Ερωτικά συμπλέγματα και θρησκευτικές ενοχές
Γνώρισα τον Δ., τον Οκτώβρη. Εκείνος είναι 35 χρονών και μένει με τους γονείς του. Έχει έναν ιερέα-πνευματικό, σκληροπυρηνικό στις θέσεις του, στον οποίο εξομολογείται και παίρνει καθοδήγηση για όλες του τις υποθέσεις. Στην αρχή της γνωριμίας μας επικρατούσε ο πλήρης ενθουσιασμός μεταξύ μας . Λίγο καιρό μετά, όμως μου ζήτησε να διακόψουμε γιατί όπως μου εξομολογήθηκε, προτού με γνωρίσει είχε να συνάψει ερωτική σχέση εδώ και 8 χρόνια ,και είχε σχεδιάσει , με τον ιερέα που εξομολογείται ,να γίνει μοναχός στο μοναστήρι του, το οποίο αριθμεί συνολικά δυο μοναχούς. Μετά από λίγο καιρό μου ζήτησε να είμαστε και πάλι μαζί. Όμως κάθε φορά που πλησιάζαμε ερωτικά με χώριζε, έπειτα από συμβουλή του πνευματικού του, λέγοντας μου πως αυτές οι καταστάσεις είναι ανυπόφορες για την ψυχή του, και μετά από λίγο καιρό τα ξαναφτιάχναμε. Τελικώς, μετά από μια μεγάλη συζήτηση παραδέχτηκε πως δεν μπορεί να γίνει μοναχός και πως θέλει μια γυναίκα δίπλα του.. εμένα. Συμφωνήσαμε, όμως , να προχωρήσουμε ξανά ερωτικά μετά τον γάμο, εφόσον πάνε όλα καλά. Το καλοκαίρι πριν γνωριστούμε, είχα δουλέψει σε μια άλλη πόλη ,με αποτέλεσμα να ξενοικιάσω το σπίτι που διατηρούσα επί δεκαετίας. Όταν γύρισα πίσω, έμεινα στο σπίτι τον γονιών μου έχοντας ως σκοπό να ξαναφύγω μετά από λίγους μήνες για την ίδια δουλειά. Μετά που γνώρισα , όμως τον Δ. άλλαξα τα πλάνα μου και αποφάσισα, για χάρη του ,να αφήσω την ,έκτος έδρας ,δουλειά και να αναζητήσω νέα εργασία στην πόλη μας. Έτσι ξέμεινα ,παραπάνω από όσο υπολόγιζα, στο σπίτι τον γονιών μου το οποίο είναι 90τμ και φιλοξενεί τα 7 μέλη της πολύτεκνης οικογενείας μου. Το μόνο που είχα διαθέσιμο ήταν ο καναπές, ο οποίος άδειαζε πολύ αργά το βράδυ ή και καθόλου. Η κατάσταση αυτή, με κούραζε πολύ και μου προκαλούσε άγχος. Άρχισα να γίνομαι εριστική και με έπιαναν κρίσεις με κλάματα με αποτέλεσμα ο σύντροφός μου να απομακρύνεται όλο και πιο πολύ, λέγοντας μου πως αυτός ευθύνεται για την όλη κατάσταση και πως δεν βλέπει να προχωρούν τα πράγματα μεταξύ μας. Κάποιες φορές κοιμόμασταν μαζί σπίτι του, κρυφά από τους γονείς του, που το είχαν απαγορεύσει , και έφευγα το πρωί , σαν τον κλέφτη. Στο σπίτι των γονιών του, βλέπετε, έμενε και η αδελφή του, η οποία μεγαλώνει ένα εξώγαμο παιδί και δεν ήθελαν να με βλέπει εκεί το πρωί. Έβλεπα, πως και ο Δ., κατά βάθος δεν ήθελε να μένω εκεί. Ευτυχώς, άρχισε η σεζόν, έπιασα δουλειά, νοίκιασα πολύ γρήγορα σπίτι , και ξαναγύρισα στους ρυθμούς μου. Τις πρώτες δέκα μέρες , όλα κυλούσαν πολύ ρομαντικά. Είχε σχεδόν μετακομίσει σπίτι μου. Έως ότου… ένα βράδυ προχωρήσαμε ερωτικά… Δεν ολοκληρώσαμε αλλά κάναμε πολύ μεγάλα βήματα. Εξαφανίστηκε για δυο μέρες. Όταν γύρισε ,το πρωί διαπληκτιστήκαμε και το βράδυ, ήρθε και με βρήκε κλαμένος και χωρίσαμε. Μου είπε πως δεν μπορεί τέτοιες καταστάσεις, πως δεν είναι για οικογένειες, σχέσεις και παιδιά και πως αυτή την φορά είναι οριστικό. Ξεσπάσαμε και οι δύο σε κλάματα και έφυγε. Η αλήθεια είναι πως είχα ευχηθεί να είχα λίγο χρόνο μόνη μου, επιτέλους, μετά από έναν τέτοιο Χειμώνα για να κεντράρω στον εαυτό μου .Δεν ήθελα όμως να χωρίσουμε. Επίσης να συμπληρώσω πως ο Δ. δουλεύει σε μια εταιρεία κάθε καλοκαίρι και η οποία φέτος καθυστερεί επικίνδυνα τις προσλήψεις , ενώ το ταμείο ανεργίας του λήγει σε έναν μήνα. Σας παρακαλώ, δώστε μου την συμβουλή σας. Υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω; Τι συμπεριφορά πρέπει να ακολουθήσω από εδώ και πέρα; Κατά την γνώμη σας μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί; Υπάρχει αγάπη αλλά υπάρχουν και πολλά προβλήματα… Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Με εκτίμηση, Μ.