διοτι ''επελεξα να παω να γινω καθηγητριουλα και οχι γιατρος''!
Τα φοιτητικα χρονια περασαν με πολυ μεγαλη οικονομικη ανεση,δεν τα ζητησα αλλα ουτε και τα αρνηθηκα δυστυχως.Οποτε ως κακομαθημενο και χωρις πλεον την καθημερινη τελειομανια τους (δεν ημουν καταπιεσμενη ομως ως εφηβη οσον αφορα τις εξοδους μου) εκανα ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ λαθος.Παραμελησα αρκετα τα μαθηματα.Βεβαια δεν τα παραμελησα μονο,συνεβει και το εξης:εαν δεν ενιωθα οτι εχω τελεια διαβασμενο ενα μαθημα,εφτανα μεχρι την σχολη και φοβομουν να παω να το δωσω.
Οποτε,φτανοντας στο 4ο ετος,τους ενημερωνω οτι θα καθυστερησω τις σπουδες μου και ξεκιναω δουλεια παρα τις αντιρρησεις τους.Δεν αντεχα να γινω η αιωνια φοιτητρια που ζει με τα λεφτα του μπαμπα.Φυσικα ποτε δεν αναγνωρισαν τις επαγγελματικες μου επιτυχιες,το αντιθετο.Το αποτελεσμα,να φτασω 7ο ετος,λογω κρισης μονο κατα το ημισυ οικονομικα ανεξαρτητη και χωρις πτυχιο.
Τους εξηγω οτι θελω οσο τιποτα αλλο να παρω το πτυχιο μου,ζηταω την βοηθεια τους και παιρνουμε απο κοινου την αποφαση να γυρισω στο πατρικο για να μειωθουν τα εξοδα για να μην δουλευω πολυ και να αφοσιωθω στον στοχο μου.Και οτι θα με στηριξουν 100% σ'αυτο.Και απο εκει ξεκιναει ο κατηφορος....
Απο την πρωτη μερα που γυρισα με βριζουν ασχημα καθημερινως,με βγαζουν για ολα αχρηστη,μου λενε οτι με αντιμετωπιζουν πλεον σαν παιδι με διανοητικη καθυστερηση,οτι ειμαι ανικανη σαν καθηγητρια και δεν εχω δικαιωμα να εργαζομαι.Οτι δεν αξιζω να ειμαι με κανεναν συντροφο.Καποιες φορες η μητερα μου προσπαθησε να με χτυπησει,σε αυτη την ηλικια.Και ολα αυτα γιατι δεν πηρα ακομη το πτυχιο μου,το τονιζω ο μονος λογος.
Θα μου πειτε γιατι μενω...Μενω μονο και μονο γιατι θελω να παρω τα τελευταια μαθηματα που εμειναν και μονο μενοντας στο πατρικο μου μπορω να δουλευω λιγο,για να εχω χρονο για διαβασμα.Εκανα ενα τραγικο λαθος με τις σπουδες μου και τωρα το διορθωνω.
Το θεμα ομως ειναι οτι με ολα αυτα,για πρωτη φορα στην ζωη μου με εχουν πεισει οτι οντως ειμαι ανικανη.Εγινα ξαφνικα εντελως αδυναμη.Καθομαι και υπομενω καταστασεις που ξερω οτι ειναι απαραδεκτες,πιστευω λογια που κατα βαθος,εκ του αποτελεσματος (επαγγελματικων επιτυχιων κτλ.),ξερω οτι δεν ισχυουν.Κι ομως μενω εδω και μαραζωνω...Δεν με αναγνωριζω.
Τι να κανω;Πως να το χειριστω οσο,αναγκαστικα,μενω μαζι τους;Πως να συνελθω;
Ευχαριστω πολυ για την αναγνωση,οποια αποψη,καλοδεχουμενη!