Διπλό ζήτημα: Στήριξη και Φοβία
Ξεκίνησα αυτό το θέμα παρόλο που δεν αφορά πρόσφατα γεγονότα απλά τώρα αισθάνομαι πως τα νιώθω "βαρύτερα" μέσα μου...
Η όλη ιστορία ξεκίνησε στις αρχές του παρόντος μήνα, όταν μια ψυχή(η σχέση μιας πολύ καλής μου φίλης)
μπήκε στο νοσοκομείο με βαριά συμπτώματα πνευμονίας και δύσπνοιας..
Δυστυχώς ο άνθρωπος της ενώ έδειχνε σημάδια βελτίωσης κατέληξε 7 μέρες μετά την εισαγωγή στο νοσοκομείο..
Όλα αυτά διαδραματίστηκαν όταν το ζευγάρι έκλεινε 1 χρόνο σχέσης, ένιωθαν ότι είχαν βρει το άλλο τους μισό σε αυτή τη σχέση.
Η κοπέλα αυτή λοιπόν, η φίλη μου, καταλήγει να μείνει εντελώς απρόοπτα και ξαφνικά μόνη της..
Εγώ ζώντας από κοντά όλα αυτά, της έχω σταθεί νομίζω στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου..μιλάμε πολλές φορές τη μέρα και
μου έχει δηλώσει ότι την έχω στηρίξει όσο κανένας σε όλο αυτό, και έχει στηριχτεί περισσότερο πάνω μου σε πολλά. Φυσικά και
δεν μπορεί να συνέλθει ακόμη από το σοκ, παίρνει κάποια ηρεμιστικά.
Να μην τα πολυλογώ παιρνόντας όλος αυτός ο καιρός, εγώ αισθάνομαι πως δεν ξέρω τι άλλο να κάνω και να πω..δεδομένου ότι
μέχρι τώρα άλλαζα το δικό μου πρόγραμμα και τρέχοντας ήμουν δίπλα της και το ήθελα, δεν μετανιώνω ούτε ζητάω ρέστα..
απλά δεν ξέρω πως να το συνεχίσω..
Το έχει πάρει πάρα πολύ βαριά και δύσκολα θα κάτσει να μιλήσει και να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο..ούτε στη δουλειά καλά καλά δεν πάει..
Έχετε μήπως κάτι να με συμβουλέψετε πως να σταθώ σε αυτό τον άνθρωπο πριν αρχίσω να αισθάνομαι ότι τελειώνουν οι αντοχές μου;
Και υπάρχουν φορές που σκέφτομαι αν με ζορίζει τόσο αυτό τι θα κάνω σε κάτι πιο έντονο;
Το δεύτερο μου ζήτημα όπως αναφέρει και ο τίτλος, είναι ότι βιώνοντας από κοντά όλο αυτό και κυρίως το ξαφνικό
της κατάστασης,(το σοκ που ομολογώ ότι και εγώ βίωσα--δεν έχω βιώσει μέχρι τώρα στη ζωή μου αναπάντεχη κατάληξη
κοντινού μου ανθρώπου) ξεκίνησαν να εμφανίζονται "συμπτώματα" όπως : εφιάλτες, αϋπνιες άσχημες και καταθλιπτικές
σκέψεις μέσα στην ημέρα, να νομίζω ότι όλοι οι άνθρωποι που αγαπάω από στιγμή σε στιγμή θα πάθουν κάτι κακό
και άλλα παρόμοια.. Φοβάμαι και για τον δικό μου θάνατο.. Έχω ταραχτεί αρκετά μπορώ να πω.. Έχουν τύχει και κάποια
θέματα υγείας, κάπως σοβαρής φύσης στον συγγενικό και οικογενειακό μου κύκλο και φουντώνουν αυτά τα σενάρια
στο μυαλό μου..
Αυτό ελπίζω να είναι περαστικό, απλά το ελπίζω γιατί οι σκέψεις είναι πολύ δυσβάσταχτες...
Έχει γίνει πάντως η μεγαλύτερη μου φοβία αυτό τον καιρό..Υπήρχε και παλαιότερα αλλά πιο φευγαλέα και σπάνια..Τώρα μένει!
Συγνώμη αν σας κούρασα..και τα γράψα μπερδεμένα αυτό ίσως αντικατοπτρίζει και το πως είμαι..
Ξέρω πως υπάρχουν πολύ σοβαρότερα θέματα σε αυτή την
ενότητα αλλά σας ευχαριστώ και μόνο που με "ακούσατε"...
Υγεία, ευημερία και γαλήνη ψυχής και πνεύματος εύχομαι σε όλους σας!!!