Originally Posted by
nflu
Ωραιο θεμα.... ποτε καποιος παραβιαζει τις προσωπικες μου ελευθεριες;Σιγουρα καταρχην οταν μου ασκει σωματικη ή ψυχολογικη βια.....οταν θεωρει οτι εχει δικαιωμα να αποφασισει μαζι μου σε οτιδηποτε αφορα το σωμα 'η την ψυχη μου,
οταν παραβιαζει χωρις να το επιθυμω τον προσωπικο μου χωρο,οχι μονο με την ευρυτερη εννοια αλλα και τον αμεσο προσωπικο χωρο που νομιζω ειναι περιπου μισο με ενα μετρο γυρω απο τον καθενα μας....
οταν παραβιαζει τα θεσμοθετημενα δικαιωματα μου ,οταν σκοπιμα περιοριζει τις επιλογες μου,οταν με διαβαλλει ή με συκοφαντει με ευθεις ή πλαγιους τροπους με σκοπο να στρεψει αλλο ή αλλα προσωπα εναντιον μου......προς το παρον δεν μου ρχεται κατι αλλο.....
Η αληθεια ειναι παντως οτι στην καθημερινη τριβη μας με τους αλλους ανθρωπους η γραμμη ειναι πραγματικα πολυ λεπτη....για το αν υπαρχει πολλες φορες εστω και ασυναισθητα παραβιαση ή οχι.... σιγουρο ειναι παντως πως καταρχην ο σεβασμος στον εαυτο μας και απεναντι στους αλλους πρεπει να ειναι ο βασικος αξονας .....
βασικο επισης πιστευω ειναι να διαθετει ενας νους την κοινη λογικη........αλλα ποιος την εχει και ποιος γνωριζει πραγματικα αν την εχει ή οχι.....:confused: