ΦΟΒΑΜΑΙ να ζήσω,δεν ξέρω πώς!!!...
Καλημέρα παιδιά, είμαι η Αναστασία και είμαι νέα στο φόρουμ. Βρήκα τυχαία τη σελίδα,χαίρομαι που τη βρήκα, και όπως θα φαίνεται από την ώρα, δεν μπορούσα να περιμένω και να μη γράψω αμέσως αυτό που βασανίζει την ψυχή μου. Να σας μιλήσω για 'μένα .....
Καταρχάς, η ηλικία μου είναι 28 ετών. Πάντα ήμουν ντροπαλή και χαμηλών τόνων. Ένα όμορφο κοριτσάκι βασικά που κοκκίνιζα όταν με κοιτούσε κόσμος πολύς ( ακόμα και τώρα ) όχι επειδή κολακευόμουν! ίδρωνα!.. και ήθελα να περνώ απαρατήρητη. Οι γονείς μου πάντα τσακώνονταν, δεν αγαπιούνται και δε χώρισαν '' για τα παιδιά'' και για οικονομικούς λόγους. Είδα και άκουσα πράγματα δυστυχως ακατάλληλα για την ηλικία μου τοτε.. Κάπως έτσι ''μοναχικά'' τελείωσα και το σχολείο -καλή μαθήτρια- , σπούδασα, και τώρα εργάζομαι. Έχω ελάχιστους φίλους και αυτούς τους κρατώ σε απόσταση.. Είχα αρκετά χρόνια σχέση με κάποιον και χωρίσαμε πριν 1,5 χρόνο. Εν τω μεταξύ είχα διαγνωστεί οτι πάσχω και από μια ασθένεια. Ο λόγος που χωρίσαμε? το θέμα της υγείας μας προκαλούσε τσακωμούς,άρχισε να μου φαίνεται ''λίγος'' και η οικογένειά του είχε αλλάξει απέναντί μου μετά τη διάγνωση. Οι δικοί μου, άνθρωποι αγράμματοι, συνεχίζουν να μαλώνουν και να βρίζονται και γενικά δε με βοηθάνε ψυχολογικά με το θέμα της ασθένειας. Πριν μήνες ερωτεύτηκα. Πολύ. Έναν γιατρό μου. Αυτός ανταποκρίθηκε όμως ξεκαθάρισε οτι δε θέλει σχέση. Με λίγα λόγια, εγώ ταλαιπωρημένη από τον χωρισμό-και την απαξιωτική στάση των γονιών του πρώην- είδα ξανά καρδούλες σαν 15χρονη και το εξέφρασα.Αυτός-κάπου 10+χρόνια μεγαλύτερος,όχι παντρεμένος- εννοείται οτι δεν το βλέπει όπως εγώ, μια έτσι και μια αλλιώς, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα!!
Αυτό που με βασανίζει, είναι ο φόβος..Φοβάμαι να συνανστραφώ με άλλους..Άκόμα και όταν γνωρίσω ανθρώπους,δείχνω θετική,ενθουσιασμένη και μετά τους αποφεύγω,σα να με πιέζουν που θέλουν επικοινωνία...Επίσης αποφεύγω τον κόσμο,το συνοστισμό..Προτιμώ εκεί που έχει λίγο κόσμο.. Πιάνω τον εαυτό μου να αισθάνεται ,χωρίς να καταλαβαίνω το λόγο, ντροπή.. Σα να πρόκειται να με κοιτάξουν όλοι υποτιμητικά και ιδρώνω πάλι και το αποφεύγω.. Βέβαια, αυτό συμβαίνει πολύ πιο έντονα τώρα που έχει διαγνωστεί και η ασθένεια ( η οποία έχει συνέπειες αισθητές πχ στον τρόπο που περπατάω ). Και όλο κλείνομαι, όλο αποφεύγω.. Λέω θα το ξεπεράσω, θέλω να έχω φίλους και παρέα -γίνομαι αμέσως συμπαθής και όλοι λένε πόσο δυνατή και αισιοδοξη είμαι!- και μόλις βγω εκεί έξω, θέλω απλά να γυρίσω σπίτι. Και στο σπίτι οι δικοί μου βρίζονται. Είμαι, θα μου πείτε, λίγο μεγάλη για να δίνω τόση βαρύτητα , αλλά να που δίνω γιατί νιώθω οτι χρειάζομαι υποστήριξη στο θέμα υγείας..και δεν έχω. Μάλιστα πολλές φορές, αν κάποια κυρία -μεγάλη-, με συμπαθεί και μου κάνει μια αγκαλιά, αισθάνομαι να θέλω να λυγίσω, σαν παιδί ,και να την ικετεύσω να γίνει η μητέρα μου...... Και όταν ο γιατρός που είμαι ερωτευμένη εξαφανίζεται, φυσικά και στεναχωριέμαι, σκέφτομαι όμως οτι έχει δίκιο, οτι δεν μπορεί κανείς να με δει σοβαρά έτσι που είμαι με το θέμα υγείας...και ίσως να φαίνονται και όλα αυτά τα ψυχολογικά που έχω μέσα μου-αν και τα κρύβω καλά-. Ποτέ δεν είχα αυτοπεποίθηση..Μου λένε οτι είμαι όμορφη,αλλά δεν μπορώ με τίποτα να πιστέψω στον εαυτό μου. Πάντα νιώθω κάτι λιγότερο από οποιαδήποτε κοπέλα. Φοβάμαι...μόνο αυτήν η λέξη έρχεται στο μυαλό μου. Μέχρι που σκέφτομαι οτι καλύτερα που ο γιατρός δε με βλέπει συναισθηματικά, γιατί θα ήμουν πιο δυστυχισμένη, επειδή θα με άγχωνε και θα στεναχωριόμουν που δεν μπορώ να κάνω μια σχέση, δεν μπορώ να προσφέρω στον άλλον, θα έπρεπε εγώ να πάρω απόφαση να φύγω. Φοβάμαι οτι με την ασθένεια φαίνομαι απλά γελοία.....Και δεν υπάρχει προοπτική θεραπείας.Το αντίθετο...σταδιακά θα επιδεινώνεται...Και με τρομάζει σε τι κατάσταση θα είμαι...δε θέλω να το φανταστώ καν...Με τρομάζει που δε θα με αγαπήσει κανείς...Που επίσης θα μεγαλώσω κιάλλο και δε θα έχω νιώσει μια μητέρα ζεστή δίπλα μου... Και για να είμαι ειλικρινής, αισθάνομαι τόσο μεγάλο φόβο που δεν αφήνω κανέναν δίπλα μου..δε θα μπορέσω να ικανοποιήσω κανέναν και θα με παρατήσουν..Και αυτόν το φόβο δεν μπορώ να τον ξεπεράσω!!!!............. Καμιά φορά κάθομαι στον καθρέφτη να χτενιστώ και καταλήγω να μιλώ από μέσα μου και να φαντάζομαι διαλόγους με τους ανθρώπους που υπάρχουν τώρα στη ζωή μου πολύ διαφορετικούς...καμιά σχέση με την πραγματικότητα, σα να ήμασταν αλλιώς, ίσως έτσι όπως θα ήθελα....Αλλά δεν μπορώ να ξεπεράσω αυτό που με κάνει να φοβάμαι και να κλείνομαι! ούτε το κινητό δε θέλω να σηκώνω σε στενές φίλες!!!..... Θα περάσει αυτό???????............ ή θα είμαι έτσι για πάντα????...........
Συγνώμη αν σας έπρηξα και ευχαριστώ που το διαβάσατε...