Καλο Παιδι αλλα Μισανθρωπος.
πρωτοτυπος τιτλος, i know!
εκει που βαριομουν που λετε και αναρωτιομουν ποιο να ειναι το επομενο μου θεμα, σκεφτομουν πως μαλλον η γνωστη προσωπικοτητα του KENO που ολοι ξερουμε, δινει περισσοτερη σημασια στα αρνητικα των ανθρωπων, παρα στα θετικα. ειναι οπως μου το ειχε πει προσφατα και η RainAndWind. προσπαθωντας να το βελτιωσω αυτο λοιπον και λογο της εποχης τωρα μπας και γινουμε λιγο πιο αγαπητοι, ειπα να ζητησω τη βοηθεια σας. γιατι οταν εχεις χειμωνα στη ψυχη, πως να ερθει η ανοιξη ?
τα θετικα συχνα ακομα κι οταν δεν ειμαι δαιμονισμενος (δαιμονιζομαι συχνα ειναι αληθεια), μπορει να μη τα δω καν γιατι υποτιθεται εννοουνται και δε θελω να ψωνιζομαι. το ιδιο ομως ισχυει και για τους αλλους, γιατι δε θελω να ψωνιζονται (εκτος αν ειναι να γλυψω καμια, οποτε τοτε της τα τονιζω). κι ενω ολοι μου λενε πως ειμαι καλο παιδι, υπομονευτικος, προστατευτικος, πιστος, αγαπουλης, και μπορει να σε σκλαβωσω με την καλοσυνη μου, δυστυχως αρκει μια στιγμη να μουρλαθω και να γκρεμισω τα παντα! το παθε η λιλιουμ προσφατα, και η μαρκελα. σαν να βρισκομαι στην θαλασσα και να σπαταλαω ολη μου τη μερα χτιζωντας ενα εντυπωσιακο καστρακι στην αμμουδια, και το βραδι οταν παει να ολοκληρωθει το καστρακι, συνηδητοποιω οτι ξοδεψα αδικα το χρονο μου και δεν εκανα ουτε μια βουτια. ε αυτο ηταν, απ'τα νευρα μου δινω μια και διαλαω το καστρακι, χωρις να υπολογιζω τον κοπο ολο!
παρομοια μπορει να συμβει και με τους ανθρωπους, κι αυτο μου προκαλει προβληματα, γιατι καταληγουν να αναρωτιουνται τι επαθα και ξεκοψα. κι ετσι ειναι σαν να μη γουσταρω να μπω καν στη διαδικασια να τους δω γιατι ξερω οτι θα ειναι αλλη μια απογοητευση, κατι που δυστυχως με κανει αντικοινωνικο. τους κρινω πολυ αυστηρα, σαν να ειναι τεραστια τα αρνητικα τα οποια βλεπω σε ολους ανετα. οσο κι αν μου το αναγνωριζω αυτο δε μπορω να το ελεγξω! φταιει η ανθρωπινη αδυναμη φυση τους, που ξερω πως ειναι αναγκαστικα εγωιστες για να επιβιωσουν. μα ειναι και σαν να μη μπορω να κανω διαφορετικα πολλες φορες, οσο κι αν δεχομαι τη διαφορετικοτητα τους, τους αφηνω να χαιρονται χωρις εμενα νομιζωντας τα δικα τους. κι εκει αρχιζουν να χτιζονται τα τοιχοι της απομακρυνσης ειδικα οταν δε μου προσφερουν, αφου οταν δεν εγκρινω καποιο ατομο ή δε νιωθω πως κερδιζω κατι απ'αυτο, συνηθιζω να το ξεφορτωνομαι ή να προχωρα ξεχνωντας με. αυτο ισχυει και εδω στο διαδικτυο ακομα, πχ γνωριζω καποια, και κανει το λαθος και προτεινει κατι που δε μου αρεσει, αρχιζω να ξυνιζω σαν να χαλαστηκα, μεχρι το επομενο λαθος που θα κανει το οποιο θα την οδηγησει στην απορριψη.
αυτο που θα ηθελα απο σας, για να μη σας κουραζω, ειναι να μου πειτε εναν τροπο ετσι ωστε να εστιαζω στα θετικα αν γινεται. ειτε μιας καταστασης, ειτε ενος ανθρωπου. αυτα και θενξ για τη κατανοηση και την υπομονη.