ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ,ΠΑΠΑΣ vs FREUD
Λοιπόν πάντα βασιζόμενη σε προσωπικές εμπειρίες και ακούσματα.Όταν άρχισα να \"τρελαίνομαι\' να μην μπορώ να σταθώ πουθενά η μάνα μου κλασική χριστιανή άρχισε να μου δίνει αγιασμό!!Μου έκλεισε δε εκτός από συνεδρία με τον ψυχίατρο και \"εξομολόγηση\"chat με τον παπά της ενορίας....Πόσες φορές δεν πήγα για ευχές σε ένα μοναστήρι για εξορκισμούς και καθόμουν σαν τον μαλάκα να ακούω τη λειτουργία!!Λοιπόν μόνο ένας παπάς βρέθηκε να μου πει στην ερώτησή μου αν πρέπει να παίρνω φάρμακα ή να πιστεύω στο Θεό ότι τα φάρμακα είναι αναγκαία!Μόλις παιδιά έφυγα απ\'το μοναστήρι έριξα τέτοιο κλάμα που μόνο η μάνα μου το θυμάται!Τώρα αν αυτό είναι ίαση αγνοώ!Δεν με βλέπω πάντως και στα καλύτερά μου!Δεν θυμάμαι τον παπά της γειτονιάς να μου λέει να παίρνω στάση προσευχής(γονατιστή με υψωμένα για δέηση τα χέρια γιατί θα εισακουστώ καλύτερα);Ο προηγούμενος ψυχίατρος μου ήταν άθεος και φυσικά δεν τους πήγαινε τους παπάδες!Έμαθα λοιπόν για την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Θρησκείας και Ψυχιατρικής!Εγώ άτομο που από παιδί σερνόμουν σε εκκλησίες,κατηχητικά και όλα τα συναφή!Με έχουν όλα διχάσει!Όχι,δεν έχω δει κανένα θαύμα,αν και ακούω για χίλια!Αλλά θέλω ρε γαμώτο μου να πιστεύω ότι εκεί πάνω υπάρχει κάτι!Δεν μπορώ να είμαι τόσο εκμηδενιστική ούτε όμως και να υποκύπτω σε νηστείες και άλλες μαλακίες για να εξαγνιστώ!!!Όσο για τους εξορκισμούς άκουσα πάλι πως τα άτομα που αφρίζουν και χτυπιούνται πάσχουν από κάποια σοβαρή διαταραχή και όχι, δεν τα έχουν καταλάβει κακά spirits!!Θρησκεία λοιπόν ή δαιμονοληπτική προκατάληψη;Ποιός προσπαθεί να στα παίρνει(τα μυαλά & τα χρήματα) περισσότερο;Ο παπάς ή ο ψυχίατρος;
---------------Αν με δεις σε μια γωνιά πάλι μόνο μου,πες δυο λόγια αληθινά.Πες μου πως υπάρχει ελπίδα στον πόνο μου και στην άδεια μου καρδιά............................