ψεύτικη ελπίδα και κατα πόσο λειτουργεί ?
καλησπερα σε όλους!κατ' αρχην θα ηθελα να πω οτι ειμαι εντελως ασχετος με το χώρο της ψυχολογίας γι αυτό αν πω καμια χαζομαρα μην μου την πεσετε!! οπως διαπιστώνετε και απτον τίτλο με απασχολεί ένα ζήτημα σχετικα με τις ψεύτικες ελπίδες και θα ήθελα τις γνώσεις και συμβουλες σας. Να εξηγήσω τι εννοώ.
Εστω ότι ένας άνθρωπος έχει αναλάβει να εκπληρώσει έναν στόχο. Γνωρίζει από την αρχή ότι οι πιθανότητες να τα καταφέρει είναι περιπου 15-25 %.Παρόλα αυτα το παλέβει και η προσπάθεια που καταβάλει είναι περιπου στο 65 - 70 % της προσπάθειας που γενικά μπόρει να καταβάλει. Υποθέτουμε ότι του δίνουμε με ψεύτικα στοιχεία (χωρις να γνωριζει εκεινος οτι ειναι ψευτικα) την εντύπωση ότι οι πιθανότητες επιτυχίας απο 15-25% ανεβαίνουν στο 55-65% ίσως και λίγο παραπάνω. Τι αποτέλεσμα θα έχει? θα προσπαθήσει παραπάνω ή το ίδιο και πιθανώς λιγότερο??
πιστεύω αυτο θα εξαρτάται απτον κάθε χαρακτήρα και κατα πόσο αισιοδοξος είναι. ομως έχω την εντύπωση ότι σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι άνθρωποι θα προσπαθούσαν περισσότερο απτην στιγμή που βλέπουν ότι αυξάνουν οι πιθανότητες να επιτύχουν τον στόχο τους.
Αυτα!!Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα!!
Περιμένω τις συμβουλές σας.