...και αρρωστοφοβικη πλέον!
Γειά σας! Είμαι νέο μέλος και βρήκα αυτό το forum τυχαία, ψάχνωντας στο internet από τι πάσχω αυτή τη φορά κ είπα να πω κ εγώ να πω την ιστορία μου. Συγχωρείστε με αν τη βρείτε μεγάλη. Είμαι 28 ετών και εδώ κ 12χρόνια παθαίνω διαταραχές πανικού κ κάποιες κρίσεις πανικού. Ξεκίνησαν όλα εννοείται από μεγάλη πίεση παρότι ήμουν μικρή κ επειδή ότι κ αν είχα δε μίλαγα σε κανένα, έλεγα μόνη μου θα τα καταφέρω! στη πρώτη γερή κρίση πανικού που είχα πάθει στα 16, έμεινα γυμνή, βγάζωντας ότι κόσμημα είχα, έκλαιγα, ούρλιαζα κ φοβόμουν κάτι που δεν ήξερα, το μόνο που με ανακούφιζε ήταν η ιδέα του θανάτου (χωρίς όμως να θέλω να κάνω κακό στον εαυτό μου!), ότι μόνο έτσι θα σταματήσει αυτό που νιώθω! Ακόμη πιο τρομακτικό! Στη 2η γερή κρίση, μετά από δύο χρόνια, με ξεμάτιαζαν διότι νόμιζαν ότι κάποιο ΚΑΚΟ μάτι με είδε κ ένιωθα πάλι μια από τα ίδια! Αποφάσισα κ το έψαξα μόνη μου, ξεκίνησα να πηγαίνω σε ψυχολόγο αρκετά αργότερα, στα 22 περίπου όπου συνεχίζω μέχρι κ σήμερα. Με βοήθησε αρκετά, τόσο ώστε να καταλαβαίνω από που προέρχονται οι διαταραχές, πως να τις αντιμετωπίζω κ να τις διώχνω. Δυστυχώς, είμαι ένα άτομο που όταν κάποιος έχει κάτι, τρέχει σε μένα κ φορτώνομαι τα πάντα των άλλων, πολλές φορές θα ήθελα να το σταματήσω αλλά δε μπορώ να πω όχι σε κάποιο άτομο που έχει προβλημα. Τα δικά μου ξεκίνησαν κυρίως από την οικογένειά μου, με πατέρα αλκοολικό (όχι βίαιο όμως ευτυχώς) κ η μάνα μου με χρόνιες καταθλίψεις (πολύ δυνατή γυναίκα με προσωπικότητα κ ας είχε ν αντιμετωπίσει πολλά) Κανείς δε γεννιέται γονιός για να ξέρει τι πρέπει να κάνει με το παιδί του κ δυστυχώς πλήρωσα πολλά σπασμένα των γονιών μου! Τέλος πάντων, είπα πολλά... το θέμα μου είναι ότι τώρα βρήκα κάτι καινούριο να ασχολούμαι. Κατα φαντασίαν ασθενής! ότι ακούω το έχω! αυτό προέκυψε από τη μέρα που έμαθα ότι η ξαδέρφη μου κ φίλη μου κυρίως, είχε καρκίνο! Μετά από πολλές επεμβάσεις κ αγώνα μεγάλο, το ξεπέρασε, όχι εντελώς! έχει μία νόσο που γεννά όγκους το σώμα της κ πρέπει να κάνει συνέχεια εξετάσεις! από τότε κ εγώ τη μία έχω καρκίνο, την άλλη εγκεφαλικό, το έμφραγμα καραδοκεί στη γωνία, έχω ταχυπαλμίες οπότε κάτι έχει η καρδιά μου, προχθές διάβαζα ένα άρθρο για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα κ τα είχα όλα, μέχρι κ aids σκέφτηκα ότι έχω. Κλασσικά τρέχω σε γιατρούς, μαγνητικές, εξετάσεις αίματος, τεστ παπ... απ' όλα περνάω! οι δικοί μου έχουν βαρεθεί να ακούνε κάθε βδομάδα από τι πάσχω! Τώρα με τη ψυχολόγο μου, ξεκινήσαμε να το λύσουμε κ αυτό γιατί με ταλαιπωρεί πολύ, ψυχολογικά κ σωματικά κ εκεί που χαιρόμουν ότι ξεπερνάω τις διαταραχές πανικού, ήρθε κ προστέθηκε αυτόκ ξανά τα ίδια! Πολλές φορές κλαίω κ παραπονιέμαι, προσεύχομαι στο Θεό να μου περάσουν όλα αυτά κ να νιώσω καλά κάποια στιγμή. Η ζωή μου δεν ήταν ούτε είναι εύκολη, προσπαθώ να κρατώ την αισιοδοξία μου κ να σκέφτομαι λογικά ώστε να τα ξεπεράσω. Ειλικρινά, εύχομαι για όλους που τάλαιπωρούνται με τέτοια, κάποια στιγμή να τα ξεπεράσουν κ να ζήσουμε λίγο πιο άνετα! Συγγνώμη για τη μεγάλη ιστορία!