Καλημερα,
παιρνει κανεις σας αντιψυχωτικο σε ενεσιμη μορφη ;
Εχω ακουσει οτι εχει λιγοτερες παρενεργειες...
Αξιζει τον κοπο η ολη διαδικασια των ενεσεων εφοσον περιοριζονται οι παρενεργειες των φαρμακων ;
Printable View
Καλημερα,
παιρνει κανεις σας αντιψυχωτικο σε ενεσιμη μορφη ;
Εχω ακουσει οτι εχει λιγοτερες παρενεργειες...
Αξιζει τον κοπο η ολη διαδικασια των ενεσεων εφοσον περιοριζονται οι παρενεργειες των φαρμακων ;
Εγω κανω ενεσιμη.Δεν νιωθεις τπτ οταν σου κανουν την ενεση.Τωρα δεν ξερω.. Με ειπε η γιατρος ειναι πιο αποτελεσματικια..Κανεις 1 μια φορα τον μηνα 'η στις 15.Αλλα βολευει.Πας καπου για μερικες μερες.Δεν χρειαζεται να τα κουβαλας.
οχι ρε φιλε μου κανανε 50αρα ρισπερνταλ μηνιαια κ ημουνα σαν ζομπι ασχετα που ποναει το φαρμακο μα καλα δυσκολο ειναι να καταπινεις χαπακια?
ναι και βεβαια ειναι δοσοεξαρτωμενες. οσο περισσοτερο παιρνεις τοσο χειροτερο ειναι.
βασικα αμα παιρνεις μικρη δοση υποφερεται η κατασταση. αμα παιρνεις πολλη ειναι αστα να πανε...
παντως διαβασα οτι η ενεση εχει λιγοτερες παρενεργειες σοβαρα τωρα γιατι ειναι πιο αποτελεσματικη..
αλλα αμα εισαι σα ζομπι παω πασω. βεβαια εξαρταται και τη δοσολογια της ενεσης.
ενα χρονο επαιρνα ενεσιμο αλλοπεριντιν150 ml(μια φορα τον μηνα) κ 10μγ ζυπρεξα ,τον επομενο χρονο μειωσα το ενεσιμο αλλοπεριντιν σε 100ml τον μηνα και 10μγ ζυπρεξα την ημερα ,δεν ειχα εξωπυραμιδικα εντονα αλλα υπηρχαν κ φαινοταν κ απο το βαδισμα μου ,αλλα οι κυριωτερες παρενεργειες ηταν το παχος κ ο υπνος,κοιμομουν 17 ωρες την ημερα
μου ειχαν πει πως αν δεν συνεχισω να παιρνω το αλοπεριντιν θα μ το κανανε σε ενεσεις και εγω φοβηθηκα και ξεκινησα να τα παιρνω κανονικα...:(
Πρέπει να θεωρηθούν παράνομα όλα τα ενέσιμα! Είναι κόλαση να σε υποχρεώνουν να τις κάνεις, και σε μειώνει ως άνθρωπο. Οι γονείς και η αδερφή μου ειδικά είχαν ταχθεί εναντίον μου στην αρχή και έφτασαν ως και στο σημείο τους πρώτους μήνες να φέρνουν νοσοκόμα στο σπίτι, για να μου κάνει σώνει και καλά ένεση. Μου έλεγε η νοσοκόμα "ένα μικρό τσιμπιματάκι είναι μόνο, ηρέμισε" και βλακείες! :mad: Με πιο δικαίωμα σου κατεβάζουν τα παντελόνια για να σου κάνουν με το ζόρι ένεση; Αυτό είναι δημοκρατία... Για 5 χρόνια περίπου είχα φάει τις ενέσεις της ζωής μου. Δεν ήθελα να παίρνω χάπια και επειδή σπούδαζα σε άλλη πόλη, μακριά από τους δικούς μου, τους ερχόταν πιο εύκολο να με υποχρεώνουν να λαμβάνω τα φάρμακα σε ένεση (μου αρέσει που συμφωνούσε και η ψυχίατρός μου σε αυτό). Το αλλοπεριντίν και το Zyprexa ήταν τα χειρότερα, ενώ το Risperdal Consta το σήκωνε καλύτερα ο οργανισμός μου. Τώρα ευτυχώς παίρνω πλέον μόνο χάπια.