Όμορφοι και άσχημοι άνθρωποι!
Έχω παρατηρήσει οτί ένας όμορφος άνθρωπος εξωτερικά κερδίζει πολύ πιο εύκολα κάποια πράγματα απο ότι οι άσχημοι άνθρωποι. Μήπως τελικά είμαστε ρατσιστές κατά βάθος όλοι μας? Τους άσχημους ανθρώπους τους κοροιδεύουν, τους βάζουν στο περιθώριο, τους χαρακτηρίζουν με άσχημες λέξεις και τους κρίνουν άσχημα, μπορεί τελικά να κρίνεται και η ζωή του από αυτό και εννοώ επαγγελματικά. Γιατί αυτό? Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό, ποτέ μου δεν μου άρεσε.
Πριν λίγες μέρες άκουσα μια φίλη μου να λέει, για κάποιον ο οποίος όντως δεν είναι όμορφος, άσχημους χαρακτηρισμούς του στυλ "πως είναι έτσι, είναι σαν μυγόχεσμα κλπ κλπ" και ένιωσα άσχημα. Δεν μου αρέσει να χαρακτηρίζουμε έτσι τους ανθρώπους.. Επίσης άκουσα το άλλο το θεϊκό από κάποιον κοντά στα 60 να λέει: Α, δεν μπορώ τους άσχημους ανθρώπους και ποτέ μου δεν τους ήθελα, πάντα μου άρεσε να κάνω παρέα με όμορφους.
Τι φταίνε οι άνθρωποι αυτοί που γεννηθήκανε έτσι? Δεν μπορώ να καταλάβω.. Να πω οτί χαρακτηρίζεις κάποιον ο οποίος γενικά δεν περιποιείται και είναι βρωμίλικος ή είναι άσχημος στην ψυχή οκ να το δεχτώ αλλά όχι να περιθωριοποιείς τους ανθρώπους που θεωρείς άσχημους.. Δεν μπορώ να διαννοηθώ οτι δεν τους δέχονται επειδή είναι άσχημοι!
Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας ακόμα και εσείς που κάνετε τα ίδια. Δεν θέλω να ακούσω οτι δεν είναι όντως σωστό γιατί όλοι μας αυτό θα πούμε σαν κοινη λογική ή ορθολογική ή τελικά αυτό που λέει η καλή μας η συνείδηση, αλλά πεστε μου αυτό ακριβώς που είναι και πως λειτουργεί...
Ευχαριστώ!