Γεια σας είμαι καινούρια στο φόρουμ!
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής...δεν έχω καθόλου αυτοπεποίθηση και πάντα οι άλλοι με κάνουν ότι θέλουν
Πάντα οι άλλοι έχουν το πάνω χέρι,ξέρουν πως να με χειριστούν,εγώ δε μπορώ να επιβληθώ σε κανέναν
Ακόμα και η αδερφή μου που είναι μικρότερη με κάνει ότι θέλει!Πιστεύω πως δε φταίνε μόνο οι άλλοι,δεν είμαι από τα άτομα που συνεχώς επιρρίπτουν τις ευθύνες σε τρίτους..έχω και εγώ μερίδιο ευθύνης,ίσως και το μεγαλύτερο διότι δεν μπορώ να βάλω όρια στους άλλους..Εγώ τους έδωσα το πάτημα και τώρα με εκμεταλλεύονται
Αυτό το είχα από πάντα και με ενοχλούσε αλλά πλέον με ενοχλεί ακόμα περισσότερο γιατί είμαι 19,5 ετών!Δεν είμαι πια μικρή,πρέπει να αποκτήσω αυτοπεποίθηση οπωσδήποτε!
Νομίζω όμως πως αυτό δε θα γίνει ποτέ...έχω προσπαθήσει αλλά δεν...
Το συναίσθημα που με χαρακτηρίζει είναι ο ΦΟΒΟΣ..στα πάντα..φοβάμαι τι λένε οι άλλοι,φοβάμαι να πω την άποψη μου,να με υπερασπιστώ,φοβάμαι να διαφωνήσω και να τσακωθώ..φοβάμαι την αντίδραση των άλλων σε ότι κάνω...δε ζούμε όμως για τους άλλους,αλλά για εμάς...θέλω να νιώσω ελεύθερη,να κάνω ότι νιώθω και ότι θέλω,να μη δίνω δεκάρα για το τι θα πουν οι άλλοι..θέλω να ζήσω για εμένα..στα λόγια μια χαρά τα ξέρω αυτά,στην πράξη όμως δεν τα εφαρμόζω..
Και σήμερα για παράδειγμα έγινε κάτι,ανακάλυψε η αδερφή μου κάτι για 'μένα το πρωί(έψαξε το κινητό μου) εγώ έκανα πως κοιμόμουν και τώρα το μεσημέρι που θα επιστρέψει σπίτι φοβάμαι να την αντικρύσω..όπως σας είπα αν και μικρότερη είναι πιο "καπάτσα" από 'μένα...φοβάμαι την αντίδραση της,το ειρωνικό και επικριτικό της βλέμμα...δε θα μπορώ να την αντικρύσω στα μάτια..θα σκύψω και θα κοιτάζω το πάτωμα,όπως κάνω πάντα με όλους..ποτέ δεν είχα το κεφάλι ψηλά..άλλοι άνθρωποι κάνουν τόσα και τόσα κι όμως έχουν θάρρος και θράσος κ περπατάνε με το κεφάλι ψηλά!απλά έχω βαρεθεί τον εαυτό μου,μάλιστα εδώ και ένα χρόνο έχω τάσεις αυτοκτονίας...κανείς δεν το ξέρει,δεν το έχω πει κάπου....αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα δεν ξέρω τι είμαι ικανή να κάνω
Δε θέλω άλλο πια να είμαι η δειλή,η φοβητσιάρα,η άτολμη,η αδύναμη!Κουράστηκα!