Φοβίες και ανασφάλεια για το μέλλον
Kαλησπέρα και καλό μήνα....
Ας γράψω και εγώ λοιπόν τις δικές μου φοβίες που αρχή έχουν και τελειωμό δεν έχουν...
Το τελευταίο διάστημα με έχουν πιάσει φοβίες σχετικά με το θάνατο, κοινώς υπαρξιακά, κάθε που βλέπω έναν άνθρωπο το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι πόσο χρονών είναι και πόσα χρόνια ζωής του απομένουν. Κάθε μέρα δε που περνάει, σκέφτομαι , άλλη μια μέρα από τη ζωή μου, άλλη μια μέρα...Είμαι 26 χρονών και παρόλο που έχω ξε-περάσει πιστεύω (ίσως) την μετεφηβική φάση, έχω πολλά άγχη σχετικά με τον μέλλον μου, (καθότι μια φορά γινόμαστε και δεν ξαναγεννιόμαστε...)Τελειώνω τη σχολή μου(με καθυστέρηση λόγω ψυχιατρικής ασθένειας) και πιστεύω ότι δεν έχω αρκετές αντοχές για να πιάσω μια κανονική και σταθερή δουλειά που θα μπορέσει να εξασφαλίσει εμένα και -αργότερα- την οικογένειά μου.. Παρόλο που σκέφτομαι ότι το καλύτερο θα ήταν να φύγω εξωτερικό έτσι όπως είναι η κατάσταση..Αλλά η δουλειά μου, μου φαίνεται πολύ δύσκολη και προβληματίζομαι πάρα πολύ στο τι θα είναι αυτό που θα με κάνει πλέον ευτυχισμένη μια που τα τελευταία χρόνια σαν φοιτήτρια είχα ένα λίγο πολύ συγκεκριμένο και χαλαρό τρόπο ζωής..Πιστεύω ότι είμαι αρκετά αδύναμη και πέφτω πολύ εύκολα ψυχολογικά μπροστά στην πραγματικότητα και τις δυσκολίες της ζωής...
Δυσκολία π.χ.να βρεις έναν σύντροφο που να ταιριάζεις-, να επικοινωνείς, να έχεις κοινά ενδιαφέροντα, να σε καταλαβαίνει...Γονείς που δεν σε καταλαβαίνουν (είτε λόγω του χάσματος γενεών,είτε γιατί έχουν τις δικές τους νευρώσεις και τα δικά τους προβλήματα-είναι και μεγάλης ηλικίας και η μητέρα μου είναι και ψυχιατρικά άρρωστη-), φίλοι που δεν έχουν χρόνο πλέον για σένα γιατί έχουν τη δουλειά τους, το σύντροφό τους ή την οικογένειά τους και ξαφνικά αρχίζουν όλοι να σοβαρέυουν και μάλλον το ίδιο πρέπει να κάνεις και εσύ..δουλειά που (μπορώ να την κάνω) και θα με γεμίζει....Από την άλλη έχει σχεδόν μηδενιστεί η κοινωνική μου ζωή από τότε που γύρισα στην πόλη μου...Δεν ξέρω, πραγματικά δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα, νιώθω τρομερά μπλοκαρισμένη και πεσμένη...