Τι μπορεί να πάθει κάποιος όταν...
Καλησπέρα σε όλους!
Θέλω εδώ και καιρό να κάνω μια ερώτηση αλλά δεν έβρισκα μέχρι τώρα άτομο που ίσως μπορούσε να μου απαντήσει (επιστημονικά πάντα). Και η περηφάνεια μου δεν με άφηνε να ψάξω το ζήτημα αλλιώς.
Θα κάνω κι εδώ μια προσπάθεια και ελπίζω να μου απαντήσει κάποιος.
Τι μπορεί να πάθει κάποιος όταν ζει μια κατάσταση που τον στεναχωρεί και τον αγχώνει, επί 15 χρόνια συνεχόμενα αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι να την αλλάξει; Μιλάμε για μια κατάσταση μέσα στο σπίτι φυσικά μεταξύ των γονέων αλλά και για την αλληλεπίδραση τους με το παιδί, δλδ εμένα! (Παιδί που λέει ο λόγος).
Βλέπετε οι γονείς μου έχουν ένα πρόβλημα μεταξύ τους, αλλά δεν χωρίζουν. Δεν με πειράζει τόσο το πρόβλημα όσο οι συμπεριφορά των γονέων ως προς εμένα, που έχει γίνει από την πλευρά της μαμάς καταπιεστική, ενοχική, αγχωτική, επικριτική, υποτιμητική και από την άλλη του μπαμπά που πραγματικά δε νομίζω ότι με πήρε ποτέ στα σοβαρά σε ότι κι αν του είπα ή τουλάχιστον θεωρεί πως αυτός έχει δίκιο (σε όλα), που προφανώς πιστεύει ότι είμαι ο σούπερμαν μεταμορφωμένος σε άνθρωπο και που νιώθω πως θα τον απογοητεύσω έστω και με την απόφαση να πάρω ταξί ενώ θα μπορούσα να πάρω λεωφορείο (ναι και να γίνω σαρδέλα).
Σήμερα συνειδητοποίησα ότι και οι δύο γονείς μου πρέπει να με θεωρούν υπεράνθρωπη. Το σκεφτόμουν και θυμήθηκα άπειρες περιπτώσεις που δεν ένιωθα καλά στην υγεία μου αλλά πήγα στο σχολείο "γιατί δεν ήταν τίποτα". Ακόμα και τώρα που ο γιατρός είπε ότι πρέπει να κάνω εγχείρηση στο πόδι μου, κατά την άποψη τους (που όπως είπαμε είναι πάντα σωστή) δεν πειράζει να κάνω όσα ο γιατρός συνέστησε να μην κάνω...
Νιώθω παγιδευμένη σε μια αέναη και ατέρμονη κατάσταση από την οποία δεν μπορώ να βγω. Οι λύσεις που βλέπω μπροστά μου αδυνατώ να τις πετύχω γιατί η κατάσταση αυτή με αναλώνει ψυχολογικα και σωματικά. Και ο φόβος μου είναι ότι μπορεί μια μέρα να λυγίσω (αν δεν το έχω κάνει ήδη και απλά δεν το έχω πάρει χαμπάρι).
Τι μπορεί να πάθω; Αρχίζω και φοβάμαι για μένα. Και περισσότερο από όλα φοβάμαι ότι θα σταματήσω να προσπαθώ.
Δεν θέλω να κόψω επαφές με τους δικούς μου αλλά καταλαβαίνω πως μου κάνουν κακό. Έρχονται συνέχεια στο μυαλό μου οι φράσεις ενός φίλου μου... "Πολύ φτηνά σε πληρώνουν οι γονείς σου για όλα αυτά"