πρωτη φορα εδω.μπορειτε να με βοηθησετε?
καλησπέρα σε όλους σας.
έχω μπει αρκετές φορές στο forum και έχω παρακολουθήσει αρκετά μηνύματα, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που έκανα εγγραφή και γράφω εδώ και πραγματικά θα ήθελα την βοήθεια σας και στο δικό μου πρόβλημα.
είμαι 35 χρονών και ζω με ψυχοσωματικά συμπτώματα πάρα πολλά χρόνια..και κάποιες κρίσεις πανικού. Λόγω του ότι ζω με αυτά πολλά χρόνια έχω μάθει να τα αντιμετωπίζω και να ζω με αυτά με υφέσεις και εξάρσεις αναλόγως τις καταστάσεις και τα δεδομένα και τα απρόοπτα στην ζωή μου κάθε φορά. Δεν θα σας ζαλίζω με αυτά τα συμπτώματα που όλοι από ότι έχω καταλάβει γνωρίζετε. Θέλω την βοήθεια σας και σας παρακαλώ πολύ να με στηρίξετε σε αυτό παιδιά για το γεγονός που έχει αλλάξει την ζωή μου ένα χρόνο τώρα..μου έχει δημιουργηθεί φοβία στο να οδηγήσω μόνη μου. μετά από 15 χρόνια που οδηγούσα και που οδηγούσα πολύ λόγω της δουλειάς μου εσωτερικό και εξωτερικό...μετά από μία κρίση πανικού ( η οποία δεν είχε να κάνει με σωματικά συμπτώματα, ταχυκαρδίες κτλ. αλλά με συναισθηματικά συμπτώματα ότι τρελαίνομαι και ίσως χάσω τον έλεγχο μου και ότι πεθαίνω για κάποιο λόγο, χωρίς όμως να νιώθω κάτι στο σώμα μου εκείνη της στιγμή κακό). Αυτή η κατάσταση που βίωσα για περίπου 1 λεπτό με έχει κάνει να οδηγώ μόνο με παρέα πλέον. έχω δοκιμάσει άπειρες φορές να εκτεθώ στο φόβο μου και κάνω και γνωσιακή συμπεριφορά (7η συνεδρία μέχρι τώρα) όμως δεν καταφέρνω να το καταφέρω βρε παιδιά.. μου έχει αλλάξει την ζωή μου η στεναχώρια μου για αυτό..στεναχωριέμαι πάρα πολύ. νιώθω αδύναμα, <<ευνουχισμένη>> αποφεύγω ότι έχει σχέση με οδήγηση μόνη μου και παρόλο που κάνω συνεδρίες συμπεριφοράς τίποτα..πως κατάντησα έτσι δεν ξέρω..όμως με χτύπησε στο χειρότερο μου εφιάλτη γιατί δεν μπορώ να δουλέψω κιόλας χωρίς αμάξι..τέλος γιατί δεν θέλω να σας κουράσω άλλο θέλω να σας πω πως δεν φοβάμαι την οδήγηση μην τρακάρω κτλ..καμία σχέση. λατρεύω την οδήγηση..φοβάμαι να είμαι μόνη μου μέσα στο αμάξι μην ξανανιώσω αυτό το είχα νιώσει..σας παρακαλώ διαθέσετε λίγο από το πολύτιμο χρόνο του ο καθένας σας τον οποίο σέβομαι να με βοηθήσετε..αυτό ήταν βρε παιδιά? δεν θα ξαναοδηγησω ποτέ μου μόνη μου? θα ζω σε μια γυάλα για πάντα μέσα στην στεναχώρια?
σας ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους σας..<και εύχομαι ολόψυχα υγεία και ευτυχία σε όλους σας>